Drac Nea dă cu bărdiţa în listele de la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Drac Nea dă cu bărdiţa în listele de la Iaşi

GALERIE
puls
 • puls
- +

Se anunţă scântei mari şi panaramă imensă pentru ziua de mâine la partidoiul ieşean, stimaţi alegători de la oraşe şi sate. 

Unele personagii mai bine informate de felul lor zic că prezidentul Drac Nea, când a văzut cu ce liste vine delegaţiunea de la Iaşi, ar fi trântit basca de bătătură şi ar fi început să înjure de mama focului, când a văzut câţi penali şi personagii cu probleme au încăput acolo per metru pătrat de tabel. Apoi, cică după ce s-ar mai fi răcorit olecuţă, ar fi pus mâna pe creion şi ar fi tăiat la greu de pe liste, nume importante şi foarte importante, dar ţinute toate la mare secret cică până mâine, maxim poimâine, când vor fi comunicate şi la Iaşi.

Din ce a tras însă amicul Archibald Tănase cu urechea prin preajma partidoiului, la amicii lui de la Bucale, ar putea să vă ofere câteva date explozive, ba chiar şoc-şoc-şoc am putea zice, în premieră naţională, mondială şi chiar galactică. Asta, fireşte, dacă nu se mai suceşte Drac Nea astăzi vreo-lecuţă şi se mai lasă convins de vreun bocet, scâncet sau promisiune, deşi sursele noastre zic că ar fi de nezdruncinat în a tăia, a pune sare şi apoi a pune pe alţii în gaură. Să îi trecem însă în revistă pe cei care au fost deja crestaţi, până la acest moment! Pentru asta, ia'n cetiţi 'mneavoastră pulsuleţul următor repejor, până nu ne răzgândim şi nu vă mai spunem nemica, la cât de secret e totul...

Cine sare din schemă şi cine urcă mai sus?

Cea mai mare şi mai mare dintre surprizele pe care cică le avea ieri pentru Iaşi sforarul şef Drac Nea (dacă nu s-o fi răzgândit până azi, cum spuneam) este, zice-se, scoaterea în zona neeligibilă a listelor a dipotatului Jakob Ban, stimaţi telexpectatori. Gurile rele spun că motivul ar fi unele derapaje fasciste ale acestuia, care nu au dat deloc bine la Bucale atunci când au fost, dar şi legăturile frăţeşti ale dipotatului cu şantajistul de presă Ghihocel Osânză, despre care Drac Nea ar fi auzit că şantajează unii şefi de prin partidoi mai slabi de înger şi mai pătaţi la dosar, dar şi că legăturile cu acest buhai şantajist nu ar da deloc bine la publicul elector, în campanie. Alte două surprize mai mici cică vor fi pe listele de la sinatori, unde nu va prinde loc nici sinatorii Luzăr sau Constantin Exu, dar nici prea plinul de speranţă şi de mălai Florinel Bow K., şmenarul imobiliar cotizant al lui Chir Nica. Revenind la listele de dipotaţi, cică nici Castanciu jr. nu are motive de bucurie, Drac Nea dându-i astfel satisfacţie lui Chir Nica. O surpriză este însă urcarea pe liste, în zona eligibilă, a boxeorului Cât Ia. Hmmm, oare cât va da?

PS: La reciprocitate, gurile rele zic că pe listele partidoiului de la Iaşi Drac Nea va paraşuta unul sau două personagii de la Bucale. Păi, nu ştiaţi că asta e strategia şmecheroiului Drac Nea? Adică strigă la ei ca să se facă mici de frică, apoi pui pe cine vrei pe liste... Aşa că zât, miros' parchetul!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Alexandru LĂZESCU

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Marea majoritate a jurnaliştilor români continuă să se închine la „icoanele” New York Times, Washington Post, CNN, The Guardian, nerealizând că acestea au deviat între timp semnificativ de la etica şi standardele tradiţionale ale jurnalismului.  

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre ororile nazismului

Nichita DANILOV

Câte ceva despre ororile nazismului

Realitatea din lagărele de naziste era atât de cosmetizată de aparatul de propagandă, încât chiar şi prizonierii proaspăt aduşi în vagoanele de vite sigilate aveau tendinţa să nu dea crezare sinistrelor zvonuri legate de exterminare. Ca să nu intre în panică, deţinuţii ce coborau din trenuri aveau parte de o privelişte aproape bucolică. E drept că exista sârmă ghimpată. Dar dincolo de sârmă domnea o ordine desăvârşită.

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Ciprian IFTIMOAEI

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Pe la începutul lunii decembrie 2021, mă pomenesc cu un telefon de la prietenul şi colegul Bogdan Pătărlăgeanu de la Direcţia de Comunicare a Institutului Naţional de Statistică (INS) cu propunerea de a colabora la un Newsletter pentru Ziua Culturii Naţionale (15 ianuarie) în care să surprindem crâmpeie din publicistica economică şi socială a poetului Mihai Eminescu, eventual, condimentate cu date statistice. Mai înainte de toate, prietenul Bogdan se interesă dacă ştiu ceva despre legătura lui Eminescu cu statistica, parcă, bănuind că am în lucru un studiu cu tema „Scurt istoric al statisticii oficiale în România” în care aveam câteva rânduri despre tema în cauză.

Atenţie la trend

Michael ASTNER

Atenţie la trend

În loc de motto: Jocurile minţii// cum mai reuşim noi/ să ne construim/ propriile capcane - cu cât mai sofisticate,/ cu atât mai durabilă/ propria închisoare.

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X