Drumul surpat la Voinești va fi reparat în regim de urgență. Nu se mai face licitație
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Drumul surpat la Voinești va fi reparat în regim de urgență. Nu se mai face licitație

GALERIE
drum voinesti
  • drum voinesti
- +

Consilierii judeţeni se reunesc astăzi într-o şedinţă extraordinară. Reuniunea a fost convocată pentru efectuarea unei modificări în programul de investiţii al Direcţiei de Administrare a Drumurilor Judeţene.

Şeful DADJ, Daniel Achiţei, a declarat ieri că modificarea constă în trecerea unor lucrări la drumuri de la „reparaţii curente“ în rândul in­vestiţiilor direcţiei. Într-o şedinţă precedentă, consilierii judeţeni au alocat o sumă de peste 1,2 milioane lei pentru reparaţii urgente la drumul DJ 248, unde, la începutul lunii aprilie, a avut loc o rupere de mal pe raza comunei Voineşti.

„Având în vedere că acest obiectiv presupune o intervenţie de natura investiţiilor, vă rugăm să aprobaţi introducerea acestui obiectiv în Programul de investiţii 2017“, se arată în referatul de specialitate aferent proiectului de hotărâre care va fi supus dezbaterii consilierilor judeţeni.

După aprobarea hotărârii, DADJ va avea undă verde să semneze un contract de lucrări cu Geiger Transilvania. Po­trivit şefului DADJ, lucrările se fac în regim de urgenţă şi nu a mai fost organizată o licitaţie prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice. În schimb, au fost duse negocieri cu şase firme, cea mai bună ofertă fiind a companiei menţionate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.