Două noi centre medicale de permanenţă la Ciurea şi Schitu Stavnic
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 28.11.2021

Două noi centre medicale de permanenţă la Ciurea şi Schitu Stavnic

GALERIE
centru medical
  • centru medical
- +

Două noi centre de permanenţă au fost înfiinţate în judeţul Iaşi. Este vorba de Centrul de Permanenţă „Ciurea”, care se va ocupa de oamenii din comunele Ciurea, Mogoşeşti, Grajduri şi Scânteia, precum şi Centrul de Permanenţă „Sfântul Nicolaie”, din satul Schitu Stavnic, comuna Voineşti, ce va avea în vedere locuitorii din comunele Voineşti şi Horleşti.

În cele două noi locuri, medicii de familie vor acorda asistenţă medicală în cazul urgenţelor minore, în zilele lucrătoare, între orele 15.00 - 8.00. În weekend şi în timpul sărbătorilor legale, garda va fi asigurată pe parcursul întregii zile. „Serviciile medicale acordate de medicii de familie în cadrul centrelor de permanenţă sunt următoarele: asistenţă medicală în afecţiuni acute şi urgenţele medico-chirurgicale, în limitele competenţei medicului de familie şi posibilităţilor tehnice, trimitere către alte specialităţi în vederea internării, în cazul afecţiunilor acute şi urgenţelor medico-chirurgicale care depăşesc competenţele medicului de familie, administrarea medicaţiei şi materialelor sanitare necesare tratamentului de urgenţă care se asigură din trusa de urgenţă a centrului de permanenţă”, este precizat într-un comunicat al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi.

Tot conform acesteia, înfiinţarea celor două noi centre a fost necesară pentru diminunarea numărului mare de persoane care ajung la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi. În judeţul Iaşi funcţionează în prezent 17 centre de permanenţă dintre care trei se află în municipiu. Acesteau sunt Centrul de Permanenţă „Umanitas SRL”, din cartierul Tătăraşi, Centrul de Permanenţă „Hermamed Center SRL”, situate lângă Spitalul „Sf. Spiridon“, şi Centrul de Permanenţă din cartierul Galata. În localităţile ieşene, centre pot fi găsite în Vlădeni, Bivolari, Plugari, Ciorteşti, Schitu Duca, Movileni, Deleni, Focuri, Mirceşti, Prisăcani, Paşcani şi Victoria. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Agentul 00oaie

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.