anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Două familii din Iaşi fac milioane de euro din fabricarea îngheţatei

Abi Grup şi Yo Yogurt Grup au raportat anul trecut afaceri totale de aproape 15 milioane de lei.

GALERIE
inghetata
  • inghetata
- +

Două companii din judeţul Iaşi generează profituri fierbinţi din producţia de îngheţată. Firma Abi Grup, deţinută de familia Irinescu (Lucia şi Daniel), şi Yo Yogurt Grup, patronată de familia Munceleanu (Mihaela şi Lucian), au realizat împreună anul trecut o cifră de afaceri netă de 14,7 milioane lei (circa 3 milioane de euro) şi un profit de 1,45 milioane lei (aproape 300.000 de euro). 

Abi Grup, compania locală aflată printre liderii pieţei de îngheţată din România alături de Betty Ice (cumpărată de Unilever în 2018), Top Gel Prod sau Alpin 57 Lux, a atins o cifră de afaceri de 14,3 milioane lei în anul fiscal 2019 şi un profit de 992.000 lei, cu un număr mediu de 116 salariaţi. La rândul său, Yo Yogurt Grup a obţinut anul trecut din producţia desertului îngheţat cremos un profit de 209.000 lei la o cifră de afaceri de 466.000 lei cu numai doi angajaţi.

Firme în serie

Deşi piaţa de îngheţată este sezonieră, peste 50% din vânzări fiind înregistrate în perioada de primăvară-toamnă, business-ul din acest domeniu este, per ansamblu, unul profitabil. De altfel, tot în 2019, administratorii Abi Grup au înfiinţat alte 5 firme cu acelaşi obiect de activitate, respectiv fabricarea îngheţatei. Doar după un an, noile societăţi au câştigat bani frumoşi de pe urma acestui deliciu „păcătos”, înregistrând un profit total net de 719.000 lei (aproximativ 160.000 euro). Astfel, Abi Concept Unu a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 299.000 lei şi un profit de 217.000 lei, Abi Concept Doi: cifră de afaceri de 296.000 lei şi un profit net de 223.000 lei, Abi Concept Trei: 105.000 lei cifră de afaceri şi un profit de 65.000 lei, Abi Concept Patru: cifră de afaceri de 131.000 lei, profit: 92.000 lei, iar Abi Concept Cinci a făcut afaceri nete de 172.000 lei, de pe urma cărora a rezultat un profit de 122.000 lei.

Prezente în topul CCI

Dacă ne raportăm la Topul firmelor din judeţul Iaşi, realizat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Iaşi pe şapte domenii de activitate, Abi Grup se află printre cele mai performante întreprinderi mijlocii din judeţul Iaşi din sectorul producţiei de îngheţată, iar Yo Yogurt Grup, Abi Concept Unu, Abi Concept Doi, Abi Concept Trei, Abi Concept Patru şi Abi Concept Cinci din rândul microîntreprinderilor. Condiţiile de admitere pe care firmele trebuie să le îndeplinească pentru a fi admise în clasamentele CCI Iaşi vizează, printre altele, cifra de afaceri, care trebuie să fie de minimum 100.000 lei în cazul microîntreprinderilor şi minimum 250.000 lei în cazul celorlalte entităţi. De asemenea, firmele pentru care valoarea a cel puţin unui indicator calculat este negativă nu sunt admise.  Apetitul românilor pentru îngheţată era estimat anul trecut la 3,5-4,7 litri pe cap de locuitor, mult sub media europeană, de aproximativ 10 litri/capitală.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

Lucian DÎRDALA

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

A sosit, poate, momentul ca liderii UE să caute o personalitate din afara clasei politice: există, în Vest şi în Est, oameni de cultură care reflectează asupra unităţii Europei şi care, dacă ar fi bine completaţi de politicieni şi specialişti, ar putea insufla mai multă energie civică acestui forum ce se doreşte a fi şi un exerciţiu de democraţie participativă.

Filmuletul zilei

opinii

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

Ce va urma

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ce va urma

Ce se va întâmpla cu strada mea, numită oficial a Bisericii, dar pe care tomeştenii nu o numesc nicicum? Nu ştiu cum se numeşte strada mai sus, dar pe această şosea se ajunge la Păun şi de aici se intră în drumul Iaşilor care vine dinspre sud. 

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

pulspulspuls

Să râdem cu Peni Hill

Să râdem cu Peni Hill

Tare ridicol mai e şi Peni Hill ăsta, băi frate... Deci, fiţi atenţi aicea: după ce s-a testat şi a aflat că are Covid, omul s-a retras la izolare în vila copilului, şi, din câte ne spun sursele noastre, zice-se că omul s-a c*%$& pe el de frică, nu alta, tremurând ca varga lângă ăla micu’ de acasă. 

Caricatura zilei

4 clase

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.