anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Advertorial

Dreptul la familia tradiţională!

GALERIE
citea
  • citea
- +

În zilele de 6 şi 7 octombrie va avea loc Referendumul de modificare a Constituţiei României, fiind vorba, în speţă, de redefinirea instituţiei “familiei” ca fiind întemeiată pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Referendumul este forma supremă de consultare populară în care deţinătorul absolut al atributului suveranităţii naţionale se pronunţă, în mod direct, asupra unei probleme care ţine, până la urmă, de fiinţa şi obiceiurile acestui popor.

Nu lipsit de importanţă este faptul că legea de modificare a Constituţiei României a izvorât tot din iniţiativa publică a peste 3 milioane de cetăţeni. Cu alte cuvinte, este vorba despre o iniţiativă care porneşte de la cetăţeni şi care se adresează tot cetăţenilor, astfel încât rolul politicienilor ar trebui să se îndrepte către minim. Este timpul ca vocea poporului să fie auzită clar şi limpede de către toată lumea.

Avem dreptul la familie domnilor colegi şi aici mă adresez şi colegilor care ezită să sprijine această iniţiativă populară. Nu sunt motive să vă fie ruşine să susţineţi această modificare care presupune, până la urmă, chintesenţa moralităţii creştine. Avem dreptul să ne apărăm valorile creştine pentru care au vărsat sânge mulţi dintre înaintaşii noştri.

Poporul român este un popor creştin, fapt care nu ar trebui să atragă un sentiment de ruşine. Bucuria tuturor  creştinilor  este exprimată, încă de la cea mai fragedă vârstă, de cele două cuvinte care înseamnă, în fond, familia tradiţională, mama şi tata. Noi nu vrem ca în loc de mama şi tata să avem - părinte 1 şi părinte 2. Simţim că o astfel de modificare ar lipsi de orice conţinut noţiunea de familie.

Modificarea legislativă nu are ca scop limitarea  altor cetăţeni, ci conturează doar sfera drepturilor majorităţii populaţiei care simte valorile morale ca făcând parte din însăşi propria persoană.

Aceasta nu a fost o iniţiativă politică, acest referendum nu este un prilej pentru partidul de guvernământ  să testeze, aşa cum în mod  nedrept se acuză, maşina de vot proprie. Este o lipsă de respect să susţii un astfel de fapt, până la urmă, față de cei peste 3 milioane de cetăţeni care se simt creştini şi îşi doresc să trăiască după valori creştine autentice.

Susţin  fără rezerve această  modificare  constituţională  deoarece o consider firescă. Este dreptul nostru ca popor să ne pronunţăm asupra chestiunilor care ţin de conştiinţa noastră. Nu încălcăm nici un drept moral, nici o normă naţională, nici o normă europeană, ci doar afirmăm, într-un mod ocrotit de lege, felul în care dorim să trăim între graniţele acestei ţări, cu mama, cu tata şi evident cu descendenţi care să ducă mai departe valorile creştine şi morale pe care şi noi le-am moştenit de la părinţii şi bunicii noştri.

 

Vasile CÎTEA
Deputat PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.