Dramele lui 2020: Doi micuţi au murit după ce au inhalat vapori de otravă de la pastilele pentru şobolani

duminică, 03 ianuarie 2021, 12:17
2 MIN
 Dramele lui 2020: Doi micuţi au murit după ce au inhalat vapori de otravă de la pastilele pentru şobolani

Mama lor a pus seara în camera unde dormeau câteva pastile de otravă, iar noaptea micuţii au inhalat vaporii ucigaşi. Este oficial: cei doi copii din localitatea Coarnele Caprei au murit după ce au inhalat o noapte otravă pentru şobolani şi şoareci. Acesta ar fi cauza morţii celor doi copii, unul în vârstă de un an şi jumătate şi fratele său în vârstă de trei ani care s-au stins din viaţă în cursul zilei de sâmbătă. Presupunerea iniţială, adică varianta mamei, Roxana Bughiuş, a fost că decesul copiilor ei a survenit după au mâncat în cursul zilei de vineri câţiva struguri. 

“În acest caz a fost o intoxicaţie cu vapori de origine raticidă. Cu alte cuvinte, otravă de şoareci şi şobolani. Mama celor doi copii a pus în cameră câteva pasile cu otravă, iar în cursul nopţii copiii au inhalat vapori de la acestea. În acest caz a fost deschis un dosar pentru infracţiunea de ucidere din culpă”, au precizat surse din cadrul anchetei desfăşurate de către Poliţia Iaşi.

Sâmbătă, membrii echipajului de pe elicopterul SMURD care au intervenit au încercat timp de 45 de minute să îl resusciteze pe copilul în vârstă de un an şi jumătate, însă au fost nevoiţi să constate decesul, celălalt copil fiind transferat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” cu o stare de somnolenţă şi confuzie. După câteva ore, timp în care s-a încercat resuscitarea, copilul s-a stins din viaţă, medicii neştiind însă care este motivul. Când a ajuns la spital, copilului i-au fost făcute mai multe analize toxicologice, pentru a determina dacă a fost vorba despre intoxicaţie cu organofosforice, droguri, barbiturice sau amfetamine, însă rezultatele au fost negative. Cei doi copii locuiau împreună cu mama lor în timp ce tatăl lucra în străinătate, în Italia.

Familia îndoliată locuieşte aproape de centrul localităţii Coarnele Caprei, iar vecinii familiei îndoliate au spus jurnaliştilor că nu îi cunoşteau foarte bine. “Au venit în sat prin primăvară, din străinătate. Nu am vorbit foarte mult cu ei. Noi am auzit că au cumpărat struguri, iar aceştia erau daţi cu insecticide. Aşteptăm şi noi să vedem ce spun rezultatele autopsiei”, ne-a spus un vecin de pe strada pe care locuieşte familia Bughiuş. Un alt vecin ne-a spus că familia mutată de curând era mai discretă. “Am o fată care a învăţat cu mama copiilor, când erau elevi. Au stat mult timp în străinătate, ştiu pe cei doi copii. Doamne fereşte de aşa ceva, nu cred că de la insecticide au murit. Au înghiţit altceva, probabil”, ne-a spus o femeie de pe aceeaşi stradă.

Acest text a mai fost publicat de “Ziarul de Iaşi” pe data de 26 august 2020. În această perioadă cotidianul nostru face o retrospectivă a celor mai reprezentative texte publicate pe parcursul anului trecut.

 

Comentarii