anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Drogurile care tratează probleme de sănătate: canabis, LSD, ketamină

GALERIE
medicamente
 • medicamente
- +

Este, probabil, cel mai bun moment în care medicina să avanseze și să experimenteze cu tratamente inovatoare. Iar substanțele care intră în categoria drogurilor ocupă un loc aparte fără să mai fie ignorate.

Unul dintre cele mai cunoscute droguri este canabisul și chiar dacă este extrem de popular în rândul tinerilor fiind considerat un drog „ușor”, medicii atrag atenția că lucrurile sunt mai serioase decât am crede. În realitatea, specialiștii din multe țări ale lumii recomandă utlilizarea acestuia în ameliorarea unor simptome date de boli grave. Ajută în afecțiuni neoplazice în fază terminală, pentru durere cronică neuropată, în bolile neurologice degenerative și în cazul copiilor cu forme grave de epilepsie care nu răspund la tratament.

Dintre toate drogurile cunoscute la nivel mondial, LSD-ul acționează cel mai mare puternic asupra creierului. Dă halucinații cumplite și transformă radical realitatea celui care îl consumă. Sunt studii care arată că acest tip de drog folosit în scop medicinal, în mediu controlat, ar putea să amelioreze schizofrenia, alcoolismul (și ecstasy ar avea efecte promițătoare) sau comportamentul violent. După utilizarea acestui substanțe apar efecte cam în 40 de minute, o oră, iar punctul de maximă intensitate este atins cam după două ore.

Ketamina este un analgezic foarte puternic și multă vreme s-a folosit intens pentru anestezierea oamenilor. De curând însă a început să fie folosit mai mult pentru uz veterinar.

Aflați amănunte de pe playtech.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.