Dragu: Condamn cu toată fermitatea politizarea pandemiei şi a măsurilor de luptă cu virusul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 20.10.2021

Dragu: Condamn cu toată fermitatea politizarea pandemiei şi a măsurilor de luptă cu virusul

GALERIE
Anca Dragu
  • Anca Dragu
- +

Preşedinta Senatului Anca Dragu a afirmat că poate înţelege nemulţumirile oamenilor şi şocurile emoţionale prin care am trecut cu toţii în această perioadă din cauza pandemiei, însă este netolerat vandalismul care şi-a făcut loc luni seara pe străzile Bucureştiului şi în multe alte oraşe din ţară. Ea a adăugat că nu poate fi de acord cu distrugerea unor bunuri şi cu huliganismul şi condamnă ferm orice încercare de politizare a pandemiei şi a măsurilor pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

„Este o evoluţie total neplăcută şi nedorită a acestor evenimente. Înţelegem nemulţumirile oamenilor, înţelegem şocurile emoţionale prin care au trecut în această periodă de pandemie. Fiecare a suferit că nu am putut să ne vedem prietenii, că nu am putut merge în oraş, aşa cum făceam înainte, că nu am putut să stăm cu rudele poate cele mai în vârstă şi cu afecţiuni de sănătate. Deci cu toţii am trecut prin aceste etape. Înţelegem presiunea emoţională. Totuşi nu putem tolera şi eu nu pot înţelege vandalismul care şi-a făcut loc aseară pe străzile Bucureştiului şi în multe alte oraşe din ţară. Deci nu pot fi de acord cu aceste scene de vandalism, de huliganism, distrugerea unor bunuri, distrugerea vitrinelor unor magazine. Este absolut de netolerat. De fapt aruncam cu pietre în viruşi? Ce făceam acolo?”, a afirmat Anca Dragu, marţi la Digi FM. 

Întrebată de ce crede că oamenii au devenit violenţi şi dacă e vorba de o suprasaturare a unei părţi a populaţiei sau se datorează istigării unui partid, preşedinte Senatului a răspuns: „Este posibil ca oamenii să fi fost incitaţi, dar cred că vom afla adevărul de îndată ce ancheta care acum s-a deschis va fi finalizată. Probabil să fie şi ceva incitare acolo”.

„Sunt imagini şocante, sunt imagini de o brutalitate extraordinară. Să ne uităm la medici şi să ne aducem aminte la începutul pandemiei cum vedeam imagini cu medici care stăteau în acele combinezoane 12 ore sau 24 de ore. Aveau ture foarte lungi şi cum scoteau apă din cizmele cu care erau încălţaţi, transpirau. Stăteau pur şi simplu muraţi în aceste combinezoane pentru a salva vieţilor noastre, ale tuturor. Am fost în spital astă vară şi am văzut cum munceau medicii, cu câte două-trei măşti pe faţă, în combinezoane. Erau 40 de grade afară şi ei continuau să muncească aşa. Cum să te duci să strigi împotriva acestor oameni care nu ţi-au făcut decât bine, nu au făcut decât să îşi pună viaţa lor în pericol pentru a salva vieţile altora? Deci este inacceptabil”, a completat Dragu. 

Ea a adăugat că este trist că avem încă de a face cu declaraţii într-o notă politică şi este încercat politizarea pandemiei. „Cum administrăm această pandemie nu ţine de culoare politică. De aceea, intervenţia unor partide politice nu ar trebui să existe şi societatea ar trebui să critice cu putere această intervenţie Trebuie să înţelegem că acest virus te omoară fără să te întrebe cu ce partid ai votat sau din ce partid faci parte şi tocmai de aceea nu pot decât să condamn cu toată fermitatea politizarea pandemiei şi a măsurilor de luptă cu virusul. Este trist că în continuare avem aceste declaraţii cu notă politică, în condiţiile în care vedem atâtea victime, atâţia morţi”, a conchis Anca Dragu. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fraţii de cruce strâmbă

Cătălin ONOFREI

Fraţii de cruce strâmbă

Cum ar arăta un stat condus de nişte microbişti ce-şi fac cruce în timp ce înjură?

Filmuletul zilei

opinii

Dacii liberi

Briscan ZARA

Dacii liberi

Precum oamenii din Neanderthal, peste doar 50 de ani se va pomeni despre românii din spaţiul carpato-danubiano-pontic ca despre o naţie dispărută care a locuit câteva sute de ani pe aceste meleaguri. Pandemia de coronavirus va fi ca o linie roşie de hotar în istorie văzută ca punct final de eliminare a lor.

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Ciprian IFTIMOAEI

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Oficiul de statistică al UE, Eurostat, a diseminat recent indicatorul AROPE care arată că România este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, cu 35,8% din populaţie în risc de sărăcie sau excluziune socială, în anul 2020. 

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

pulspulspuls

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Pentru că, iată, Cioloş tocmai a depus ieri lista şi programul guvernului său în parlament, unde în următoarele zile se va decide prin vot dacă merge echipa asta înainte au ba, şi pentru că avem un ieşean pe acea listă, am zis că musai să-l chestionăm olecuţă pe amicul Archibald Tănase despre subiect, în calitatea lui onorabilă de om cu doftorat în sforăraie politică. 

Caricatura zilei

Certificate

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.