Două furturi de pe raft în fiecare zi la Iași, în medie. Ultimul hoț: o fată de 19 ani cu ghete scumpe ascunse sub haine

marți, 05 noiembrie 2024, 23:11
2 MIN
 Două furturi de pe raft în fiecare zi la Iași, în medie. Ultimul hoț: o fată de 19 ani cu ghete scumpe ascunse sub haine

O tânără care a încercat să fure o pereche de ghete dintr-un magazin din Iași a fost prinsă de către paznici și dată pe mâna poliției. Fata este cercetată în prezent pentru infracțiunea de furt.

”În ziua de 4 noiembrie 2024, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție (Centru, n.r.) au fost sesizați de către un reprezentant al unei societăți comerciale din Iași cu privire la faptul că o tânără de 19 ani a sustras bunuri din incinta magazinului. Din verificările efectuate a rezultat faptul că aceasta ar fi sustras o pereche de încălțăminte, prejudiciul creat fiind de 250 de lei. Acestea au fost recuperate și predate iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, au precizat reprezetanții Poliției Iași.

În prima jumătate a anului, în județul Iași au fost raportate 448 furturi de pe raft, în timpul programului, ceea ce corespunde unei medii de două furturi pe zi. În cazul a 351 de furturi, hoții au fost prinși în flagrant de către paznici. Pentru prevenirea furturilor din societăţi comerciale, polițiștii recomandă instalarea unui sistem de alarmă contra efracţiei și eventual a unui sistem de protecţie perimetrală, montarea unui sistem de supraveghere şi înregistrare video, a unui sistem de restricţionare şi control al accesului, montarea unor uşi şi ferestre care să dispună de sisteme de închidere de înaltă siguranţă, asigurarea suplimentară a camerele pentru depozitarea valorilor, chiar dublarea pereţilor. De asemenea, montarea unui sistem de iluminare cu senzori de perimetru care se activează ori de câte ori se apropie cineva de magazin este util pentru a detecta mai uşor persoanele rău intenţionate, iar instruirea permanentă a angajaţilor trebuie să fie o prioritate. Aceştia trebuie să ştie sa recunoască un potenţial hoţ, cum să îl descurajeze şi cum trebuie sa reacţioneze. De exemplu, angajaţii nu trebuie să ţină banii proveniţi din vânzări sau cei proprii în vitrina sau sub raftul de pe care se vând produse.

Etichete: furt, magazin

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii