anunturi
grandchef
Bolta rece

Două ieşence la Europene

GALERIE
anitei-laura-cerc
 • anitei-laura-cerc
- +

 

Gimnastele Andreea Verdeş şi Laura Aniţei vor să încânte publicul din Guadalajara

 

În prima zi de iunie, încep la Guadalajara (în Spania, nu Mexic), Campionatele Europene pentru seniori şi juniori l la gimnastică ritmică. România va fi reprezentată de patru gimnaste, două senioare şi două junioare, între care se numără şi cele două sportive de frunte de la CSŞ Unirea, senioara Andreea Verdeş şi junioara Laura Aniţei, pregătite la Iaşi de antrenorii Cătălina şi Constantin Radu.  “La acest nivel, întrecerile sunt foarte dificile, contează cel mai mic detaliu, dar am încredere în fetele noastre, mai ales că la turneele de până acum au demonstrat că au potenţial. Ele sunt foarte ambiţioase şi sunt hotărâte să facă exerciţiile cât mai bine. Dincolo de asta, mai sunt însă emoţiile, ambianţa. Important este că ne-am câştigat locul în elita internaţională”, spune antrenoarea Cătălina Radu

În clasamentele “Cupei Mondiale”, realizate prin adiţionarea punctelor la turneele cuprinse în calendarul federaţiei internaţionale de specialitate, domină sportivele din Israel, Rusia, Bulgaria şi Ucraina. Numele care apar cel mai des în frunte sunt Linoy Ashram, Karin Taseva, Alexandra Soldatova, Dina şi Arina Averina. În proba de cerc, Andreea Verdeş ocupă locul 27 din 46 de gimnaste care au obţinut puncte. La Campionatele Europene de la Guadalajara, la individual compus, se vor califica în finală şi vor lupta pentru medalii 24 de gimnaste, dar nu mai mult de două de fiecare ţară, iar la obiecte, opt sportive, dar nu mai mult de una pentru o ţară.            Romania va mai fi reprezentata de Denisa Stoian de la  CSM Ploieşti la junioare si de Denisa Mailat de la Steaua la senioare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X