anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 27.05.2022

Comunicat de presa

Două şcoli din Iaşi sunt câştigătoare în cadrul proiectului Şcoala mea Verde

GALERIE
scoala mea verde
 • scoala mea verde
- +

Din 100 de şcoli publice participante, primele două şcoli au fost din județul Iaşi, Şcoala Gimnazială Maxut şi Şcoala Gimnazială Blăgeşti

În urma proiectului, au fost implicaţi un număr de 374 copii din comunitate, ce au colectat 4911 kg de deșeuri reciclabile. De asemenea au fost implicate 28 cadre didactice şi au participat la sesiuni de educaţie ecologică un număr de 174 părinţi.

Echipa Let’s do it Romania ! a anunţat miercuri, 20 noiembrie, în conferinţa de presă susţinută la showroom-ul Toyota din Complexul Palas, care sunt şcolile câştigătoare în competiţia Şcoala mea verde.

Irina Păcurariu, vedeta TVR, ambasador al gamei Toyota Hybrid a fost alături de echipa Let’s do it Romania! la acest eveniment. Maşinile din gama Toyota Hybrid sunt cele mai prietenoase cu mediul, fiind cele mai eficiente sub aspectul consumului şi al emisiilor, ele fiind puse la dispoziţia voluntarilor Let’ do it Romania! în ultimii trei ani, ca spijin logistic oferit de partenerul Toyota, pentru derularea anumitor activităţi.

 

Iniţiativa proiectului Şcoala mea Verde”, aceea de a renova şcoli publice pe principiul clădirilor verzi, s-a concretizat prin anunţarea şcolilor câştigătoare.

În urma unui concurs organizat în perioada aprilie-iunie 2013, cinci şcoli din patru judeţe ale României au fost desemnate câştigătoarele titlului de Şcoli Verzi, după cum urmează: Şcoala Gimnazială Mihai Viteazul” - Brăila, Şcoala Gimnazială Vasile Alecsandri” - Neamţ, Şcoala Gimnazială Mircea Vulcănescu” – Maramureş şi cele două şcoli din judeţul Iaşi, Şcoala Gimnazială Maxut şi Şcoala Gimnazială Blăgeşti. Acestea, alături de celelalte şcoli câştigătoare, au insuflat ideea importanţei educaţiei asupra mediului: conţtientizarea - o înţelegere faţă de întreg mediul şi problemele lui, cunoaşterea şi interacţiunea cu mediul, atitudinea copiilor, a părinţilor şi a profesorilor, deprinderile şi participarea acestora.


În cadrul concursului organizat pentru transformarea şcolii într-una verde, la nivel naţional au fost implicaţi 23160 elevi, 1173 cadre didactice, s-au colectat 124 de tone deşeuri reciclabile şi au fost implicaţi 7372 părinţi.

Cantitatea deşeurilor reciclabile strânse numai în judeţul Iaşi a fost de 3670 kg, iar şcolile câştigătoare ale judeţului au reuşit să colecteze, după cum urmează: Şcoala Gimnazială Blăgeşti a strâns 3911 kg, dintre care 1581 kg plastic, 691 kg hârtie, 157 kg aluminiu, 832 kg sticla, 269 kg de DEEE şi 380 kg de materiale textile, iar Şcoala Gimnazială Maxut, a strâns 1000 kg deşeuri hârtie/carton.


„În România există aproximativ 24.500 de şcoli ce găzduiesc zilnic aproximativ 20% din populaţia României, copiii petrecându-şi 60% din zi în acestea (conform Institutului de Știinte ale Educaţiei). Multe dintre aceste şcoli au nevoie de consolidare şi renovare urgentă, însă în România nu există o situaţie clară a acestor şcoli şi nici o strategie naţională pentru renovarea acestora. Scopul proiectului Școala mea Verde este acela de a mobiliza oameni pentru o cauză şi de a-i învăţa pe aceştia că totul se obţine prin muncă.”, a declarat Andrei Coşuleanu, coordonatorul proiectului Școala mea Verde.


Proiectul îşi propune să încurajeze comportamentul responsabil faţă de mediu în rândul copiilor, profesorilor şi părinţilor, iar principalul obiectiv este implementarea unei strategii naţionale de refacere a şcolilor publice din România folosind principiul clădirilor verzi.

Conform Consiliul Român pentru Clădiri Verzi, o clădire verde înseamnă o clădire care foloseşte pe durata proiectării, construirii şi operării strategii în vederea reducerii consumului de energie şi a minimalizării sau eliminării impactului negativ asupra planetei.

 Școala mea Verde” este un proiect iniţiat de Let’s Do It, Romania!, cel mai mare proiect de implicare socială din România, care vine în sprijinul elevilor care au iniţiativa de a realiza acţiuni pentru ocrotirea mediului, pe baza acestor acţiuni realizându-se şi renovarea şcolilor câştigătoare.

Pentru curăţenia naţională din 28 septembrie, echipa Let’s Do It, Romania! – echipa Iaşi, a avut implicaţi 10.020 voluntari, care au strâns 13.060 saci de deşeuri/gunoi. De la începutul proiectului Let’s Do It, România!, judeţul Iaşi a fost în topul clasamentului naţional la Ziua de Curăţenie Naţională, participând din 2010 cu un număr de 38.249 voluntari, care au reuşit să strângă 67.996 saci de deşeuri/gunoi având un procent de reciclare de peste 28%.

În ultimii trei ani partenerul principal al proiectului a fost Toyota Iaşi, care a susţinut logistic întreaga activitate: sacii şi mănuşile utilizate de voluntari, maşinile pentru realizarea hărţii deşeurilor şi alte elemente logistice necesare în ziua de curăţenie.

Prezenţa Toyota în cadrul acestui eveniment este firească, având în vedere preocuparea constantă pentru viaţa comunităţii, pentru sustenabilitate, protecţia mediului înconjurător şi perfecţionare continuă.

În ultimii ani, la nivel naţional, Toyota a fost un partener important al echipei Let’s Do It, România! susţinând logistic activităţile desfăşurate de voluntari. Cartarea hărţii deşeurilor a fost făcută în ultimii ani cu ajutorul autoturismelor Toyota din gama hybrid: Prius, Auris Hybrid și Yaris Hybrid.

Pentru mai multe informaţii despre proiectul Şcoala mea Verde vă rugăm accesaţi http://www.letsdoitromania.ro/scoalameaverde

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.