Drumul spre București, mai scurt cu 20 de minute. Apare și un tren spre Brașov
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Drumul spre București, mai scurt cu 20 de minute. Apare și un tren spre Brașov

GALERIE
tren-cfr-calatori
  • tren-cfr-calatori
- +

La 13 decembrie intră în vigoare noul Mers al Trenurilor și unele lucruri se vor schimba. Între Brașov și București va circula cel mai rapid tren din ultimele patru decenii între aceste două orașe, iar de la Brașov la Constanța va exista un tren care face sub 4 ore și jumătate. Și spre Moldova se va circula ceva mai rapid, dar pe magistrala 900 spre Timișoara timpii vor crește și mai mult, iar unul dintre trenurile Iași - Timișoara va face 18 ore. Viteza medie a trenurilor este de 42 km/h, cu 160 km/h circulă doar câteva trenuri pe zi, spre Constanța, iar cu 140 km/h se circulă între București și Ploiești, dar și pe minuscule porțiuni în Ardeal.

Câteva trenuri vor avea mers de Intercity, însă vor figura în Mersul Trenurilor ca InterRegio (ceea ce este bine, fiindcă biletele de IC ar fi fost cu 40-50% mai scumpe.

Spre Moldova timpii scad cu 10-15 minute, de exemplu, între București și Suceava (448 km) cel mai rapid tren va face 5 ore și 39 minute (17.22 - 23.01), iar de la Suceava la București, 5 ore și 36 de minute (5.40 - 11.16). Între București și Ploiești viteza maximă va fi 140 km/h, spre Buzău scade la 80 km/h, dar crește spre Rm Sărat la 100 km/h, iar de la Adjud la Suceava sunt porțiuni consistente unde trenul atinge 110-120 km/h.

Între București și Iași (460 km) cel mai rapid tren va face 6 ore și 10 minute (6.25 - 12.35), iar la întors cu un minut mai puțin (5.07 - 11.16). Față de prezent este o scădere de 15-20 de minute. De la Tecuci la Bârlad limita de viteză este 120 km/h, iar de la Bârlad la Iași sunt zone de 90-100 km/h.

Se va reintroduce trenul Brașov - Iași, dar nu va circula prin Ploiești - Buzău, ci prin Miercurea Ciuc - Onești. IR 1540 pleacă la 14.10 din Brașov și ajunge la 22.28 la Iași. Perechea sa pleacă din Iași la 5.35 și ajunge la Brașov la 13.38.

La trenuri de foarte lungă distanță timpii nu se schimbă mult: de exemplu IR 1833 Iași - Timișoara face 15 ore și 53 de minute via Vatra Dornei - Cluj, iar IR 1765 face aproape 18 ore între aceleași orașe, via Cluj - Deva. La întors, IR 1834 pleacă la Timișoara la 6.49 și ajunge la Iași la 21.24.

IR 1765 are un traseu de 848 km și nu e de mirare că drumul durează 18 ore. Până la Suceava viteza este decentă și sunt șo porțiuni cu 100 km/h, dar media scade apoi dur și alți 215 km până la Salva sunt parcurși cu o medie de 45 km/h. De la Salva la Cluj media rămâne la sub 50 km/h și continuă în acel ritm pe cei 102 km spre Teiuș.

Nu sunt multe diferențe nici la un alt tren de lungă distanță, Cluj - Galați, IR 1832 având orarul 9.34 - 23.00 via Vatra Dormei - Suceava - Iași. La întors, IR 1831 pleacă din Galați la 6.25 și ajunge la Cluj la 19.53 (un sfert de oră mai puțin decât acum). Traseul de 713 km are multe porțiuni cu viteze medii de sub 50 km/h, mai ales în zona Vatra Dornei. Media mai crește doar puțin către Deva unde trenul poate atinge și peste 100 km/h pe foarte mici porțiuni, dar vine apoi tronsonul cu lucrări spre Arad, cu o medie de 40 km/h. Pe ultimii 58 km, până la Timișoara, trenul devine mai rapid, cu o medie de 70 km/h și un maxim de 100 km/h.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Riscuri şi costuri pandemice

Alexandru LĂZESCU

Riscuri şi costuri pandemice

Dacă nu se iese din cercul vicios în care mediatizarea sufocantă împinge guvernele către o continuare a măsurilor restrictive severe de o manieră unidimensională care ignoră riscurile economice şi societale, pandemia va provoca sechele cu urmări potenţial catastrofale.

Filmuletul zilei

opinii

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

Dana ȚABREA

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2021, Teatrul din Iaşi a oferit publicului un spectacol dezgheţat, plin de miez şi lipsit de emfază. Carmen Dominte a câştigat cu „Sindromul Quijote” prima ediţie a proiectului Lecturi3, un parteneriat între Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi revista ALECART, având ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din ţară şi Republica Moldova prin spectacole-lectură.

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Michael ASTNER

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Eram încă la ţară, la Amnaş, când am auzit, nu mai ştiu la ce emisiune de pe Radio România Actualităţi, cum că în epocă un caricaturist de la nu ştiu ce revistă de umor l-a prezentat pe regele Carol I drept cârpaci. Adică, vezi Doamne, ditamai regele umbla cu lucruri cârpite. Nu ţin minte, din păcate, de ce anume era vorba, de ciorapi sau altceva, dar asta n-are importanţă: ideea e că s-a făcut mişto de Carol I pe tema asta aşa, de parcă Regatul României era o ţară nu săracă, nu recent născută undeva la periferia Europei, ci vreuna cu vechime într-ale civilizaţiei şi-a bunăstării!

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

N-a pățit-o numai Trump

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.