anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Dramele lui 2020: Doi micuţi au murit după ce au inhalat vapori de otravă de la pastilele pentru şobolani

GALERIE
copil spital coma
  • copil spital coma
- +

Mama lor a pus seara în camera unde dormeau câteva pastile de otravă, iar noaptea micuţii au inhalat vaporii ucigaşi. Este oficial: cei doi copii din localitatea Coarnele Caprei au murit după ce au inhalat o noapte otravă pentru şobolani şi şoareci. Acesta ar fi cauza morţii celor doi copii, unul în vârstă de un an şi jumătate şi fratele său în vârstă de trei ani care s-au stins din viaţă în cursul zilei de sâmbătă. Presupunerea iniţială, adică varianta mamei, Roxana Bughiuş, a fost că decesul copiilor ei a survenit după au mâncat în cursul zilei de vineri câţiva struguri. 

“În acest caz a fost o intoxicaţie cu vapori de origine raticidă. Cu alte cuvinte, otravă de şoareci şi şobolani. Mama celor doi copii a pus în cameră câteva pasile cu otravă, iar în cursul nopţii copiii au inhalat vapori de la acestea. În acest caz a fost deschis un dosar pentru infracţiunea de ucidere din culpă”, au precizat surse din cadrul anchetei desfăşurate de către Poliţia Iaşi.

Sâmbătă, membrii echipajului de pe elicopterul SMURD care au intervenit au încercat timp de 45 de minute să îl resusciteze pe copilul în vârstă de un an şi jumătate, însă au fost nevoiţi să constate decesul, celălalt copil fiind transferat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” cu o stare de somnolenţă şi confuzie. După câteva ore, timp în care s-a încercat resuscitarea, copilul s-a stins din viaţă, medicii neştiind însă care este motivul. Când a ajuns la spital, copilului i-au fost făcute mai multe analize toxicologice, pentru a determina dacă a fost vorba despre intoxicaţie cu organofosforice, droguri, barbiturice sau amfetamine, însă rezultatele au fost negative. Cei doi copii locuiau împreună cu mama lor în timp ce tatăl lucra în străinătate, în Italia.

Familia îndoliată locuieşte aproape de centrul localităţii Coarnele Caprei, iar vecinii familiei îndoliate au spus jurnaliştilor că nu îi cunoşteau foarte bine. “Au venit în sat prin primăvară, din străinătate. Nu am vorbit foarte mult cu ei. Noi am auzit că au cumpărat struguri, iar aceştia erau daţi cu insecticide. Aşteptăm şi noi să vedem ce spun rezultatele autopsiei”, ne-a spus un vecin de pe strada pe care locuieşte familia Bughiuş. Un alt vecin ne-a spus că familia mutată de curând era mai discretă. “Am o fată care a învăţat cu mama copiilor, când erau elevi. Au stat mult timp în străinătate, ştiu pe cei doi copii. Doamne fereşte de aşa ceva, nu cred că de la insecticide au murit. Au înghiţit altceva, probabil”, ne-a spus o femeie de pe aceeaşi stradă.

Acest text a mai fost publicat de “Ziarul de Iaşi” pe data de 26 august 2020. În această perioadă cotidianul nostru face o retrospectivă a celor mai reprezentative texte publicate pe parcursul anului trecut.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.