Dramă pentru doi părinţi din Anglia. Ei au primit o veste teribilă. Cine îi susţine?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Dramă pentru doi părinţi din Anglia. Ei au primit o veste teribilă. Cine îi susţine?

GALERIE
Charlie Gard
  • Charlie Gard
- +

Părinţii bebeluşului britanic Charlie Gard au primit termen până joi la prânz (2 ora României) să ajungă la un acord cu Spitalul Great Ormond Street privind aranjamentele pentru deconectarea acestuia de la aparate, relatează ITV.

Un judecător a avertizat că, dacă părinţii şi conducerea spitalului nu vor ajunge la un acord, Charlie va fi mutat într-un centru de îngrijiri paliative, unde va fi deconectat repede de la aparatele ce îl ţin în viaţă. Mama lui Charlie, Connie Yates, a părăsit instanţa plângând şi spunând „Sper că sunteţi mulţumiţi de voi”.

Yates şi Chris Gard au vut la Charlie, în vârstă de 11 luni, să îşi petrează ultimele zile cu ei, acasă, însă medicii au insistat că nu este practic să asigure tratament la locuinţa cuplului timp de mai multe zile. Potrivit lor, un centru de îngrijiri paliative este o soluţie mai bună, iar miercuri, avocaţii care reprezintă părinţii bebeluşului au declarat în instanţă că şi clienţii lor sunt de acord cu acest lucru, dar există încă dispute privind detaliile planului de îngrijire.
 
Bebeluşul în vârstă de 11 luni este atins de o maladie genetică neurodegenerativă - sindromul epuizării AND-ului mitocondrial - care afectează celulele responsabile de producerea energiei şi respiraţiei, împiedicându-l să respire neasistat. Părinţii săi au cerut transferul copilului în Statele Unite, pentru un tratament experimental, însă medicii şi, ulterior, tribunalele au decis că nu este în interesul micuţului, care nu mai poate fi ajutat. Papa Francisc şi preşedintele american Donald Trump şi-au exprimat amândoi susţinerea faţă de părinţii copilului. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.