anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Două noi specializări la USAMV Iași pentru admiterea din 2015-2016

GALERIE
USAMV Iasi Foto infoapollonia.ro
 • USAMV Iasi Foto infoapollonia.ro
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ (USAMV) pune la dispoziţie liceenilor care vor da admiterea anul viitor încă două specializări - Exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industria alimentară, respectiv Protecţia consumatorului şi a mediului.

Prima dintre acestea se află în domeniului Agronomiei la Fa­cultatea de Agricultură în timp cea de a doua se alătură Tehnologiei prelucrării produselor agricole din cadrul domeniului Ingineriei produselor alimentare. Totodată, reprezentanţii USAMV au stabilit care sunt condiţiile pentru admiterea din vară, metodologia pentru aceasta fiind votată în şedinţa de Senat de la sfârşitul anului trecut.

„La USAMV, concursul de admitere pentru studii universitare de licenţă şi maste­rat va avea loc în perioada 15 - 24 iulie 2015. Admiterea candidaţilor la USAMV Iaşi, la toate domeniile, se face prin concurs, pe baza notelor obţinute la probele de bacalaureat“, au precizat reprezentanţii universităţii.

Practic, la universitate rămân criteriile de anul trecut, când se ţinea cont de proba scrisă de Limba şi literatura română în proporţie de 50% şi încă 50% de la o altă probă scrisă, la alegere. În luna septembrie, între 7 şi 11, va fi organizată o a doua sesiune de admitere în cazul în care vor rămâne locuri disponibile.

„Tinerii care se pot înscrie la Facultatea de Agricultură pot opta, pe lângă cele două specializări noi menţionate mai sus, pentru - agricultură, montanologie, inginerie economică în agricultură, tehnologia prelucării produselor agricole şi biologie. La Facultatea de Horticultură studenţii se pot specializa în Horticultură, Peisagistică şi Ingineria Mediului, la Zootehnie - Zootehnie, Piscicultură şi acvacultură, Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism, Controlul şi expertiza produselor alimentare“, au precizat reprezentanţii universităţii, adăugând că la Medicină Veterinară există o singură specializare, cu acelaşi nume, existând şi o linie predare în limba engleză pentru al doilea an la rând.

Conform locurilor propuse pentru finanţare anul acesta la Ministerul Educaţie Naţionale, universitatea a cerut 760 de locuri finanţate de la buget şi 455 cu taxă pentru anul I.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cătălin ONOFREI

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cum de-au căzut ţărăniştii atât de jos?

opinii

Educaţia colaterală

Briscan ZARA

Educaţia colaterală

Lăsaţi copiii să încerce singuri, lăsaţi-i să se dea cu capul de perete, să simtă durerea, învăţaţi-i să se aştepte la greşeli şi la lucruri imprevizibile şi să se adapteze, altfel nu vor ajunge adulţi deplini şi independenţi, iar lumea rea şi crudă prin natura ei îi va face nefericiţi.

Se mărită Adriana!

Cristina DANILOV

Se mărită Adriana!

După o perioadă în care evenimentele au fost restricţionate din cauza pandemiei de Covid-19, viaţa, iată, şi-a reluat cursul, cel puţin în cazul nunţilor. Primim deja invitaţii, ne preocupăm de ţinuta pe care o vom purta la petrecere, ne gândim la cadoul de casă nouă şi nu doar la acestea: ne gândim la miri, la drumul pe care îl vor urma împreună, mulţi retrăind chiar emoţia din ziua nunţii noastre. O nostalgie plăcută pe care am simţit-o şi eu atunci când colega mea de birou, Adriana, mi-a înmânat, radiind de fericire, invitaţia la nunta ei. Prilej bun de a spune, azi, câteva cuvinte despre căsătorie şi petrecerea prin care o facem cunoscută tuturor celor dragi din viaţa noastră.

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

pulspulspuls

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Vă mai amintiţi, stimaţi telespectatori şi fini observatori ai vieţii politice de Bahlui, ce mai conflict şi ce mai sudălmi răzbăteau până-n drum între conţilierul fost UNPR Manolache, om de-al gheneralului Oprea Izmană (apropo, iată ce pantaloni tip izmană are şi conţilierul de care vă spunem!) şi fostul şef de Cejău Popa? Ba chiar zice lumea că odată erau cât pe ce să-şi înfingă şi mâinile-n gât, nu alta.

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.