Două femei s-au dat drept angajate Apavital și au furat din apartamentul unei bunicuțe 14.000 de lei
Ele au bătut la ușa unei pensionare și au cerut să intre în interior pentru a face citirea apometrelor.
Două hoațe au fost aruncate în spatele gratiilor după ce s-au dat angajate Apavital și au furat bani dintr-un apartament din Iași. Ele au bătut la ușa unei pensionare și au cerut să intre în interior pentru a face citirea apometrelor.
Cele două femei, Iordache Irina-Loredana și Cojocariu Elena, au fost invitate în interior. În timp ce una dintre ele ținea ocupat proprietarul, cealaltă cotrobăia prin apartament. Aceasta a găsit 14.000 de lei.
„Polițiștii ieșeni au identificat și reținut două femei, bănuite de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Acestea au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile.
La data de 9 noiembrie, polițiștii Secției 1 Iași au identificat două femei, ambele în vârstă de 49 de ani, bănuite de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Din cercetările efectuate, s-a constatat faptul că, la data de 9 noiembrie, sub pretextul că ar fi angajatele unei instituții și ar trebui să citească apometrele, acestea ar fi intrat într-un apartament, din municipiul Iași și ar fi sustras 14.000 de lei.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, urmând a fi restituit persoanelor vătămate. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 9 noiembrie, cele două femei bănuite de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, au fost reținute de polițiști, pentru 24 de ore”, au precizat reprezentanții Poliției Iași.
A doua zi, la data de 10 noiembrie, cele două hoațe au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.
Pentru a vă feri de furturile din locuințe, este recomandat să nu oferiţi necunoscuţilor informaţii despre bunurile pe care le deţineți sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dacă nu pot face această dovadă.
Dacă sună la uşă persoane care pretind că reprezintă instituţii care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz, etc.), nu le lăsaţi să intre în casă, decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu, şi dacă sunt însoţite de administratorul imobilului.
De asemenea, nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să vă prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie.
Publicitate și alte recomandări video