EURO-2024

Punem punctul pe știi

Dramatism la culme în duelul ex-iugoslav. Grupa C, la München: Slovenia-Serbia 1-1 (0-0).

joi, 20 iunie 2024, 18:28
2 MIN
 Dramatism la culme în duelul ex-iugoslav. Grupa C, la München: Slovenia-Serbia 1-1 (0-0).

Înainte de ultima fază slovenii erau calificați. Sârbii au egalat și e foarte posibil ca ambele echipe să rateze calificarea

Slovenia: Oblak-Karnicnik,Drkusic, Bijol, Janza-Stojanovic (’76-Vrbic), Cerin, Elsnik (’90+1-Brekalo), Mlakar (’63-Stankovic)- Sporar, Sesko (’76-Vipotnik). Selecționer: Matijaz Kek
Serbia: Rajkovic-Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic- Zivkovic (’82-Birmancevic), Ilic, Lukic (’64-Milinkovic-Savic), Mladenovic (’46-Gacinovic)-Tadic (’82-Samardzic)-Vlahovic (’64-Jovic), Mitrovic. Selecționer: Dragan Stojkovic.
Au marcat: Karnicnik (’69) /Jovic (’90+7)
Arbitru: Istvan Kovacs (România).
Cartonașe galbene: Janza, Vipotnik/Mladenovic, Lukic, Jovic, Gacinovic

Era de așteptat un joc viu în lupta fratricidă dintre cele două națiuni ex-iugoslave. Mai puțin un scor alb la pauză, dar dacă slovenii au fost mai insistenți în atac, sârbii s-au apărat cu strășnicie, iar portarul Rajkovic a respins șuturile de la început expediate de Cerin și Mlakar. Sârbii apar în fața lui Oblak de-abia în min. 27, cu Mitrovic la finalizare și Vlahovic la pândă, iar Mitrovic a aflat din plin de ce ”coșmarul” lui Horațiu Moldovan este atât de bine cotat. Marea ocazie a finalului de repriză a venit tot la poarta sârbă (’32): Elsnik a șutat în bară, iar Sesko a preluat tot mingea ricoșată și a tras peste poartă.

După pauză, sârbii au preluat inițiativa, dar pentru a-l birui pe Oblak trebuie mai multă inspirație în atac decât au dovedit Vlahovic și (mai ales) Mitrovic. Slovenii scot anevoios capetele de la cutie și vedeta Sesko își arată colții, În min. 53 a scăpat frontal obligându-l pe Rajkovic să iasă riscant din care, iar după cinci minute, șutul său a fost respins de goal-keeper-ul sârb de sub bară.

Golul a venit tot pe neașteptate și l-a avut la bază și la finalizare pe fundașul dreapta Karnicnik: fotbalistul din Celje a sprintat pe partea sa, a schimbat pe flancul opus la Elsnik și a fost pe fază la centrare, înscriind din apropiere. Mai mult, fundașul sloven a fost aproape de dublu zece minute după gol, trâgând de la 20 m de puțin pe lâmgî poartă. Și totuși, eforturile sârbilor din ultimele minute au fost răsplătite la ultima fază. prin lovitura de cap a lui Luka Jovic, din cornerul executat de Samardzic.

Pentru sloveni, a fost o dramă. Aproape calificați cu patru puncte, pierd în ultimul moment două și rămân cu un meci contra Angliei în față!

Ziarul de Iași vă va ține la curent cu toate meciurile care se dispută în Germania. In sectiunea speciala EURO 2024  poti afla totul despre Campionatul European 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii