DSP nu face faţă solicitărilor de recoltare pentru testele COVID-19. Caută şoferi şi maşini
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

DSP nu face faţă solicitărilor de recoltare pentru testele COVID-19. Caută şoferi şi maşini

GALERIE
DSP recoltare probe
  • DSP recoltare probe
- +

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi nu reuşeşte să facă la timp toate prelevările solicitate de pacienţi şi de medicii de familie, făcând astfel un apel public. Aceştia au personalul medical necesar pentru a face prelevările, dar le lipsesc maşinile cu şoferi pentru a transporta personalul medical acasă la cei care solicită prelevările.

 Problema apare din faptul că, explică directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi, au crescut foarte mult şi solicitările. Dacă săptămână trecută erau în jur de 30 pe zi, maximum 50, în ultimele zile a ajuns numărul constant peste 100. De aceea, ar fi nevoie de 10 maşini care să meargă non-stop la pacienţi, în contextul în care acum DSP foloseşte 4 maşini cu şofer, împrumutate de la alte instituţii: una de la Consiliul Judeţean, una de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi două ambulanţe de la ISU. „Avem promisiuni şi de la firma Antibiotice şi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar problema este că şoferii se tem să meargă în aceste misiuni crezând că se pot infecta. Nu există însă niciun risc - asistentul care face recoltarea se echipează, se dezechipează, pune echipamentul într-un sac special şi intră înapoi în maşină - nu există risc pentru şoferi. Dar teama există, nu am reuşit să îi convingem”, a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Conducerea DSP a lansat şi apelul în mediul online către toţi operatorii privaţi, ONG-uri, asociaţii sau fundaţii care ar putea pune la dispoziţie maşini cu şoferi care să meargă zilnic pe rutele stabilite de instituţie. „Testele sunt solicitate de medicii de familie atunci când pacienţii de pe lista lor declară că prezintă o simptomatologie, în urma realizării unei anamneze pe care o face medicul şi când se decide că este nevoie de testare. Sunt generate şi întârzieri din cauza problemelor de infrastructură, avem 30-40 de pacienţi care nu au fost testaţi în aceeaşi zi, începând cu data de 19 noiembrie”, a declarat Vasile Cepoi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.