Două societăţi private şi două instituţii îşi cumpără maşini prin Rabla
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Două societăţi private şi două instituţii îşi cumpără maşini prin Rabla

GALERIE
masini-rablaNoua2
  • masini-rablaNoua2
- +

Două firme private şi două instituţii publice îşi vor reînnoi parcul auto prin intermediul programului „Rabla 2014”, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu după încheierea unei noi etape de selecţie. În această etapă au fost analizate 216 dosare depuse de persoane juridice şi instituţii publice, din care 93 de dosare au fost acceptate pentru 232 autovehicule şi 123 de dosare au fost respinse.

Totodată, în Comitetul de avizare al AFM au fost acceptate şi 7 contestaţii pentru 25 de autovehicule. Din Iaşi, AFM a selectat ca fiind eligibilă compania de construcţii SC Conest, care a primit o finanţare de 26.000 lei pentru a schimba patru autoturisme vechi cu unele noi. În plus, firma Pro Life Clinics a prins potul la contestaţii şi va primi două vouchere cu o valoare totală de 13.000 lei pentru a-şi achiziţiona două autoturisme noi. Din rândul instituţiilor publice, îşi vor înnoi parcul auto Direcţia de Sănătate Publică (un autoturism) şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (trei autoturisme). În această campanie au mai depus cereri şi primăria comunei Tătăruşi şi firma SC Auto Plus Repair SRL, însă solicitările le-au fost respinse. AFM şi-a argumentat decizia prin faptul că instituţia publică nu a depus certificatul privind obligaţiile la Fondul pentru mediu iar hotărârea de CL era incompletă şi depusă doar în copie, iar la firma privată existau neconcordanţe între activităţile cuprinse în Certificatul de Înmatriculare şi Certificatul Constatator. Entităţile declarate eligibile la finanţare au avut posibilitatea să se prezinte la dealerii auto autorizaţi încă de ieri, în timp ce „respinşii” au termen de contestaţie de cinci zile sau pot depune un nou dosar până la 1 septembrie.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.