Două imobile ale municipalității au fost evacuate de chiriași rău platnici
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Două imobile ale municipalității au fost evacuate de chiriași rău platnici

GALERIE
Evacuare Alba 4 _1Evacuare Alba 4 _2Evacuare Alba 4 _3Evacuare Alba 4 _5Evacuare Alba 4 _7Evacuare Alba 4 _9Evacuare Alba 4 _13Evacuare Alba 4 _15Evacuare Alba 4 _21Evacuare Alba 4 _24Evacuare Alba 4 _26Evacuare Alba 4 _28Evacuare Alba 4 _31Evacuare Alba 4 _31
 • Evacuare Alba 4 _1
 • Evacuare Alba 4 _2
 • Evacuare Alba 4 _3
 • Evacuare Alba 4 _5
 • Evacuare Alba 4 _7
 • Evacuare Alba 4 _9
 • Evacuare Alba 4 _13
 • Evacuare Alba 4 _15
 • Evacuare Alba 4 _21
 • Evacuare Alba 4 _24
 • Evacuare Alba 4 _26
 • Evacuare Alba 4 _28
 • Evacuare Alba 4 _31
 • Evacuare Alba 4 _31
- +

Primăria Municipiului Iași, prin Direcția Fond Locativ, împreună cu executori judecătorești și reprezentanți ai forțelor de ordine au evacuat astăzi două imobile ale municipalității de chiriașii rău platnici. Acțiunile organizate în spațiile situate în str. Aurel Vlaicu, nr.13 și în std. Albă, nr.4 au fost urmarea unor sentințe civile emise de Judecătoria Iași în dosare privind rezilierea și evacuarea persoanelor din imobilele cu destinația de locuință. 

Imobilul din str. Aurel Vlaicu, nr.13 este format din trei corpuri de clădire cu regim de înalțime parter, în suprafață totală de 315,00 mp. La adresa menționată locuiesc două familii de chiriași și o familie de proprietari. Pentru nerespectarea clauzelor contractuale prin neplata chiriei familia P.I.M. a fost acționată în instanța de judecată, dar printr-o sentință civilă din 2013 învestită în noiembrie 2015 instanța a respins rezilierea contractului de închiriere din 2009 și evacuarea și a dispus recuperarea debitului acumulat la plata chiriei. Familia P.I.M. nu a achitat însă debitul, fapt pentru care a fost din nou acționată în instanță pentru rezilierea contractului de închiriere, evacuarea din spațiul de locuit și recuperarea debitului ajuns la suma de 3.164 lei, în condițiile în care valoarea chiriei lunare pentru spațiul ocupat era de 109 lei.

Printr-o sentință civilă din martie 2016, învestită în octombrie 2016 într-un dosar din 2015, s-a dispus rezilierea contractului de închiriere din 2009, evacuarea din spațiu și recuperarea debitului înregistrat la plata chiriei până la evacuarea din imobil. La data de 31 mai 2017, în evidența Direcției Fond Locativ se înregistra un debit în cuantum de 7.618 lei, din care 5.155 lei reprezintă chiria și 2.463 lei majorări de întârziere.

Acțiunea era programată astăzi, de la ora 9.00, însă familia în cauză a decis să părăsească imobilul de bunăvoie încă de ieri.

Imobilul din std. Albă, nr. 4 are spații de locuit în suprafață de 86,99 mp și 33,59 mp și curte de 106 mp. Imobilul a fost ocupat în baza unui contract de închiriere din 2009 de către familia Ș.M., contractul fiind din 2001 și prelungit printr-o Hotărâre de Consiliu Local din 2008, pentru care chiriașii datorau o chirie lunară de 311 lei. Familia Ș.M., formată din 25 de persoane, a locuit în imobil încă din 2001. În 2008 o parte din familie a fost recazată în alte imobile ale municipalității, în baza dosarelor de locuința și a poziției din lista de priorități. Titulara contractului, Ș.M., a acumulat debite la plata chiriei, motiv pentru care a fost acționată în instanța de judecată în 2015. Printr-o sentință civilă din octombrie 2015, învestită în februarie 2016 într-un dosar din 2015 și care face obiectul unui dosar de executare silită din noiembrie 2016, s-a dispus rezilierea contractului de închiriere, evacuarea pârâtei din imobil și obligarea acesteia la plata sumei de 4.976 lei reprezentând chirie și majorări de întârziere. La data de 31 mai 2017, Ș.M. figura în evidența Direcției Fond Locativ cu o restanță de 16.087 lei, din  care 10.922 lei chirie și 5.165 lei majorări.

Astăzi, la începerea acțiunii de evacuare, reprezentanții Direcției Fond Locativ au identificat la fața locului două familii formate din opt și, respectiv, șapte persoane. La acțiune au participat și reprezentanți ai Direcției de Asistență Comunitară, care au făcut ancheta socială și au oferit celor doritori asistența de specialitate. Cele două familii au evacuat imobilul de bunăvoie, una mutându-se la niște rude din municipiu, iar cealaltă la rude din mediul rural. Reprezentanții municipalității le-au pus la dispoziție foștilor chiriași mașini pentru transportul bunurilor.

Reamintim că pe 10 mai, echipele municipalității, însoțite de executori judecătorești și forțe de ordine au mai evacuat încă o familie formată din șase persoane din imobilul aflat în std. Albă, nr. 4., tot pentru neplata chiriei până la acumularea unui debit de 14.046 lei (calculat la sfârșitul lunii februarie a acestui an).

Imobilui situat în std. Albă, nr. 4 este considerat monument de arhitectură și figurează pe lista imobilelor situate în zona A cu risc seismic, fiind în pericol de autodemolare. În ciuda numeroaselor somații și notificări trimise de fosta Direcție de Administrare a Patrimoniului Public și Privat, chiriașii nu au respectat prevederile contractuale privind întreținerea locuințelor, contribuind la degradarea accentuată a imobilului. Imobilul a fost expertizat în 2003, iar soluția propusă de expert a fost demolarea. 

În perioada următoare sunt programate încă două evacuări din imobilele municipalității. Astfel, imobilul din șos. Sărărie, nr. 17 va fi evacuat în urma unei sentințe civile din ianuarie 2017 pronunțată de Judecătoria Iași într-un dosar din 2016 pentru un grup de persoane care ocupă ilegal și abuziv clădirea respectivă. De asemenea, pentru un apartament din blocul U2BIS din str. Plăieșilor, nr. 6 există o sentință civilă din decembrie 2016 pronunțată de Judecătoria Iași într-un dosar din același an și care prevede evacuarea persoanelor care ocupă fără forme legale acest imobil.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.