anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Două săptămâni fără nicio gravidă cu Covid la Maternitatea „Elena Doamna”

GALERIE
Elena Doamna Iasi
 • Elena Doamna Iasi
- +

La Maternitatea „Elena Doamna” nu au mai fost internate femei gravide infectate cu SARS-CoV-2 de aproximativ două săptămâni. Ultimul caz care a avut nevoie de asistenţă medicală a fost pe 20 aprilie, când, conform raportării zilnice a Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, era ocupat un pat în zona medicală destinată tratării cazurilor de COVID. 

„Pavilionul destinat tratării pacientelor cu COVID-19 încă există, dar încercăm să refacem circuitele ca să îl transformăm într-un pavilion mixt. Adică să păstrăm un mic sector pentru COVID, dacă vor mai fi cazuri, şi să dăm în folosinţă restul paturilor pentru celelalte cazuri. Încercăm să revenim la o normalitate din toate punctele de vedere”, a precizat prof. dr. Răzvan Socolov, medic primar obstetrică-ginecologie şi şeful Secţiei de Obstetrică de la Maternitatea „Elena Doamna”.

Sectorul COVID este amenajat într-un pavilion separat, fiind paturi pentru pacientele confirmate, o sală de naşteri şi două paturi ATI. În luna martie, reprezentanţii maternităţii precizau că de la începutul pandemiei şi până la începutul anului peste 200 de copii au fost născuţi la maternitatea ieşeană de mame confirmate cu COVID, aceasta fiind şi singura maternitate suport-COVID din zona Moldovei. Prima pacientă depistată cu COVID la maternitatea ieşeană a fost în aprilie 2020, iar primul copil depistat cu COVID după naştere a fost în octombrie 2021. Maternitatea „Elena Doamna” a fost desemnată prin ordin al ministrului Sănătăţii unitate suport-COVID pentru gravide încă de la începutul pandemiei.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.