Două premii pentru studenții TUIASI la Concursul de Matematică „Traian Lălescu”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 22.01.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Două premii pentru studenții TUIASI la Concursul de Matematică „Traian Lălescu”

GALERIE
echipa TUIASI
 • echipa TUIASI
- +

Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași au câștigat două premii la ediția din 2021 a Concursului Național Studențesc de Matematică „Traian Lalescu”, organizat în perioada 25 – 27 noiembrie de către Universitatea Transilvania din Brașov.

Astfel, din echipa ce a participat de la Politehnica ieșeană, Robert Curpăn, student în anul al III-lea la Facultatea de Automatică și Calculatoare, a reușit să câștige locul I la categoria „anul III - Matematici speciale”.

În același timp, Andrei-Iosif Iojă, de la aceeași facultate, anul al II-lea, a reușit să obțină o mențiune la categoria „anul II - profil electric”.

„Echipa universității a avut o participare foarte bună. Menționăm faptul că rezultatul obținut de Robert Curpăn este cu adevărat remarcabil, deoarece la această secțiune participă, de regulă, studenții cei mai buni în domeniul matematicii, multipli medaliați la olimpiadele naționale și balcanice, la nivel liceal și studențesc”, a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică și Informatică al TUIASI.

Studenții participanți au fost pregătiți în cadrul Centrului de Pregătire de Performanță în Matematică (CPPM) sub îndrumarea profesorilor Mihai Ispas-Vârnav, Marian Panțiruc, Marcel Roman, Daniela Roșu, Adrian Sandovici şi Radu Strugariu, de la Departamentul de Matematică și Informatică al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Competiția a fost organizată sub patronajul Ministerului Educației și s-a bucurat de suportul Fundației „Traian Lalescu”, care a acordat premii câștigătorilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X