Drumul spre București, mai scurt cu 20 de minute. Apare și un tren spre Brașov
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Drumul spre București, mai scurt cu 20 de minute. Apare și un tren spre Brașov

GALERIE
tren-cfr-calatori
  • tren-cfr-calatori
- +

La 13 decembrie intră în vigoare noul Mers al Trenurilor și unele lucruri se vor schimba. Între Brașov și București va circula cel mai rapid tren din ultimele patru decenii între aceste două orașe, iar de la Brașov la Constanța va exista un tren care face sub 4 ore și jumătate. Și spre Moldova se va circula ceva mai rapid, dar pe magistrala 900 spre Timișoara timpii vor crește și mai mult, iar unul dintre trenurile Iași - Timișoara va face 18 ore. Viteza medie a trenurilor este de 42 km/h, cu 160 km/h circulă doar câteva trenuri pe zi, spre Constanța, iar cu 140 km/h se circulă între București și Ploiești, dar și pe minuscule porțiuni în Ardeal.

Câteva trenuri vor avea mers de Intercity, însă vor figura în Mersul Trenurilor ca InterRegio (ceea ce este bine, fiindcă biletele de IC ar fi fost cu 40-50% mai scumpe.

Spre Moldova timpii scad cu 10-15 minute, de exemplu, între București și Suceava (448 km) cel mai rapid tren va face 5 ore și 39 minute (17.22 - 23.01), iar de la Suceava la București, 5 ore și 36 de minute (5.40 - 11.16). Între București și Ploiești viteza maximă va fi 140 km/h, spre Buzău scade la 80 km/h, dar crește spre Rm Sărat la 100 km/h, iar de la Adjud la Suceava sunt porțiuni consistente unde trenul atinge 110-120 km/h.

Între București și Iași (460 km) cel mai rapid tren va face 6 ore și 10 minute (6.25 - 12.35), iar la întors cu un minut mai puțin (5.07 - 11.16). Față de prezent este o scădere de 15-20 de minute. De la Tecuci la Bârlad limita de viteză este 120 km/h, iar de la Bârlad la Iași sunt zone de 90-100 km/h.

Se va reintroduce trenul Brașov - Iași, dar nu va circula prin Ploiești - Buzău, ci prin Miercurea Ciuc - Onești. IR 1540 pleacă la 14.10 din Brașov și ajunge la 22.28 la Iași. Perechea sa pleacă din Iași la 5.35 și ajunge la Brașov la 13.38.

La trenuri de foarte lungă distanță timpii nu se schimbă mult: de exemplu IR 1833 Iași - Timișoara face 15 ore și 53 de minute via Vatra Dornei - Cluj, iar IR 1765 face aproape 18 ore între aceleași orașe, via Cluj - Deva. La întors, IR 1834 pleacă la Timișoara la 6.49 și ajunge la Iași la 21.24.

IR 1765 are un traseu de 848 km și nu e de mirare că drumul durează 18 ore. Până la Suceava viteza este decentă și sunt șo porțiuni cu 100 km/h, dar media scade apoi dur și alți 215 km până la Salva sunt parcurși cu o medie de 45 km/h. De la Salva la Cluj media rămâne la sub 50 km/h și continuă în acel ritm pe cei 102 km spre Teiuș.

Nu sunt multe diferențe nici la un alt tren de lungă distanță, Cluj - Galați, IR 1832 având orarul 9.34 - 23.00 via Vatra Dormei - Suceava - Iași. La întors, IR 1831 pleacă din Galați la 6.25 și ajunge la Cluj la 19.53 (un sfert de oră mai puțin decât acum). Traseul de 713 km are multe porțiuni cu viteze medii de sub 50 km/h, mai ales în zona Vatra Dornei. Media mai crește doar puțin către Deva unde trenul poate atinge și peste 100 km/h pe foarte mici porțiuni, dar vine apoi tronsonul cu lucrări spre Arad, cu o medie de 40 km/h. Pe ultimii 58 km, până la Timișoara, trenul devine mai rapid, cu o medie de 70 km/h și un maxim de 100 km/h.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.