Două ieşence se târâie una pe alta de 15 ani prin instanţe, după o banală ceartă în uscătorul blocului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

I-a dat cu poşeta peste cap, sau numai s-a oţărât la ea? Iată întrebarea care nu le dă pace la două familii vecine, de ani buni!

Două ieşence se târâie una pe alta de 15 ani prin instanţe, după o banală ceartă în uscătorul blocului

GALERIE
cearta intre vecine
  • cearta intre vecine
- +

O ieşeancă şi-a dat în judecată vecina, pentru că aceasta o reclamase Poliţiei. A acuzat-o de mărturie mincinoasă, cerând despăgubiri de 10.000 de euro, pentru că i-ar fi prejudiciat imaginea. Între cele două, conflictul este vechi, datând de aproape 15 ani, de când reparaţiile făcute acoperişului blocului au dus la afectarea apartamentelor de la ultimul nivel.

În martie 2018, M.O. şi M.I. s-au întâlnit în uscătorul de la etajul patru al blocului în care locuiau. Pe fondul mai vechilor neînţelegeri, între cele două a izbucnit o ceartă, în cursul căreia M.O. ar fi încercat să-şi lovească în cap adversara cu poşeta. Scandalul a avut drept urmare chemarea la faţa locului a unui poliţist, care, după discuţii cu părţile beligerante, a amendat-o pe M.O. cu suma de 400 de lei. Aceasta a contestat în instanţă amenda primită, magistraţii dispunând înlocuirea ei cu un simplu avertisment.

Lucrurile nu s-au oprit însă aici. M.O. şi-a dat în judecată vecina pentru că din cauza declaraţiilor acesteia a fost amendată. Amenda fiind anulată, M.O. a considerat că M.I. se face vinovată de mărturie mincinoasă. Magistraţii Judecătoriei nu au fost însă de acord cu susţinerile acesteia, întrucât amenda fusese înlocuită cu un avertisment, nu desfiinţată. Deci, fapta existase, doar că judecătorii dăduseră o sancţiune mai blândă decât poliţistul.

„Deşi instanţa a procedat la o reindividualizare a sancţiunii aplicate, a constatat temeinicia procesului-verbal sub aspectul situaţiei de fapt reţinută prin acesta, în sensul că în data de 20.03.2018, M.O. a adresat pârâtei M.I. cuvinte jignitoare, fapt ce i-a provocat o stare de temere şi indignare acesteia; de asemenea, a lovit-o cu geanta în cap, cauzându-i leziuni. Astfel, nu doar că nu se confirmă fapta ilicită pretinsă de reclamantă, constând în aceea că pârâta prin declaraţii mincinoase date în faţa agenţilor de poliţie a determinat amendarea sa în mod nedrept, ci se infirmă această situaţie, constatându-se că, în mod corect, în baza declaraţiilor pârâtei, reclamanta a fost amendată pentru fapta anterior descrisă”, au motivat judecătorii. Aceştia au decis în februarie respingerea plângerii înaintate de M.O. Sentinţa a fost însă atacată de M.O., cazul aflându-se acum pe rolul Tribunalului. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.