anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 27.05.2022

Două proiecte importante, la momentul bilanţului

Cele două proiecte vizează prevenirea abandonului şcolar, respectiv facilitarea accesului la programe educaţionale pentru copiii cu cerinţe speciale.

GALERIE
universitatea al i cuza_5
 • universitatea al i cuza_5
- +

Conducerea Inspectoratului Şcolar şi reprezentanţi ai Universităţii “Al.I. Cuza” vor prezenta astăzi cele mai importante rezultate obţinute în cadrul a două proiecte implementate în parteneriat.

De la ora 11, în sala C7 din corpul C al IŞJ, va avea loc Conferinţa judeţeană de diseminare a rezultatelor proiectelor SCAN (Salvaţi Copiii de Abandon şi Neintegrare) şi CESPeT (Cerinţe educaţionale speciale pentru toţi). La eveniment sunt aşteptaţi reprezentanţi ai UAIC, precum profesorii universitari Carmen Creţu (prorector), Laurenţiu Şoitu (manager proiect) sau Constantin Cucoş, alături de reprezentanţi ai oficialităţilor locale, cadre didactice implicate în derularea proiectelor, elevi şi părinţi. „Derularea evenimentului va include prezentarea sintetică a activităţilor din cele două proiecte, prezentarea ghidurilor 4D în Educaţie şi Ghid de bune practici educaţionale şi a altor produse realizate în cadrul proiectelor (expoziţie foto, înregistrări video etc.). Beneficiarii direcţi vor avea prilejul să exprime gânduri şi trăiri personale referitoare la implicarea în aceste activităţi. Evenimentul este un moment de etapă în derularea celor două proiecte şi va fi urmat de conferinţa finală, ce va marca încheierea acestor programe educaţionale de colaborare, integrare şi incluziune”, a menţionat inspectorul Bogdan Neculau, moderator al întâlnirii de bilanţ. Cele două proiecte implementate de UAIC în parteneriat cu IŞJ vizează prevenirea şi diminuarea abandonului şcolar, respectiv facilitarea accesului la programe educaţionale formale şi nonformale pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale.

 
 
 
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.