Două persoane din Iaşi, reţinute fiindcă ar fi traficat două minore de 15 şi 17 ani

miercuri, 30 septembrie 2020, 11:13
1 MIN
 Două persoane din Iaşi, reţinute fiindcă ar fi traficat două minore de 15 şi 17 ani

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, au efectuat trei percheziţii domiciliare la două persoane bănuite de trafic de minori./ Acestea au fost reţinute pentru 24 de ore.

La data de 29 septembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, au efectuat trei percheziţii domiciliare, în judeţul Iaşi, pentru documentarea activităţii infracţionale a două persoane (un bărbat şi o femeie), bănuiţi de trafic de minori.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, începând cu luna iulie 2020, cele două persoane ar fi recrutat şi exploatat sexual două tinere minore, cu vârsta de 15, respectiv 17 ani. Le-ar fi cazat şi le-ar fi organizat activitatea de prostituţie, prin închirierea de apartamente în zona centrală a municipiului Iaşi şi racolarea de clienţi, prin publicarea de anunţuri pe diferite site-uri de profil.

În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi bănuiţi de comiterea faptelor au fost reţinuţi de procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Iaşi pentru 24 de ore. În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori, în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii