Două femei care au tâlhărit o bătrână în lift au primit, în total, 11 ani de detenţie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Două femei care au tâlhărit o bătrână în lift au primit, în total, 11 ani de detenţie

GALERIE
talharie lift
  • talharie lift
- +

Două ieşence au fost condamnate după ce au jefuit o bătrână. Deşi li s-a oferit posibilitatea de a-şi recunoaşte vina şi a primi astfel o sentinţă mai uşoară, ele au refuzat-o. Magistraţii Judecătoriei le-au condamnat la peste 5 ani de închisoare fiecare. Sentinţa se află sub controlul Curţii de Apel, care urmează să se pronunţe la sfârşitul acestei luni.

Faptele pentru care sunt judecate Ramona Bălteanu şi Sorina Gabriela Roman s-au petrecut în seara zilei de 21 ianuarie anul trecut. V.P. ieşise după cumpărături, la magazinul din apropierea blocului în care locuia. După 20 de minute, s-a îndreptat spre casă. S-a întâlnit cu un vecin, care a salutat-o şi care avea să spună ulterior că le-a observat pe cele două fete care o urmăreau pe bătrână, una dintre ele încercând să-şi ascundă faţa.

Când V.P. a intrat în lift, a fost urmată de cele două fete care au îmbrâncit-o şi i-au smuls portofelul din mâna pe care o ţinea în buzunarul stâng al paltonului. Apoi au fugit, urcând într-un taxi şi plătind cursa din cei 280 de lei furaţi. Bătrâna a încercat să se ia după ele, fără a le mai putea prinde.

În instanţă, cele două au afirmat că nu ar fi fost violente cu victima, cerând reîncadrarea faptei din „tâlhărie“ în „furt“. Solicitarea a fost respinsă de magistraţii Judecătoriei, care au condamnat-o pe Ramona Bălteanu la 5 ani şi 10 luni de închisoare, ca recidivistă, iar pe Sorina Roman, la 5 ani şi 2 luni de închisoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.