Două expoziții de excepție vă așteaptă la Galeria Senso din București (P)

miercuri, 13 octombrie 2021, 08:26
4 MIN
 Două expoziții de excepție vă așteaptă la Galeria Senso din București (P)

Două expoziții vor avea loc în această lună la Galeria Senso de pe Calea Victoriei din București. „Back to the Future” și „Poking one's self-love” sunt cele două proiecte semnate de Arina Bican și, respectiv, Andreia Morar găzduite de galerie, toată luna octombrie.

Vineri, 15 octombrie 2021, începând cu ora 18:30, la Galeria Senso de pe Calea Victoriei, nr. 12C, are loc evenimentul de lansare a două expoziții de excepție. La etaj este găzduită personala de pictură cu titlul „Back to the Future” a Arinei Bican, iar la parter,  „Poking one's self-love”, expoziția de crypto art a Andreiei Morar.

 „Asemeni protagonistului din filmul cult al lui Zemeckis – «Back to the Future», personajele din lucrările reunite în expoziția personală cu același nume a Arinei Bican călătoresc în trecut, fiind transpuse în lumea magică a copilăriei populată de dinozauri, sirene și rinoceri. Spre deosebire de adolescentul american, însă, aceste personaje folosesc realitatea virtuală pe post de mașină a timpului. Abordând pictura ca principal mediu de exprimare artistică, Arina Bican propune o explorare vizuală pornind de la următoarea premisă: trăim în viitor și nu în prezent; ce ar fi dacă am putea să trăim din nou în trecut pentru a modifica prezentul?

«Back to the Future» este primul solo show al Arinei Bican la Galeria Senso, artista intrând anul acesta în portofoliul galeriei, după participarea sa în cadrul amplei colective cu titlul «OSTARA» care a avut loc în primăvara aceasta la etajul galeriei,” declară Ana Daniela Sultana, curatorul Galeriei Senso.

Arina Bican, tânăra pictoriță, este cunoscută pentru operele sale avangardiste cu influențe care reprezintă Egiptul Antic, cum ar fi simbolul Ochiului. Deși are doar 21 de ani, Arina este atât artistă, cât și profesor de pictură pentru copiii care doresc să-și șlefuiască acest talent. Una dintre lucrările semnate de aceasta poate porni de la prețul de 700 de euro. 

Andreia Morar și „Poking one's self-love”

Expoziția personală de debut a Andreiei Morar cu titlul „Poking one's self-love” aduce în atenția publicului o selecție eclectică de lucrări de print digital cu o cromatică puternică, amintind de avântul pe care l-a avut crypto art la începutul acestui an.

Proaspătă absolventă a facultății de Medicină Dentară, Andreia Morar este un graphic designer din Arad, pasionat de subiecte de actualitate. Aceasta a reușit să includă în operele sale teme: medicale, politice, economice, de mediu, dar și despre digitalizare.  

Având-o curator pe Ana Daniela Sultana, cele două expoziții fac parte din programul conceput de Ana Ștefania Andronic (BUZU), Art Director-ul galeriei Senso. Ambele pot fi vizitate în perioada 15 octombrie – 30 octombrie 2021, de luni până sâmbătă, între orele 12.00 – 19.00.  Accesul în galerie se face doar pe bază de certificat verde Covid-19.

Despre Galeria Senso din București

Galeria Senso este o inițiativă a antreprenoarei Anca Vlad, susținută de Fundația Fildas Art și farmaciile Catena, prin programul Catena pentru Artă, în calitate de sponsor.

Situată într-o zonă de interes și vizibilitate urbană, pe care le poate spori prin oferta sa culturală, Galeria Senso organizează periodic expoziții însoțite de materiale promoționale – cataloage editate în condiții tehnice deosebite, volume cu caracter monografic, flyere, știri, reportaje și filme de artă care se difuzează pe postul de televiziune online cu același nume. Site-ul Galeriasenso.ro încorporează platforma unui magazin online și oferă posibilitatea vizionării și achiziționării operelor de artă printr-un singur „click”.

„Aducem arta mai aproape de tine! – este deviza galeriei, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată! Vom continua să organizăm și în 2021, cu același succes, evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor, atât cât ne vor permite vremurile actuale” – Galeria de Artă Senso, București.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii