Două școli din județul Iași, prinse într-un amplu proiect educațional finanțat de UE cu sprijin de la Banca Mondiala
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Comunicat de presă

Două școli din județul Iași, prinse într-un amplu proiect educațional finanțat de UE cu sprijin de la Banca Mondiala

GALERIE
abandon scoala
  • abandon scoala
- +

România se confruntă cu un număr mare de copii în afara școlii. Părăsirea timpurie a Școlii are implicații social - economice și contribuie la excluziunea socială ulterioară a individului. Conform Strategiei privind părăsirea timpurie a şcolii, estimările legate de competențele necesare ocupării unui loc de muncă în Europa sugerează că, pe viitor, doar 1 din 10 locuri de muncă va putea fi accesat de o persoană care a părăsit timpuriu școala. 

Ministerul Educației și Cercetării derulează un proiect finanțat de Comisia Europeană, prin DG REFORM, cu sprijin tehnnic din partea Băncii Mondiale, pentru pilotarea Mecanismului de Intervenție Timpurie în Educație (MATE), ce cuprinde  intervenție și formare în 11 școli: - Școala Gimnazială "Al. I. Cuza", Podu Iloaiei, județul Iași, - Școala Gimnazială "Petru Rareș", Hârlău, județul Iași, - Şcoala Gimnazială Nr. 1, Cuza Vodă, județul Constanța, - Şcoala Gimnazială Nr. 136, Municipiul București, - Şcoala Gimnazială  Parava, județul Bacău, - Şcoala Gimnazială Nr.1, Vinderei, județul Vaslui, - Şcoala Gimnazială  Coșoveni, județul Dolj, - Şcoala Gimnazială  Nr. 4” Frații Popeea”, Săcele, județul Brașov, - Şcoala Gimnazială  Nr.1, Nana, județul Călărași, - Şcoala Gimnazială "Victor Ion Popa", Ivești, județul Galați, - Şcoala  Gimnazială  Ocna Sibiului, județul Sibiu,  dar și  un  mecanism de colectare a datelor pentru identificarea copiilor cu risc de părăsire a școlii  în  467 de școli.

Măsurile de intervenție au rolul de a preveni și/sau corecta fenomenul părăsirii timpurii a școlii prin furnizarea de sprijin specific elevilor. Mecanismul de colectare a datelor va fi parte din Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România, unde personalul școlii va colecta, introduce și folosi seturi de date pentru elevii cu risc de părăsire timpurie a școlii.                                                                                                                    

Așa cum declară doamna Secretar de Stat Mihaela Popa: ”Ne dorim ca prin acest proiect să stabilim împreună cu directorii, diriginții și profesorii planuri personalizate de servicii educaționale și sprijin pentru copiii din grupuri vulnerabile. Vorbim despre un proiect pilot care se derulează în 10 județe și se adresează elevilor cu risc de părăsire a școlii. Ne dorim să implementăm acest proiect la  nivel național prin finanțare din fonduri europene în exercițiul financiar 2021-2027.”
Proiectul a fost lansat on-line și au participat peste 160 de inspectori și cadre didactice din județele în care are loc pilotarea Mecanismului de Intervenție Timpurie în Educație.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa future.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.