Două şcoli din Iaşi sunt câştigătoare în cadrul proiectului Şcoala mea Verde
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presa

Două şcoli din Iaşi sunt câştigătoare în cadrul proiectului Şcoala mea Verde

GALERIE
scoala mea verde
  • scoala mea verde
- +

Din 100 de şcoli publice participante, primele două şcoli au fost din județul Iaşi, Şcoala Gimnazială Maxut şi Şcoala Gimnazială Blăgeşti

În urma proiectului, au fost implicaţi un număr de 374 copii din comunitate, ce au colectat 4911 kg de deșeuri reciclabile. De asemenea au fost implicate 28 cadre didactice şi au participat la sesiuni de educaţie ecologică un număr de 174 părinţi.

Echipa Let’s do it Romania ! a anunţat miercuri, 20 noiembrie, în conferinţa de presă susţinută la showroom-ul Toyota din Complexul Palas, care sunt şcolile câştigătoare în competiţia Şcoala mea verde.

Irina Păcurariu, vedeta TVR, ambasador al gamei Toyota Hybrid a fost alături de echipa Let’s do it Romania! la acest eveniment. Maşinile din gama Toyota Hybrid sunt cele mai prietenoase cu mediul, fiind cele mai eficiente sub aspectul consumului şi al emisiilor, ele fiind puse la dispoziţia voluntarilor Let’ do it Romania! în ultimii trei ani, ca spijin logistic oferit de partenerul Toyota, pentru derularea anumitor activităţi.

 

Iniţiativa proiectului Şcoala mea Verde”, aceea de a renova şcoli publice pe principiul clădirilor verzi, s-a concretizat prin anunţarea şcolilor câştigătoare.

În urma unui concurs organizat în perioada aprilie-iunie 2013, cinci şcoli din patru judeţe ale României au fost desemnate câştigătoarele titlului de Şcoli Verzi, după cum urmează: Şcoala Gimnazială Mihai Viteazul” - Brăila, Şcoala Gimnazială Vasile Alecsandri” - Neamţ, Şcoala Gimnazială Mircea Vulcănescu” – Maramureş şi cele două şcoli din judeţul Iaşi, Şcoala Gimnazială Maxut şi Şcoala Gimnazială Blăgeşti. Acestea, alături de celelalte şcoli câştigătoare, au insuflat ideea importanţei educaţiei asupra mediului: conţtientizarea - o înţelegere faţă de întreg mediul şi problemele lui, cunoaşterea şi interacţiunea cu mediul, atitudinea copiilor, a părinţilor şi a profesorilor, deprinderile şi participarea acestora.


În cadrul concursului organizat pentru transformarea şcolii într-una verde, la nivel naţional au fost implicaţi 23160 elevi, 1173 cadre didactice, s-au colectat 124 de tone deşeuri reciclabile şi au fost implicaţi 7372 părinţi.

Cantitatea deşeurilor reciclabile strânse numai în judeţul Iaşi a fost de 3670 kg, iar şcolile câştigătoare ale judeţului au reuşit să colecteze, după cum urmează: Şcoala Gimnazială Blăgeşti a strâns 3911 kg, dintre care 1581 kg plastic, 691 kg hârtie, 157 kg aluminiu, 832 kg sticla, 269 kg de DEEE şi 380 kg de materiale textile, iar Şcoala Gimnazială Maxut, a strâns 1000 kg deşeuri hârtie/carton.


„În România există aproximativ 24.500 de şcoli ce găzduiesc zilnic aproximativ 20% din populaţia României, copiii petrecându-şi 60% din zi în acestea (conform Institutului de Știinte ale Educaţiei). Multe dintre aceste şcoli au nevoie de consolidare şi renovare urgentă, însă în România nu există o situaţie clară a acestor şcoli şi nici o strategie naţională pentru renovarea acestora. Scopul proiectului Școala mea Verde este acela de a mobiliza oameni pentru o cauză şi de a-i învăţa pe aceştia că totul se obţine prin muncă.”, a declarat Andrei Coşuleanu, coordonatorul proiectului Școala mea Verde.


Proiectul îşi propune să încurajeze comportamentul responsabil faţă de mediu în rândul copiilor, profesorilor şi părinţilor, iar principalul obiectiv este implementarea unei strategii naţionale de refacere a şcolilor publice din România folosind principiul clădirilor verzi.

Conform Consiliul Român pentru Clădiri Verzi, o clădire verde înseamnă o clădire care foloseşte pe durata proiectării, construirii şi operării strategii în vederea reducerii consumului de energie şi a minimalizării sau eliminării impactului negativ asupra planetei.

 Școala mea Verde” este un proiect iniţiat de Let’s Do It, Romania!, cel mai mare proiect de implicare socială din România, care vine în sprijinul elevilor care au iniţiativa de a realiza acţiuni pentru ocrotirea mediului, pe baza acestor acţiuni realizându-se şi renovarea şcolilor câştigătoare.

Pentru curăţenia naţională din 28 septembrie, echipa Let’s Do It, Romania! – echipa Iaşi, a avut implicaţi 10.020 voluntari, care au strâns 13.060 saci de deşeuri/gunoi. De la începutul proiectului Let’s Do It, România!, judeţul Iaşi a fost în topul clasamentului naţional la Ziua de Curăţenie Naţională, participând din 2010 cu un număr de 38.249 voluntari, care au reuşit să strângă 67.996 saci de deşeuri/gunoi având un procent de reciclare de peste 28%.

În ultimii trei ani partenerul principal al proiectului a fost Toyota Iaşi, care a susţinut logistic întreaga activitate: sacii şi mănuşile utilizate de voluntari, maşinile pentru realizarea hărţii deşeurilor şi alte elemente logistice necesare în ziua de curăţenie.

Prezenţa Toyota în cadrul acestui eveniment este firească, având în vedere preocuparea constantă pentru viaţa comunităţii, pentru sustenabilitate, protecţia mediului înconjurător şi perfecţionare continuă.

În ultimii ani, la nivel naţional, Toyota a fost un partener important al echipei Let’s Do It, România! susţinând logistic activităţile desfăşurate de voluntari. Cartarea hărţii deşeurilor a fost făcută în ultimii ani cu ajutorul autoturismelor Toyota din gama hybrid: Prius, Auris Hybrid și Yaris Hybrid.

Pentru mai multe informaţii despre proiectul Şcoala mea Verde vă rugăm accesaţi http://www.letsdoitromania.ro/scoalameaverde

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.