DSP Iaşi face apel pentru a primi maşini cu ajutorul cărora să ajungă la suspecţii COVID
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

DSP Iaşi face apel pentru a primi maşini cu ajutorul cărora să ajungă la suspecţii COVID

GALERIE
masini suspecti covid
  • masini suspecti covid
- +

Apel al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi - le lipsesc maşinile şi şoferii cu care să meargă să recolteze probe de la domiciliul suspecţilor de COVID, momentan au 4 maşini, necesarul ar fi de minimum 10. Directorul DSP a precizat că există suficient personal medical, însă lipseşte suportul logistic.

„În contextul instituirii unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţia de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2 şi având în vedere situaţia epidemiologică la nivel judeţean şi numărul mare de solicitări în vederea recoltării de probe pentru stabilirea diagnosticului de sindrom respirator acut sever determinat de noul coronavirus, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi dispune de personal medical calificat pentru realizarea acestor recolte, dar nu poate asigura toată logistica necesară pentru transportul personalului medical la domiciliul persoanelor aflate în izolare.

În aceste condiţii, se face un apel public către societatea civilă - organizaţii nonguvernamentale, asociaţii sau fundaţii etc pentru a sprijini voluntar activitatea instituţiei noastre prin asigurarea de autoturisme cu conducători auto pentru transportul personalului medical în vederea recoltării probelor de la persoanele aflate în izolare la domiciliu.

Vă rugăm să ne comunicaţi posibilităţile dumneavoastră de sprijin la adresa de mail contab@dspiasi.ro”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spiritul critic se află în moarte clinică

Alexandru LĂZESCU

Spiritul critic se află în moarte clinică

Scepticismul, spiritul critic sunt în pragul extincţiei într-un peisaj în care conformismul, alinierea cuminte la abordările predominante ale momentului sunt în ascensiune rapidă.

Filmuletul zilei

opinii

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Nichita DANILOV

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Având o astfel de istorie în spate, cartea-album este document îmbibat cu dragoste faţă de Iaşi şi România, un imn închinat istorie dulcelui Târg, menit să echilibreze, prin atmosfera şi sentimentele pe care le degajă, acele atitudini şi acele cărţi ce privesc istoria noastră dintr-un unghi din ce în ce mai derizoriu.

Efecte şi reacţii

Dana ȚABREA

Efecte şi reacţii

Nu numai că „Jocul de-a măcelul” de Eugen Ionescu pare să anticipe reacţiile oamenilor pe timp de pandemie, dar cei de la Teatrul Studenţesc Thespis au avut inspirata idee de a realiza un spectacol. Până la urmă, e spectacolul vieţilor noastre de aproape un an de zile. Cine şi-ar fi imaginat că o viaţă comună, normală, aşa cum am avut până la izbucnirea pandemiei de Covid ar putea fi dezideratul vremurilor pe care le traversăm?

2+2=4 pastile media

Michael ASTNER

2+2=4 pastile media

Orice şedere a mea la ţară înseamnă şi un fel de cură mediatică de detelevizare, în sensul că timp de două-trei săptămâni ori chiar timp de două luni nu mă uit la televizor. Desigur, mă mai „dau” pe net, da. Dar în principiu legătura mea cu ţara se face prin intermediul radioului. Care radio merge non-stop cât îs în casă (inclusiv noaptea, când dorm), iar asta invariabil pe RRA. În principiu, pot s-o spun, sunt mulţumit de mixul oferit dintre ştiri şi muzică etc.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.