Două școli din județul Iași, prinse într-un amplu proiect educațional finanțat de UE cu sprijin de la Banca Mondiala
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Două școli din județul Iași, prinse într-un amplu proiect educațional finanțat de UE cu sprijin de la Banca Mondiala

GALERIE
abandon scoala
  • abandon scoala
- +

România se confruntă cu un număr mare de copii în afara școlii. Părăsirea timpurie a Școlii are implicații social - economice și contribuie la excluziunea socială ulterioară a individului. Conform Strategiei privind părăsirea timpurie a şcolii, estimările legate de competențele necesare ocupării unui loc de muncă în Europa sugerează că, pe viitor, doar 1 din 10 locuri de muncă va putea fi accesat de o persoană care a părăsit timpuriu școala. 

Ministerul Educației și Cercetării derulează un proiect finanțat de Comisia Europeană, prin DG REFORM, cu sprijin tehnnic din partea Băncii Mondiale, pentru pilotarea Mecanismului de Intervenție Timpurie în Educație (MATE), ce cuprinde  intervenție și formare în 11 școli: - Școala Gimnazială "Al. I. Cuza", Podu Iloaiei, județul Iași, - Școala Gimnazială "Petru Rareș", Hârlău, județul Iași, - Şcoala Gimnazială Nr. 1, Cuza Vodă, județul Constanța, - Şcoala Gimnazială Nr. 136, Municipiul București, - Şcoala Gimnazială  Parava, județul Bacău, - Şcoala Gimnazială Nr.1, Vinderei, județul Vaslui, - Şcoala Gimnazială  Coșoveni, județul Dolj, - Şcoala Gimnazială  Nr. 4” Frații Popeea”, Săcele, județul Brașov, - Şcoala Gimnazială  Nr.1, Nana, județul Călărași, - Şcoala Gimnazială "Victor Ion Popa", Ivești, județul Galați, - Şcoala  Gimnazială  Ocna Sibiului, județul Sibiu,  dar și  un  mecanism de colectare a datelor pentru identificarea copiilor cu risc de părăsire a școlii  în  467 de școli.

Măsurile de intervenție au rolul de a preveni și/sau corecta fenomenul părăsirii timpurii a școlii prin furnizarea de sprijin specific elevilor. Mecanismul de colectare a datelor va fi parte din Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România, unde personalul școlii va colecta, introduce și folosi seturi de date pentru elevii cu risc de părăsire timpurie a școlii.                                                                                                                    

Așa cum declară doamna Secretar de Stat Mihaela Popa: ”Ne dorim ca prin acest proiect să stabilim împreună cu directorii, diriginții și profesorii planuri personalizate de servicii educaționale și sprijin pentru copiii din grupuri vulnerabile. Vorbim despre un proiect pilot care se derulează în 10 județe și se adresează elevilor cu risc de părăsire a școlii. Ne dorim să implementăm acest proiect la  nivel național prin finanțare din fonduri europene în exercițiul financiar 2021-2027.”
Proiectul a fost lansat on-line și au participat peste 160 de inspectori și cadre didactice din județele în care are loc pilotarea Mecanismului de Intervenție Timpurie în Educație.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Cosmin PAȘCA

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Pentru USRPLUS, funcţia de viceprimar nu ar trebui să însemne o miză dacă partidul îşi va asuma, aşa cum a promis, rolul de filtru decizional în CL. Din contră, promovarea unui om de-a dreapta primarului va echivala în ochii ieşenilor cu o suspiciune rezonabilă de non-combat, indiferent care va fi realitatea votului în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Griji

Codrin Liviu CUȚITARU

Griji

„Nu mă pot opri din acţiune. Chiar şi atunci când, fizic, mă prăbuşesc, ca acum bunăoară, rămân în mişcare şi hălăduiesc fără ţintă, întrucât creierul meu îşi menţine fierberea în oala sub presiune a grijilor celor mai absurde... Am fost dintotdeauna o natură agitată, probabil şi din cauza unei oarecari predestinări.”

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

Bogdan ILIESCU

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

„In Bach, Beethoven and Wagner we admire principally the depth and energy of the human mind; in Mozart, the divine instinct.”/ „La Bach, Beethoven şi Wagner admirăm în principal profunzimea şi energia minţii umane; la Mozart, instinctul divin.” (Edvard Grieg)

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

pulspulspuls

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

Pentru că începuserăm ieri să vorbim, şi n-am mai apucat să intrăm în chestiune, de aranjamentele pe care le pregăteşte premarele pentru a justifica negocierile cu PSD în a pune un vice de la acest partid, şi asta zice-se pentru a putea satisface în continuare camarila băieţilor de la cumătrie care nu mai are răbdare să stea şi să aştepte cu PUZ-urile gata tocmite, haideţi să vă oferim pe azi câteva ghidaje din teren, ca să nu mai dea unii cu oiştea-n gard pe tema asta, cum am văzut deja pe ici, pe colo! 

Caricatura zilei

Dosarul Skoda

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.