anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.10.2020

Două şcoli şi 14 clase sunt deja în scenariul roşu în județul Iași

GALERIE
scoala online
  • scoala online
- +
Aflați în ce şcoli ieşene au fost descoperite noi cazuri.

Trei clase de la două şcoli din judeţul Iaşi au trecut în scenariul roşu, toţi elevii acelor clase urmând să înveţe exclusiv în mediul online, trei elevi fiind diagnosticaţi cu Covid-19. Este vorba de clasa a IV-a de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, unde un elev al acelei clase a fost diagnosticat cu noul virus, dar şi de clasele I A şi a III-a C de la Şcoala Gimnazială „D.D. Pătrăşcanu“ din Tomeşti, câte un elev din cele două clase fiind confirmaţi pozitiv.

Consiliile de administraţie ale celor două unităţi şcolare au solicitat suspendarea cursurilor „faţă în faţă“ pentru cele trei clase de elevi, suspendarea propriu-zisă urmând să intre în vigoare începând cu data de 24 septembrie. Solicitarile de suspendare au fost, de asemenea, aprobate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi de către Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, decizia finală fiind luată la nivel judeţean de către hotărârea Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În ceea ce priveşte măsurile luate la nivelul celor două unităţi şcolare, Direcţia de Sănătate Publică a subliniat că s-a dispus izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare, atât a claselor, dar şi holurile şi toaletele. Totodată, s-a dispus reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Aceste noi cazuri se adaugă celor semnalate la începutul săptămânii în judeţ. Astfel, Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu“ din Municipiul Iaşi a intrat în scenariul roşu conform unei decizii luate în cea de-a doua parte a zilei de luni. Tot luni s-a decis ca la Şcoala Gimnazială „Alexandru cel Bun“, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 26, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu“ şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“ să fie întrerupte cursurile faţă în faţă la câte o clasă.

În cursul zilei de marţi s-a decis ca toate clasele de la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu“ din Paşcani să intre în scenariul roşu, dar şi câte o clasă de la Şcoala Gimnazială din Grajduri, structura Şcoala Primară Valea Satului, de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu“, la Şcoala Gimnazială „George Călinescu“ din Iaşi şi de la Şcoala Gimnazială „Seven Hills International School“ Iaşi.

Până în acest moment, doar de la începutul săptămânii, 14 clase din judeţ au trecut în scenariul roşu, dar şi două unităţi şcolare vor desfăşura cursurile exclusiv online pentru 14 zile.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Chirica: vechile probleme ale noului mandat

Claudiu RAUS

Chirica: vechile probleme ale noului mandat

Iată ce provocări uriaşe vă stau în faţă în acest mandat, domnule primar!

Filmuletul zilei

opinii

Necrofilie mediatică

Alexandru CĂLINESCU

Necrofilie mediatică

Când anunţă moartea cuiva, în principiu a unei personalităţi cunoscute (ceea ce nu e întotdeauna cazul), site-ul derapează în grandilocvenţă şi în automatisme goale de sens. Astfel, orice deces reprezintă un „doliu uriaş”.

Fake news în alegerile din R. Moldova

Radu POPESCU

Fake news în alegerile din R. Moldova

Studiourile Mosfilm de la Chişinău!

O întâlnire de promoţie, altfel

Nicolae CREŢU

O întâlnire de promoţie, altfel

Întâlnirile studenţilor de altădată, între ei şi cu profesorii lor, m-au făcut întotdeauna să gândesc o astfel de revedere peste ani ca pe o adevărată Sărbătoare, nu numai a ataşamentului faţă de Alma Mater ca „spaţiu” şi climat ale acelei vârste tinere către care se revine ca spre o matcă de „start”, intelectuală şi afectivă, dar şi a unei solidarităţi de breaslă, între discipolii de „atunci”, deveniţi ei înşişi profesori, şi formatorii lor de odinioară. Altfel spus, nu atât o întoarcere în timp, cât un dialog al generaţiilor de profesionişti ai catedrei, deschis şi viu, întemeiat pe reciproca preţuire a unei asemenea colegialităţi lărgite, fără hotare de vârstă, care începuse odată cu absolvirea însăşi.

pulspulspuls

Păreri, păruieli şi mânăreli. Iarăşi despre listele PSD Iaşi

Păreri, păruieli şi mânăreli. Iarăşi despre listele PSD Iaşi

Multe păreri am mai auzit ieri despre loviturile la gioale date la Iaşi dar şi la Bucureşti despre alcătuirea listelor de candidaturi de la PSD, multe au fost şi tânguielile vizavi de faptul că madam Gavrilă nu merita un asemenea tratament (lucru valabil în bună măsură, dar nu chiar în totalitate, căci dânsa doarme acum aşa cum şi-a aşternut politic în ultimii ani, nu-i aşa?). 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.