anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Comunicat de presă

Două școli din județul Iași, prinse într-un amplu proiect educațional finanțat de UE cu sprijin de la Banca Mondiala

GALERIE
abandon scoala
 • abandon scoala
- +

România se confruntă cu un număr mare de copii în afara școlii. Părăsirea timpurie a Școlii are implicații social - economice și contribuie la excluziunea socială ulterioară a individului. Conform Strategiei privind părăsirea timpurie a şcolii, estimările legate de competențele necesare ocupării unui loc de muncă în Europa sugerează că, pe viitor, doar 1 din 10 locuri de muncă va putea fi accesat de o persoană care a părăsit timpuriu școala. 

Ministerul Educației și Cercetării derulează un proiect finanțat de Comisia Europeană, prin DG REFORM, cu sprijin tehnnic din partea Băncii Mondiale, pentru pilotarea Mecanismului de Intervenție Timpurie în Educație (MATE), ce cuprinde  intervenție și formare în 11 școli: - Școala Gimnazială "Al. I. Cuza", Podu Iloaiei, județul Iași, - Școala Gimnazială "Petru Rareș", Hârlău, județul Iași, - Şcoala Gimnazială Nr. 1, Cuza Vodă, județul Constanța, - Şcoala Gimnazială Nr. 136, Municipiul București, - Şcoala Gimnazială  Parava, județul Bacău, - Şcoala Gimnazială Nr.1, Vinderei, județul Vaslui, - Şcoala Gimnazială  Coșoveni, județul Dolj, - Şcoala Gimnazială  Nr. 4” Frații Popeea”, Săcele, județul Brașov, - Şcoala Gimnazială  Nr.1, Nana, județul Călărași, - Şcoala Gimnazială "Victor Ion Popa", Ivești, județul Galați, - Şcoala  Gimnazială  Ocna Sibiului, județul Sibiu,  dar și  un  mecanism de colectare a datelor pentru identificarea copiilor cu risc de părăsire a școlii  în  467 de școli.

Măsurile de intervenție au rolul de a preveni și/sau corecta fenomenul părăsirii timpurii a școlii prin furnizarea de sprijin specific elevilor. Mecanismul de colectare a datelor va fi parte din Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România, unde personalul școlii va colecta, introduce și folosi seturi de date pentru elevii cu risc de părăsire timpurie a școlii.                                                                                                                    

Așa cum declară doamna Secretar de Stat Mihaela Popa: ”Ne dorim ca prin acest proiect să stabilim împreună cu directorii, diriginții și profesorii planuri personalizate de servicii educaționale și sprijin pentru copiii din grupuri vulnerabile. Vorbim despre un proiect pilot care se derulează în 10 județe și se adresează elevilor cu risc de părăsire a școlii. Ne dorim să implementăm acest proiect la  nivel național prin finanțare din fonduri europene în exercițiul financiar 2021-2027.”
Proiectul a fost lansat on-line și au participat peste 160 de inspectori și cadre didactice din județele în care are loc pilotarea Mecanismului de Intervenție Timpurie în Educație.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.