Dragoste cu năbădăi la Iaşi: divorţ, recăsătorie şi iar divorţ. Soţia şi-a evaluat „prejudicierea imaginii” la 100.000 de lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

Dragoste cu năbădăi la Iaşi: divorţ, recăsătorie şi iar divorţ. Soţia şi-a evaluat „prejudicierea imaginii” la 100.000 de lei

GALERIE
dragoste, nabadai
  • dragoste, nabadai
- +

Suma se adaugă celor mai mari pe care, spune femeia, i le-a dat soţului ca să îşi termine vila din Bucium

 

Fosta dragoste a unui cuplu de ieşeni îşi va găsi sfârşitul săptămâna viitoare, într-una dintre sălile instanţelor ieşene. După o primă despărţire amiabilă, a urmat o a doua căsnicie, încheiată pe cale judecătorească, iar acum cei doi au ajuns într-un război total. Fosta soţie îşi cere înapoi sumele investite în casa comună, pe care nu vrea să o părăsească până nu-şi primeşte toţi banii. În plus, şi-a evaluat suferinţa din timpul căsniciei la încă 100.000 de lei. De partea cealaltă, fostului soţ i s-a aprobat cererea de ajutor public judiciar, pe care urmează să-l plătească în 10 rate lunare. E numai unul dintre numeroasele cazuri similare pe care judecătorii sunt chemaţi să le descâlcească.

Cei doi, să le spunem Radu B. şi Irina R., s-au cunoscut, s-au plăcut şi au început o relaţie pe care şi-o imaginau eternă. Cei doi s-au căsătorit în noiembrie 2011. După doar 10 zile, Irina i-a dat lui proaspătului soţ 150.000 de lei pentru ca acesta să finalizeze lucrările oprite la o casă din Bucium. Banii au fost totuşi daţi cu chitanţă. Din banii respectivi, spune acum Irina R., s-a terminat casa, a fost construit un gard, trei fântâni, un foişor, o fosă cu hidrofor, s-a tras curent electric, s-a cumpărat o centrală şi un boiler, s-au plantat 150 de butuci de vie şi 20 de copaci fructiferi şi s-a făcut tot ce a mai fost necesar în casă şi pe lângă ea. „Casa de piatră” nu a durat însă decât un an şi jumătate, cei doi despărţindu-se, de comun acord, în primăvara lui 2013. În octombrie totuşi, s-au recăsătorit. Nici a doua căsnicie nu a durat mult. În august 2015, bărbatul a cerut Judecătoriei desfacerea căsătoriei din vina exclusivă a femeii şi revenirea acesteia la numele anterior. După o săptămână, femeia a depus şi ea o acţiune în care cerea desfacerea căsătoriei din vina exclusivă a lui, „cu constatarea în favoarea acesteia a unui drept de creanţă în valoare de 170.000 lei şi a unui drept de retenţie asupra imobilului pârâtului până la plata integrală a sumei datorate, obligarea pârâtului-reclamant la plata sumei de 100.000 lei pentru suferinţa trăită şi prejudicierea imaginii sale în familie şi societate”. Pe parcursul procesului, Irina şi-a majorat pretenţiile vizând dreptul de creanţă la echivalentul a 50.000 de euro. Căsnicia a fost desfăcută în aprilei 2017, dar problema financiară a fost disjunsă, ajungând să facă obiectul unui dosar separat, pentru a putea fi analizată mai temeinic.

În continuare, judecătorii au solicitat efectuarea unei expertize care să stabilească valoarea exactă a casei şi a îmbunătăţilor aduse acesteia. Un an mai târziu, expertiza stabilea că, faţă de stadiul construcţiei anterior căsătoriei, valoarea acesteia ajunsese la 324.169 de lei. În baza înscrisurilor aflate la dosar, inclusiv a chitanţei din 2011 şi a unei declaraţii scrise ulterioare semnate de Radu B. prin care enumera investiţiile făcute cu banii soţiei, magistraţii Judecătoriei au admis pretenţia femei la plata de către fostul soţ a sumei de 170.000 lei. În schimb, i-a fost respinsă cererea privind dreptul de retenţie a imobilului până la primirea banilor, dintr-un motiv simplu. Pentru ca o astfel de cerere să fie admisă, trebuie ca cel care pretinde să se afle în posesia bunului respectiv. Or, femeia nu mai locuia în casa a cărei retenţie o cerea, iar judecătorii nu puteau dispune evacuarea fostului soţ, pentru că ar fi însemnat să se pronunţe asupra altei cereri decât cea depusă de femeie. Sentinţa a fost atacată de fostul soţ, cazul ajungând pe masa magistraţii Curţii de Apel. Aceştia au amânat ieri pronunţarea pentru săptămâna viitoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joe Biden întâlneşte lumea

Lucian DÎRDALA

Joe Biden întâlneşte lumea

Lipseşte, deocamdată, o întâlnire la vârf cu liderul chinez, dar probabil că în viitor se va discuta despre un moment şi un cadru adecvat de desfăşurare. În orice caz, patru din cinci înseamnă destul de mult.

Filmuletul zilei

opinii

Metastazele democraţiei

Florin CÎNTIC

Metastazele democraţiei

Una dintre marile enigme ale corpului uman e mecanismul prin care celulele vii se dau peste cap şi în loc să genereze în continuare viaţă încep să se adune în tumori maligne care duc la distrugerea completă a organismului. Acest proces ciudat poartă numele de cancer.

Generaţii... generaţii...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Generaţii... generaţii...

Fac parte din generaţia care simţea fiori când în liceu, din întâmplare, puneam mâna pe clanţă odată cu o colegă de clasă; o generaţie care era scoasă la tablă şi nu se simţea umilită - dimpotrivă, scria cu mândrie în faţa clasei; generaţia care nu mergea cu maşina la şcoală (nu că ar fi un defect mersul cu maşina la şcoală), ci îngrămădit în autobuzul de navetişti; o generaţie care scria jurnale în secret pe care le împărtăşea numai celor mai buni prieteni şi prietene, căci se cultivau prieteniile pe atunci, prietenii care aveau să ţină o viaţă, transformate în ceva aşa frumos şi greu de descris; o generaţie care se ruşina să stea pe scaun în autobuz când un adult era în picioare; o generaţie care învăţa singură, părinţii nu se pricepeau la chimie şi fizică, iar bani pentru meditaţii nu prea erau; o generaţie crescută cu frica de părinţi, care frică cu anii s-a transformat în respect şi iubire - la fel şi cu profesorii (nu că acum tinerii nu şi-ar iubi părinţii, poate şi profesorii).

Orchestratorul

Alex VASILIU

Orchestratorul

Astăzi mă voi referi doar la orchestrator pentru că el a fost, a rămas, în multe cazuri, al doilea autor al unei piese, ori lucrări muzicale mai ample. Uneori, chiar cel mai important. Dacă este să ne gândim mai întâi la genul muzicii aşa-zis uşoare, orchestratorul a făcut minuni. Sigur, depinde şi de cine ascultă. Dacă melodia solistului vocal este frumoasă, uşor de reţinut, lirică sau în tempo (ritm) mişcat, unii dau puţină atenţie comentariului orchestral, aproape că nici nu-l observă.

pulspulspuls

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iote că vrem să fugim unde om vedea cu ochii după alt subiecţel în afară de ăsta cu dosare penale pentru aleşii locali, dar numai nu reuşim, of, of, căci iar apare ceva nou, neştiut până acuma. 

Caricatura zilei

Bloc la cimitir

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.