Două ieşence la poarta consacrării
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

Două ieşence la poarta consacrării

GALERIE
@@@verdes-anitei-radu-cătălina
  • @@@verdes-anitei-radu-cătălina
- +

 

Andreea Vereş şi Laura Aniţei vor să spargă hegemonia ex-sovietică în gimnastica ritmică

 

Andreea Verdeş şi Laura Aniţei sunt gimnaste de ritmică la CSŞ Unirea Iaşi. Petrec în Sala din cartierul Bularga aproape întreaga zi, repetând de zeci de ori un element, apoi altul, până când antrenorii Cătălina Radu şi Constantin Radu se declară mulţumiţi. După săptămâni de pregătire, exerciţiul se încheagă şi vine concursul.Recent, Andreea şi Laura au evoluat cu mult succes la „naţionalele” de senioare şi junioare, desfăşurate în Capitală. Şi de această dată, „recolta” a fost bogată: Andreea a cucerit o medalie de aur, trei de argint şi una de bronz, la senioare, iar Laura, patru medalii de aur şi una de argint, la junioare.

Aşa se întâmplă de ani buni, dar parcă acum cele două talentate sportive se află aproape şi de un rezultat istoric şi pe plan internaţional într-un sport dominat de fostele ţări ale Uniunii Sovietice, în frunte cu Rusia. Numai că, dacă gimnastele din Rusia, Belarus, Ucraina, Azerbaijan, Bulgaria, Israel, Italia au condiţii de antrenament şi de recuperare necesare, în concordanţă cu efortul şi determinarea sportivelor şi antrenorilor, la Iaşi sala are o înălţime sub cea a înaltei performanţe, cât despre medic sau terapeut pentru refacerea în urma efortului nu poate fi vorba. Şi cu toate aceste româncele nu se dau bătute, merg înainte.

Andreea Verdeş visează la o calificare la Jocurile Olimpice, deşi adversarele sunt redutabile. Ea a împlinit 19 ani în timpul Campionatului Naţional şi a fost sărbătorită de colegele din ţară cu un tort frumos şi gustos. „Îmi doresc să fiu sănătoasă, pentru că în anul 2019 am avut o serie de probleme. Dacă voi fi în plenitudinea forţelor voi face totul pentru a obţine calificarea.” - a spus Andreea.

Laura Aniţei „vine tare din urmă”, devenind şi ea senioară în 2020. Cu spiritul ei de luptătoare poate produce surpize plăcute la competiţiile internaţionale. „N-am de ce să fiu temătoare. Ce fac cele mai bune gimnaste, putem face şi noi. Trebuie însă muncă multă şi noi nu menajăm. Sunt optimistă pentru anul viitor.” – ne-a mărturisit Laura.

Fără o strategie, sportul românesc păşeşte greu spre performanţele internaţionale.Avem tineri talentaţi şi ambiţioşi, dar nu întotdeaua acestea sunt suficiente pentru succes. În această situaţie se află şi gimnastica ritmică, un sport atât de frumos şi rafinat, cu un centru de pregătire remarcabil la Iaşi.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.