Drumarii ieşeni nu mai ştiu din ce să facă bornele kilometrice ca să nu trezească interesul hoţilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Drumarii ieşeni nu mai ştiu din ce să facă bornele kilometrice ca să nu trezească interesul hoţilor

GALERIE
borna kilometrica
  • borna kilometrica
- +

„Plasticul e prea fragil, fibra de sticlă prea scumpă, betonul armat se fură pentru fierul din el. Ne gândeam eventual la beton fără armătură“, spune şeful DJADP.

Drumurile judeţene ar putea fi garnisite în acest an cu noi borne kilometrice. Aceasta, în măsura în care reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor vor găsi un material suficient de puţin interesant pentru hoţii de materiale refolosibile.

„Suntem încă la stadiul de căutare a materialelor pe care am putea să le folosim. Plasticul este prea fragil, fibra de sticlă prea scumpă, betonul armat se fură pentru fierul din el. Ne gândeam eventual la beton fără armătură, care nu ar fi interesant pentru hoţi“, a declarat directorul DJADP, Daniel Minciună.

Drumurile judeţene administrate de către DJADP au o lungime totală de 1.035 km. Conform aprecierii lui Minciună, pentru acestea ar fi necesare între 600 şi 800 de borne kilometrice, care să le completeze pe cele deja existente. Costul estimat al acestora s-ar ridica la aproximativ 270-300 lei bucata, respectiv un total de 162.000 - 240.000 lei.

„Rămâne să vedem în ce măsură vom dispune de fondurile necesare în acest an, care se anunţă unul destul de strâns în ce priveşte banii disponibili pentru drumuri. Acum doi ani, ne-am mai descurcat. Anul trecut nu a fost deloc grozav, iar din ce se discută până acum pe marginea bugetului, nu ştiu dacă ne vom permite astfel de cheltuieli“, a spus Minciună.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.