anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Două reprize diferite

GALERIE
@@sin-frasinescu-thiaw-sepsi
  • @@sin-frasinescu-thiaw-sepsi
- +

CSM a controlat primul act al disputei cu Sepsi Sfântu Gheorghe, soarta partidei fiind stabilită după un act secund în care gruparea din Covasna a schimbat faţa jocului

CSM Politehnica Iaşi a pierdut o excelentă posibilitate de a rămâne înfiptă în calculele play-off-ului, Ieşenii au cedat luni, la Braşov, cu 1-2, în faţa unei formaţii extrem de modeste, Sepsi Sfântu Gheorghe, care traversa, de mult timp, o perioadă de criză profundă. Decisivă în stabilitrea câştigătoarei a fost pauza, care a schimbat total cursul jocului.

Iaşul pornise bine, mutarea antrenorului Flavius Stoican, care a mizat, în premieră în acest sezon, pe modulul “4-4-2” în deschiderea partidei, surprinzând adversarul. CSM a rulat la turaţie aproape de optim în dispozitivul cu doi atacanţi, care dăduse roade pe finalul disputei cu Astra Giurgiu, din runda precedentă. Până spre finalul primului act oaspeţii au dominat meciul (53% posesie), au avut trei ocazii de gol, au marcat şi au punctat la statistică (3-1 la şuturi, 2-0 la încercări cadrate, 3-0 la cornere), în ciuda terenului dificil. Neatenţia lui Frăsinescu din minutul 43, soldată cu penaltiul din care gazdele au egalat în ultimul minut al primei reprize, a făcut ca la odihnă să se intre pe picior de egalitate. Discursurile de la cabine şi mutările făcute de cei doi antrenori au făcut ca actul secund să aibă un aspect cu totul diferit.

Sepsi a lăsat posesia Iaşului (55%), însă s-a apărat mult mai exact, anihilându-l pe Cristea, cel care dăduse tonul în prima repriză. CSM nu a găsit antidot, nefiind în stare să tragă pe poartă în a doua jumătate a partidei (!), perioadă în care doar Platini (min. 48) a ameninţat poarta lui Niczuly. În plus, sesizând faptul că mijlocul oaspeţilor are probleme, tehnicianul ardelenilor, Eugen Neagoe, i-a cerut închizătorului Istvan Fülöp să urce mult mai des spre poarta lui Koşelev, mijlocaşul având două oportunităţi uriaşe de a înscrie, soldate cu o bară şi o intervenţie bună a lui Koşelev. Golul decisiv avea să cadă, în minutul 85, tot în urma unei faze în care scutul din faţa defensivei ieşene nu a existat, Astafei şutând puternic, de la 20 de metri, însă după o fază fixă, în care nu l-a incomodat nimeni.  

Mai trebuie precizat că şi la capitolul “înlocuiri” Neagoe a câştigat duelul cu Stoican, învingându-l pe tehnicianul care gestionase foarte bine, de pildă, jocul din etapa a XX-a, cu Astra. Schimbarea sistemului de joc făcută de ultimul, în minutul 63, prin introducerea lui Ştefănescu, în urma căreia Cristea a rămas singurul vârf, a dus Iaşul şi mai mult în jos, oaspeţii fiind zero pe plan ofensiv şi în ultima jumătate de oră, în timp ce, de pildă, golul de 2-1 a fost marcat de un jucător introdus la gazde în actul secund.

CSM a pierdut astfel şi punctul care, după aspectul total al partidei, ar fi fost, poate, meritat, punct care ar fi păstrat Iaşul la o distanţă de locul VI recuperabilă în două meciuri. Aşa însă, gruparea din Copou are nevoie de trei meciuri foarte bune şi trei paşi greşiţi ai adversarilor pentru a ajunge în obiectiv. Pentru calcule mai amănunţite va fi însă timp după meciul cu Juventus, de duminică, ultimul oficial al anului, în vacanţa de iarnă.

Înainte de încheiere, trebuie spus că  oficialii CSM au căutat, ca de obicei, să arunce vina pe arbitri pentru insuccesul cu o grupare promovată în vară în Liga I, care nu a arătat mai deloc în acest sezon că a făcut saltul de la eşalonul secund la cel de elită. De această dată nu prin declaraţii, ci printr-o postare pe facebook, care s-a dorit a fi ironică. (“Sepsi OSK - Politehnica Iaşi  2-1. Scor, probabil, final, dacă centralul Găman nu recheamă echipele de la cabine pentru a acorda un nou penalty pentru gazde. Urăm succes echipelor care trebuie, obligatoriu să fie în Playoff.”). Aşa cum s-a întâmplat şi în precedenta deplasare, cu Dinamo, când Iaşul, care a recunoscut, în final, că penaltiul “câinilor” şi eliminarea lui Cioinac au fost acoperite de regulament, nu a fost în stare să tragă decât un singur şut pe poartă în faţa unei trupe care era în genunchi şi s-a chinuit apoi să elimine din Cupă o grupare, “U” Cluj, de Liga a III-a, “bârna” de luni - jocul CSM, nu a fost văzută! În ceea ce priveşte “paiele”, arbitrajul lui Găman, acesta, per total, nu a dezavantajat trupa lui Stocian: penalty a fost, iar eliminarea lui Jagodinskis, din minutul 89, evident uşoară, putea fi precedată de cea a lui Bădic, care merita al doilea “galben” cu câteva minute înainte.

În aceste condiţii şi amintind că din două dueluri cu o grupare ca Sepsi au fost “obţinute” zero puncte, decent ar fi fost să-l feliciţi pe antrenorul pe care l-ai alungat în vară, după 15 meciuri fără înfrângere, Eugen Neagoe, sau, pentru câteva minute măcar, să pui capul în pământ... (Ovidiu MINEA)

 

CSM-catalog

 

Koşelev (5,5) – nu avea ce face la goluri.

Sin (5,5) – harnic.

Frăsinescu (4) – l-a călcat, din greşeală, pe Nikolic, provocând penaltiul din care gazdele au egalat.

Jagodinskis (4) – eliminat, chiar dacă uşor, în minutul 89.

Bădic (5) – excesiv de nervos, putea fi eliminat.

Platini (4,5) – şters.

Mihalache (5,5) – nu a mai repetat jocurile bune din etapele precedente; a reluat la faza din care s-a deschis scorul.

Cioinac (5) – un şut periculos, în start, nu a închis bine culoarele.

Panţîru (5) – muncă multă, foloase puţine.

Cristea (5,5) – activ în primul act, când a dat mai multe pase şi centrări bune, inclusiv la faza care a generat golul, şi a avut două ocazii de gol, s-a stins după pauză

Cissé (5) – s-a zbătut, fără folos.

Ştefănescu (4,5) – nu a adus nimic nou.

Spătaru (4) – absent.

Danale a intrat în minutul 82.

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.