Două proiecte ale IRO: Centru de Radioterapie cu Protoni şi Centru Post-Cură
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Două proiecte ale IRO: Centru de Radioterapie cu Protoni şi Centru Post-Cură

GALERIE
IRO Iasi
  • IRO Iasi
- +

La Institutul Regional de Oncologie (IRO) se va înfiinţa un Centru de Cercetare şi Tratament unic în ţară, care ar putea transforma unitatea medicală într-un hub mediacal. Mai exact, este vorba despre un proiect pe fonduri europene care prevede fotonoterapie, adică un tratament prin radioterapie cu protoni.

„Este un tratament ţintit pentru pacienţii oncologici, care nu este foarte ieftin. Costul acestui tratament este între 18.000 şi 20.000 de euro. Prin acest proiect se propune şi susţinerea unui număr de pacienţi trataţi gratuit. Pe parcursul proiectului, se va încerca posibilitatea susţinerii unui număr mai mare de pacienţi trataţi gratuit, prin asigurările de sănătate. Noi sperăm să aducem şi acest proiect la Iaşi, pentru că Iaşul, din punct de vedere ocologic, este centrul medical şi de tratament al Regiunii de Nord-Est“, a declarat ec. Mirela Grosu, managerul IRO Iaşi.

Aceasta a adăugat că IRO va mai avea şi o investiţie într-un Centru de Tratament Post-Cură la Holboca.

Amintim că, în 2019, a fost aprobat de către Guvern un Memorandum privind susţinerea proiectelor în cercetare, în Sănă­tate. Unul dintre aceste priecte este cel şi de cercetare prin hadronoterapie şi pronoterapie, proiect care va fi impementat cu Institutul de Fizică Atomică de la Măgurele.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro contra dezinformării

Lucian DÎRDALA

Euro contra dezinformării

Indiferent dacă se va adopta sau nu o soluţie instituţională în chestiunea dezinformării chineze, o alocare corespunzătoare de resurse în această direcţie ar fi un pas explicabil, dacă se doreşte restabilirea credibilităţii EEAS ca promotor ferm al valorilor Uniunii Europene.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Un norocos

Radu PĂRPĂUȚĂ

Un norocos

Prin '90 sau '91 am nimerit la o consfătuire a oamenilor de afaceri din România şi Basarabia. Căzusem şi eu popâc acolo în calitatea-mi ambiguă de jumătate ziarist, jumătate - drace călugăre - de pârât om de afaceri! 

Experienţa Ciceu - Cicero

Alex VASILIU

Experienţa Ciceu - Cicero

Couperin, Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski sunt nume fundamentale pentru istoria culturii. Creaţia lor este ascultată în săli de concerte, de recital, în catedrale, în teatre lirice, în festivaluri. Profesioniştii, publicul european s-au obişnuit de secole cu ideea corect-confortabilă că partiturile compozitorilor menţionaţi fac parte din categoria muzicii academice (pentru că se învaţă în academii, universităţi şi conservatoare), din categoria muzicii clasice, serioase.

pulspulspuls

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia la cinci zile de la marele eşec politic al micului edil Peni Hill ies la iveală sforile care s-au rupt în conţilul local vinerea trecută, de la atâta tras în disperare de ele. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.