Două noi focare de COVID în Iași - la o firmă și la un centru social
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

COMUNICAT DE PRESĂ

Două noi focare de COVID în Iași - la o firmă și la un centru social

GALERIE
covid-19
  • covid-19
- +

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a 2 focare Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

CENTRUL DE URGENŢĂ PENTRU RECUPERARE ŞI INTEGRARE SOCIALĂ ”C.A.ROSETTI” IAŞI – 7 (1 salariat şi 6 beneficiari).

Măsuri: Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu. 4 beneficiari sunt internaţi în spital şi 2 sunt izolaţi în centru. S-au luat măsuri de izolare în centru a contacţilor direcţi şi de dezinfecţie a spaţiilor.

AGENT ECONOMIC DIN IAŞI - 16 salariaţi.

Măsuri: Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Contacţii direcţi au fost carantinaţi la domiciliu. S-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 3 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

C.I.A.P.A.D. GALATA IAŞI (Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi) - a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 încă un salariat.

În cazul acestui focar, au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 19 salariaţi şi 48 beneficiari.

Măsuri: La testarea de pe 24.11.2020 s-a mai depistat un salariat pozitiv. Acesta este izolat la domiciliu cu monitorizare de către medicul de familie. Ancheta rămâne deschisă.

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA - Secţia exterioară Bârnova, Secţia 2 Paleaţie - au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 3 pacienţi şi un salariat.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  27 pacienţi şi 8 salariaţi.

Măsuri: În data de 24.11.2020 s-au mai depistat 3 pacienţi şi un infirmier. Angajatul este izolat la domiciliu şi monitorizat de medicul de familie. Pacienţii sunt izolaţi în spital şi monitorizaţi de medicii unităţii.

DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI IAŞI - Sediul administrativ - au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 2 salariaţi.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 12 salariaţi.

Măsuri: În data de 24.11. 2020 au mai fost depistaţi 2 angajaţi pozitivi. Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi s-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.