Dreptul la familia tradiţională!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 27.11.2020

Advertorial

Dreptul la familia tradiţională!

GALERIE
citea
  • citea
- +

În zilele de 6 şi 7 octombrie va avea loc Referendumul de modificare a Constituţiei României, fiind vorba, în speţă, de redefinirea instituţiei “familiei” ca fiind întemeiată pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Referendumul este forma supremă de consultare populară în care deţinătorul absolut al atributului suveranităţii naţionale se pronunţă, în mod direct, asupra unei probleme care ţine, până la urmă, de fiinţa şi obiceiurile acestui popor.

Nu lipsit de importanţă este faptul că legea de modificare a Constituţiei României a izvorât tot din iniţiativa publică a peste 3 milioane de cetăţeni. Cu alte cuvinte, este vorba despre o iniţiativă care porneşte de la cetăţeni şi care se adresează tot cetăţenilor, astfel încât rolul politicienilor ar trebui să se îndrepte către minim. Este timpul ca vocea poporului să fie auzită clar şi limpede de către toată lumea.

Avem dreptul la familie domnilor colegi şi aici mă adresez şi colegilor care ezită să sprijine această iniţiativă populară. Nu sunt motive să vă fie ruşine să susţineţi această modificare care presupune, până la urmă, chintesenţa moralităţii creştine. Avem dreptul să ne apărăm valorile creştine pentru care au vărsat sânge mulţi dintre înaintaşii noştri.

Poporul român este un popor creştin, fapt care nu ar trebui să atragă un sentiment de ruşine. Bucuria tuturor  creştinilor  este exprimată, încă de la cea mai fragedă vârstă, de cele două cuvinte care înseamnă, în fond, familia tradiţională, mama şi tata. Noi nu vrem ca în loc de mama şi tata să avem - părinte 1 şi părinte 2. Simţim că o astfel de modificare ar lipsi de orice conţinut noţiunea de familie.

Modificarea legislativă nu are ca scop limitarea  altor cetăţeni, ci conturează doar sfera drepturilor majorităţii populaţiei care simte valorile morale ca făcând parte din însăşi propria persoană.

Aceasta nu a fost o iniţiativă politică, acest referendum nu este un prilej pentru partidul de guvernământ  să testeze, aşa cum în mod  nedrept se acuză, maşina de vot proprie. Este o lipsă de respect să susţii un astfel de fapt, până la urmă, față de cei peste 3 milioane de cetăţeni care se simt creştini şi îşi doresc să trăiască după valori creştine autentice.

Susţin  fără rezerve această  modificare  constituţională  deoarece o consider firescă. Este dreptul nostru ca popor să ne pronunţăm asupra chestiunilor care ţin de conştiinţa noastră. Nu încălcăm nici un drept moral, nici o normă naţională, nici o normă europeană, ci doar afirmăm, într-un mod ocrotit de lege, felul în care dorim să trăim între graniţele acestei ţări, cu mama, cu tata şi evident cu descendenţi care să ducă mai departe valorile creştine şi morale pe care şi noi le-am moştenit de la părinţii şi bunicii noştri.

 

Vasile CÎTEA
Deputat PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Dan CONSTANTIN

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Până când acest sistem de promovare în instituţiile statului nu va fi spart, nu vom putea progresa, nu ne vom putea dezvolta, vom bălti însă în ignoranţă fără să ne dăm seama că taxele şi impozitele noastre merg la rudele, prietenii şi amantele lor.

Filmuletul zilei

opinii

Minciună, adevăr, ficţiune

Alexandru CĂLINESCU

Minciună, adevăr, ficţiune

Fake-news? Termenul desemnează un ghiveci în care intră zvonurile, legendele urbane, teoriile conspiraţioniste, minciunile politice, farsele de prost gust etc. Nici aici, nimic nou sub soare. Singura diferenţă - internetul ca mijloc de difuzare rapidă a informaţiilor, care pot fi adesea false, dar tot internetul e un mijloc extraordinar de verificare a lor (nu degeaba China comunistă controlează internetul).

Termic, hibrid, electric (III)

Neculai SEGHEDIN

Termic, hibrid, electric (III)

De ce lumea cumpără automobile electrice? Pentru că sunt la modă, pentru că sunt nepoluante (nu e chiar aşa!), pentru că sunt simple şi uşor de condus. Dezavantajele sunt costul ridicat, timpul de încărcare al acumulatorului relativ mare şi autonomia redusă.

„Spectacolul” aroganţei

Nicolae CREŢU

„Spectacolul” aroganţei

Între multiplele forme ale nesimţirii, afişate public, cu „panas”, de grobienii parveniţi ai deceniilor postdecembriste, una dintre cele mai mediatizate este cea legată de îmbăţoşatul moft al „beizadelelor”. 

pulspulspuls

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Pentru că tot mai multă lume ne întreabă în ultima vreme ce se va alege de partidoiul ieşean după alegerile de săptămâna viitoare şi pe mâna cui va încăpea el, iacătă că l-am convocat de urgenţă la o cafeluţă pe amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, ca să ne spună ce-a mai auzit despre chestiunea asta îmbârligată şi încotoşmănată în mai multe abureli de campanie. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.