Două ipoteze în cazul morții DJ Lalla: accident sau sinucidere. Filmul intervenției polițiștilor

marți, 03 octombrie 2023, 15:39
3 MIN
 Două ipoteze în cazul morții DJ Lalla: accident sau sinucidere. Filmul intervenției polițiștilor

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Mădălina-Sorina Vlangăr, a afirmat, marţi, că în cazul Laurei Roşca, cunoscută drept DJ Lalla, cauza decesului a fost stabilită ca fiind „asfixia mecanică prin înec, fără urme de violenţă”. Vlangăr a menţionat că încă nu este gata rezultatul probelor toxicologice şi că anchetatorii au două ipoteze: sinucidere sau accident, având în vedere că marea era agitată în acea zi, iar salvamarii arboraseră steagul roşu.

Fimul intervenției Poliției după apelul la 112 în cazul DJ Lalla

Șeful Poliției Constanța a declarat marți că poliţiştii au ajuns în două minute pe plaja din Mamaia, după ce au fost anunţaţi de descoperirea unui cadavru.

Filmul intervenției:

„La data de 28 septembrie, la ora 10.11, am primit un apel 112,prin care Poliţia staţiunii Mamaia a fost sesizată de o turistă aflată în trecere cu privire la faptul că pe plajă, în dreptul restaurantului Diplomatic, se află cadavrul unei tinere, adus la mal de apă.
Echipa operativă s-a deplasat la faţa locului, într-un timp de reacţie mai mic de cinci minute, fişa de eveniment arată două minute, unde au constatat absenţa semnelor vitale şi totodată şi a urmelor de violenţă.
Personalul ambulanţei a constatat decesul femeii. Echipa a efectuat cercetarea la faţa locului, iar cadavrul a fost preluat la morga Cimitirului Constanţa pentru efectuarea necropsiei”.
În acest caz, dosarul penal a fost deschis in rem, pentru ucidere din culpă.

Conform sursei citate, la acest moment sunt luate în calcul două variante: sinucidere sau accident, după ce femeia a intrat în mare şi s-a înecat:

„Au fost ridicate ulterior imagini video, au fost audiaţi martori, iar în certificatul de constatare a decesului a fost menţionată drept cauză asfixia mecanică prin înec, fără urme de violenţă.
Au fost prelevate probe toxicologice şi histopatologice. La acest moment nu avem raportul cu rezultatul analizelor, iar din toate datele pe care le avem la acest moment, luăm în calcul fie un act suicidal, fie un accident.
Când spun accident, spun auto-provocat, fără intervenţia altei persoane. Aş fi vrut să menţionez că de trei zile, inclusiv în ziua producerii evenimentului, salvamarii aveau arborat steagul roşu din cauza valurilor puternice”.
Șeful IPJ Constanţa a mai spus, conform News.ro, că nu se pune problema vreunei sancţiuni disciplinare în cazul poliţiştilor care s-au ocupat de acest caz:

„Colegii mei au desfăşurat activităţile poliţieneşti cu viteză de reacţie, aşa cum o fac în toate cazurile asemănătoare. Nu se pune problema vreunei sancţiuni disciplinare la acest moment, aşa cum a apărut în spaţiul public.
Doresc să menţionez că declaraţia mea se referă strict la activitatea poliţienească, nu la cea de urmărire penală, palier pe care nu am ce să le reproşez în acest moment colegilor mei”.
Pe contul său de Instagram, ultima postare a tinerei era un filmuleţ care o are în prim-plan pe DJ Lalla, iar clipul este însoţit şi de un mesaj audio în limba engleză: “Enjoy every moment you have because in life there are no rewinds, only flash-backs. Make sure it’s all worth it!”. De altfel, titlul postării este „Make sure it’s all worth it!”, iar tagurile sunt: #fvckdepression #lalla #lallaland #wonderlust #motherofdragons #ballauri #standtall #itdoesgetbetter.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii