Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Două feţe diferite, rezultat normal

GALERIE
cristea-poli-astra
  • cristea-poli-astra
- +

 

Poli Iaşi – Astra Giurgiu 1-1 (0-0), în etapa a II-a a Ligii I de fotbal. Oaspeţii au dominat actul întâi, iar ieşenii pe al doilea

 

Poli: Rusu – Gallego, Mihalache, Frăsinescu, Panţîru – Rus (’46 - Chelaru), Cioinac, Flores (’75 - Mimoun), Ştefănescu (’54 - Sin) – Kizito, Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.

Astra: Iliev – Belu, Bejan, Erico, Stan - R. Moise (’71 - Alibec), Mrzjlak, N. Roşu (‘90^2 -  Biceanu) – Balaure, L. Buş (’57 Begue), Llullaku. Antrenor: Marius Măldărăşanu.

Cartonaşe galbene: Mihalache (’37), Cioinac (’66), Sin (’71), Flores (’72), Frăsinescu (’77), Mimoun (’79) – Mrzjlak (’36), Buş (’37), Iliev (’56), Bejan (’59).

Arbitri: Cătălin Popa; Marius Nicoară, Imre Bucsi.

 

1-0, min. 60: Cristea a centrat dintr-o lovitură din lateral stânga, Frăsinescu a reluat cu o lovitură de cap, din mijlocul careului;

1-1, min. 81: Llullaku a transformat un penalty acordat pentru un henţ comis de Mimoun după şutul lui Stan.

 

Într-un domeniu plin de subiectivism, cum e fotbalul, la care se pricepe toată lumea, rar apare o concordanţă totală la finalul unei partide. Una dintre excepţiile curentului general a apărut sâmbătă, la închiderea partidei Poli – Astra, când, indiferent de preferinţe sau antipatii, indiferent de tabere, verdictul a fost unanim: prima repriză a fost a oaspeţilor, a doua a gazdelor, rezultatul a fost echitabil.

Nici nu era greu să se ajungă la concluzia amintită. Astra a dominat clar primul act, în care raportul şuturilor a fost 1-7, încercarea gazdelor fiind, de fapt, un soi de pasă de la portar, Poli scăpând cu mare şansă cu faţa curată până la pauză: portarul gazdelor a gafat în minutul 11 în faţa lui Buş, însă a deviat în corner şutul lui Balaure, peste şapte minute Buş l-a şi driblat pe Rusu, însă a tras pe lângă poartă iar Roşu a trimis pe lângă poartă din poziţie ideală (‘45^1). Iaşul nu a avut emoţii numai la cele trei ocazii mari amintite ci şi la încercările lui Mrzljak (’22 – Rusu a prins), Balaure (’29- şut pe lângă poartă) ori “capul” lui Llullaku (’43), care nu a prins poarta.

La pauză, Poli a trecut la un modul cu trei stoperi, a urcat jucătorii de benzi mai sus şi, cu un tonus schimbat radical în bine, a avut o altă faţă. Iaşul s-a urcat imediat pe Astra, ocaziile începând să apară la poarta lui Iliev. Bulgarul a parat “loviturile de cap” ale lui Cristea (’49) şi Kizito (’50) şi a avut şansă la voleul spectaculos a lui Mihalache (’54), care a trecut “peste”. Iureşul gazdelor s-a concretizat la un sfert de oră de la reluare, când băcăuanii Iaşului, Cristea şi Frăsinescu, au conlucrat perfect. Reuşita, dar şi intrarea lui Ailbec au făcut ca moldovenii să facă pasul înapoi, fapt care a fost taxat de oaspeţi. Llullaku a egalat dintr-un penalty generat de un plonjon inexplicabil al lui Mimoun, care a comis henţ. Iaşul a forţat pe final, însă nu a mai avut forţa de a-şi crea vreo ocazie importantă, rămânând cu două puncte după primele două runde.

 

Declaraţiile tehnicienilor

Flavius Stoican: “Au fost două reprize diametral opuse. Nu mi-a plăcut că am intrat timoraţi, nu am jucat cum mi-am dorit în prima repriză. La pauză am schimbat sistemul şi am jucat mai bine. Cred că rezultatul reflectă realitatea din teren. Sunt mulţumit că ne-am bătut de la egal la egal cu echipe din play-off în primele două etape. La FCSB o să punem probleme”

Marius Măldărăşanu: “Au fost două reprize total diferite. Puteam să închidem meciul în prima repriză, când am ratat mult, ceea ce m-a făcut să ridic tonul la pauză. Iaşul a schimbat sistemul şi a venit peste noi, a marcat prima, însă noi am alergat după egalare şi am obţinut-o. Cred că rezultatul este echitabil. Am luat un punct pe un teren greu, unde nu mulţi vor reuşi asta”.

 

Alibec în prim-plan

 

^ Gazdele au evoluat în premieră acasă cu titulatura şi sigla Politehnica, pierdute acum opt ani, după falimentul echipei de tradiţie a Iaşului. CSM Poli are dreptul să folosească brandul Politehnica după un acord de închiriere cu lichidatorul SC FC Politehnica Iaşi SA. ^ Stoican a titularizat doi jucători care nu evoluaseră deloc în tricoul lui Poli, Rus şi Flores, şi l-a menţinut în primul “11” pe Kizito, pe care nu l-a luat în cantonamentul din Turcia. ^ Rezerve neutilizate la gazde au fost Cobrea, Petre, Pîrvulescu şi Mihăescu. ^ Codaşă în clasamentul fair-play al anului trecut, Politehnica recidivează în acest sezon. După doar două etape, ieşenii au strâns zece (!) cartonaşe galbene, şase fiind încasate sâmbătă. ^ Autorul golului egalizator, Azdren Llullaku, a fost primit cu simpatie în Copou unde a jucat şase luni. Internaţionalul albanez a făcut declaraţii frumoase la adresa Iaşului. ^ Mulţi copii i-au cerut autografe lui Denis Alibec, revenit la Astra de la FCSB, însă spectatoroii l-au huiduit. Deşi făcuse un singur antrenament la Astra, atacantul a jucat ultimele 20 de minute. “În dimineaţa jocului, am vorbit cu Denis şi i-am spus că nu-l iau în lot, pentru a nu risca o accidentare. A reacţionat într-un mod care m-a determinat să-l bag. El putea să vină de luni la antrenamente, însă şi-a dorit mult să joace. Nu e pus la punct cu pregătirea, însă îşi va reveni. Eu sunt sigur că voi avea o relaţie excelentă cu Denis” a spus Măldărăşanu. Alibec a fost surprins în noaptea de după meci într-un club din Iaşi. (Ovidiu MINEA)

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri