Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Dragnea, huiduit la Parchet : "Să gazezi nişte copii, cât de javră poţi să fii"

GALERIE
dragnea2
  • dragnea2
- +

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, vineri seară, la ieşirea de la Parchetul General, că a fost citat ca martor în legătură cu afirmaţiile sale potrivit cărora protestul din 10 august ar fi fost o tentativă de lovitură de stat, el susţinând că a fost întrebat dacă are elemente în sprijinul declaraţiilor sale şi le-a prezentat procurorului. La ieşire, liderul PSD a fost aşteptat de mai mulţi protestatari care au strigat "Hoţule", "Dragnea infractorul a gazat poporul".

"Am fost citat ca martor în legătură cu afirmaţiile de lovitură de stat. Am fost întrebat dacă am elemente în sprijinul afirmaţiilor mele şi le-am prezentat procurorului. Tot ce am avut de spus am spus în faţa procurorului", a declarat Liviu Dragnea la ieşirea de la Parchetul General, unde a fost audiat timp de aproximativ o oră şi jumătate.

Întrebat dacă a depus vreun document la Parchet, el a spus că nu a depus niciun document.

De asemenea, întrebat dacă le-a spus procurorilor despre finanţarea externă a protestului din 10 august, Liviu Dragnea a răspuns: "Ce le-am spus dumnealor nu vă pot spune dumneavoastră". El a mai susţinut că nu a primit informări nici de la SRI, nici de la MAI.

Jurnaliştii l-au întrebat pe liderul PSD şi dacă îi este teamă că va fi pus sub acuzare în acest dosar şi a răspuns: "Nici vorbă".

Liderul PSD a mai afirmat că le-a spus procurorilor că, în opinia sa, Jandarmeria a acţionat legal, în condiţiile în care acolo "au fost violenţe mari".

Întrebat cine este vinovat pentru violenţele din 10 august dacă Jandarmeria a acţionat legal, Dragnea a răsuns: "Cei care au organizat aceste violenţe".

Dragnea a fost vizibil iritat de întrebările jurnaliştilor, dar şi de cei câţiva protestatari care l-au asşteptat în faţa Parchetului şi care au strigat "Hoţule", "Dragnea infractorul a gazat poporul" sau "Să gazezi nişte copii, cât de javră poţi să fii".

La un moment, unul dintre protestatari l-a întrebat: "De ce sunteţi atât de bogat, de unde furaţi? ", iar liderul PSD a replicat: “N-am furat nimic! Unde e bogăţia mea? Nu v-aţi săturat de atâta minciuni?”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara duminică seară la Antena 3 că instituţiile statului n-au greşit cu nimic când au intervenit în forţă în Piaţa Victoriei în 10 august, având suficiente elemente “ca să vorbim de o tentativă de lovitură de stat”. Dragnea a mai spus că este convins că săptămâna viitoare vor ieşi la iveală dovezile că protestul a fost o tentativă de lovitură de stat şi a fost finanţat din plan extern.

“Eu sunt absolut convins că săptămâna viitoare vor ieşi public (dovezile – n.r.). Eu am auzit că săptămâna viitoare o să iasă. E mai puţin important de unde (am informaţiile – n.r.), dar sunt sigur că vor ieşi informaţii despre faptul că s-au finanţat aceste proteste, că au fost organizaţi tip paramilitar, că au vrut să ocupe prin violenţă sediul Guvernului şi au provocat întruna jandarmii. Astea sunt elemente ale unei tentative de lovituri de stat. Eu sper ca DIICOT şi Parchetul General să ancheteze şi să îşi facă datoria faţă de ţară şi de stat, nu faţă de unii indivizi sau de alte grupuri de interese, pentru că în faţa unor evidenţe, dacă vor ieşi aşa cum am auzit eu, este foarte greu să se mai ascundă adevărul. Noi ce trebuia să facem? Şi aşa s-a urmărit prin toate acţiunile, Iohannis, Cioloş, PNL, USR, inclusiv ale lui Lazăr, să se intimideze Jandarmeria. De ce? Ca să pregătească, probabil, o altă acţiune în care jandarmii să se dea de o parte şi să paralizeze instituţiile statului. Care erau motivele pentru care trebuia demisă doamna Carmen Dan? Asta s-a discutat în CEx, şi de aici am văzut că de a doua zi au început atacurile la mine. Le duc şi pe astea, dar eu le spun tuturor colegilor de partid: obiectivul tuturor, în mod sincer trebuie să fie păstrarea guvernării”, susţinea Liviu Dragnea.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri