Drumul dincolo de Breazu rămâne mult timp un coşmar pentru şoferi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 13.06.2021

Drumul dincolo de Breazu rămâne mult timp un coşmar pentru şoferi

GALERIE
drum Breazu Movilenidrum protest Breazu63
  • drum Breazu Movileni
  • drum protest Breazu63
- +

Intervenţiile pentru acoperirea numeroaselor gropi şi începerea proiectului Axei strategice Iaşi - Suceava întârzie peste măsură. O scrisoare a localnicilor adresată consilierilor judeţeni săptămâna trecută nu a avut niciun efect.

Ultima şedinţă a CJ, de săptămâna trecută, s-a desfăşurat, la fel ca şi celelalte, pe fondul tensiunilor create în rândul localnicilor din zona drumului judeţean dintre Breazu-Movileni-Horleşti.

La şedinţă, o scrisoare-protest a primarului din Rediu şi a ajuns pe masa consilierilor judeţeni. În document se face apel la grăbirea intervenţiei pentru plombarea DJ 282 - care face obiectul unui proiect amplu, Axa rutieră strategică Iaşi-Suceava.

Localnicii au protestat în drum în fiecare sfârşit de săptămână din luna aprilie faţă de lipsa oricărei intervenţii. De fapt, este un întreg cerc vicios. Autorităţile susţin că nu se poate interveni tocmai pentru că la mijloc este un proiect european care va reface tot DJ 282 (şi nu numai acest drum) de la zero. Oamenii cer însă menţinerea drumului circulabil.

„Vă gândiţi câte minute pierde acum o ambulanţă sau o maşină a pompierilor pe acest drum din cauza gropilor?“, a întrebat retoric Adrian Munteanu, reprezentantul protestatarilor la şedinţa CJ de miercuri.

Aşa cum am mai relatat, contractul cadru pentru atribuirea contractului de lucrări de întreţinere pe drumurile judeţene abia a intrat la licitaţie pentru a doua oară, prima procedură încheindu-se fără să fie depusă vreo ofertă.

Planul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor prevede alocarea cea mai mare plombării gropilor de pe DJ 282, respectiv între Breazu şi Forăşti, 10.000 mp de plombe. Urmează Podu Iloaiei-Popeşti, pe DJ 282D (8.000 mp), şi Iaşi-Ţibăneşti, pe DJ 248A (5.000 mp).

Numai că lucrările nu pot începe până la atribuirea contractului, respectiv după încheierea licitaţiei, pe 27 mai - iar asta dacă DJADP va avea oferte concrete.

Între timp, procedurile pentru realizarea Axei strategice continuă, aşa cum susţin şi preşedintele CJ, şi conducerea DJADP, cu lansarea licitaţiei de execuţie, în luna mai.

În ultimele luni au fost încredinţate contractele pentru prestarea serviciilor de audit financiar (pentru întocmirea rapoartelor de audit la fiecare cerere de rambursare şi a unui raport final de audit la finalizarea proiectului) şi pentru siguranţa rutieră (care presupune verificarea detaliată a caracteristicilor de proiectare şi de execuţie a infrastructurii).

În schimb, a eşuat procedura atribuirii contractului de servicii de informare şi publicitate a proiectului, care are alocate fonduri de 278 de mii de lei. După trei încercări afişate pe platforma electronică de achiziţii publice, contractul a rămas neatribuit.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Lăsaţi selecţionerii în pace

Nicolae GRECU

Lăsaţi selecţionerii în pace

Din 2008 încoace, la naţională a fost o permanentă foşgăială browniană, o revoluţie permanentă troţkistă, din care n-a ieşit nimic bun.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Autorul reia seria de foiletoane dedicate amintirilor din copilărie. De data aceasta, mecanismul nostalgic este focalizat spre iniţierea în arta umilă a pescuitului cu undiţa.

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

pr. Constantin STURZU

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

O ştiam cu mult înainte de a o întâlni. În 1997, tânărul ieromonah Nichifor Horia, actualmente PS Nichifor Botoşăneanul, îmi încredinţa, spre lectură şi zidire, un manuscris. Era povestea unei convertiri, cu însemnări de jurnal, cu multe reflecţii şi zbateri existenţiale. În fapt, o adevărată spovedanie. Semna cu pseudonim nu pentru că nu avea puterea asumării unei mărturisiri publice, ci pentru că nu dorea să atragă atenţia asupra ei. În pofida discreţiei, avea să devină din ce în ce mai cunoscută.

Online în pandemie

Ciprian IFTIMOAEI

Online în pandemie

Statistici privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.