anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Dubla tragedie din Tătărași: „Unul a alunecat şi l-a tras şi pe celălalt“

GALERIE
dragos si ana1
  • dragos si ana1
- +

Teodora Talpeş, iubita lui Dragoş Vârlan, exclude categoric varianta sinuciderii. Argumentele tinerei par a fi unele de bun-simţ, cu atât mai mult cu cât e greu de presupus o sinucidere prin aruncare de la etajul 3. Ce explicaţii are pentru faptul că cel ce urma să îi fie soţ era la miezul nopţii la o prietenă comună, unde consuma alcool? 

Iubita tânărului căzut în ajunul Crăciunului de la mansarda unui bloc din Tătăraşi face destăinuiri despre ce s-a întâmplat în mo­mentul fatidic. Ea spune că iubi­tul ei servea un pahar de vin împreună cu o prietenă, la balcon. Cei doi erau singuri, în apartamentul fetei. Tânăra Ana Ungureanu, în vârstă de 23 de ani, şi Dragoş Vârlan, de 32 de ani, ar fi căzut de la man­sardă. Fata a mai trăit câteva mi­nute, însă el a decedat pe loc. Iu­bita băiatului spune că cei doi s-au dezechilibrat de pe balustrada balconului şi au căzut în gol, contra­zicând ipoteza Poli­ţiei, care ar în­clina spre o sinucidere.

Ce spun autopsiile

Dragoş Vârlan era ieşean la ori­gine, însă de patru ani se stabilise în Timişoara, unde lucra la firma Alcatel. De sărbători, acesta obişnuia să se întoarcă la Iaşi pentru a-şi vizita părinţii. În seara fatidică, Dragoş i-a făcut o vizită Anei Ungureanu, iar cei doi au fumat mai multe ţigări confecţio­nate din tutun brut şi au consumat vin. Poliţiştii au găsit alcool în apartamentul fetei şi mai multe mucuri de ţigări aruncate.

Iubita lui Dragoş, din Timişoara, spune că lângă corpurile celor doi au fost găsite geaca băiatului şi un pahar. „Faptic, astăzi a început oficial ancheta, apartamentul a fost desigilat. Am fost să dau declaraţii la poliţie, şi am înţeles că va trece mult timp până vor fi concluzii. Analizele preliminare ale autopsiei au ieşit bine, la amândoi. Şi detalii foarte relevante sunt că pe aleea din faţa blocului de unde au căzut era un pahar şi geaca lui. Ei se aflau la o ţigară, pe balcon. Balconul era deschis, cu o balustradă mai joa­să, era şi o carpetă pe jos. Cred că stăteau pe balustradă şi beau un pahar de vin, fumau o ţigară. Unul dintre ei a alunecat şi l-a tras şi pe celălalt. Ea ar fi avut geaca lui pe umeri, haina fiind găsită alături. Încă un pahar plin a fost găsit pe balcon. El fuma tutun Camel, la pachet de tutun. Poliţiştii, adesea când văd foiţe, automat le asociază cu droguri. Acest tip de tutun a început să fie folosit tot mai des, de când s-au scumpit ţigările. Au întrebat şi de muzica pe care o asculta Ana. Credeau că face parte dintr-un cult sau aşa ceva. Ana a postat cu o seară înainte o melodie, şi po­liţiştii au pus întrebări pe a­ceastă temă“, a spus Teodora Tal­peş, iubita lui Dragoş.

„Aveam planuri de viitor împreună“

Reporterii „Ziarului de Iaşi“ au întrebat-o pe iubita tânărului dacă bănuieşte ca între victime să fi existat mai mult decât o relaţie de amiciţie, ţinându-se cont că cei doi se aflau la un pahar de vin la ora 24, chiar de Crăciun. Tânăra a exclus din start această ipoteză. „Nu! Este exclus, absolut deloc. Ne ştiam cu toţii. Eram mereu foar­te deschişi şi ne spuneam totul. Şi cu ea mai vorbeam din când în când. Ei fiind din Iaşi, se vedeau mai des. Venea la Iaşi de Paşti, de Crăciun, şi vara un pic. Am mai fost şi eu, dar de Cră­ciun am fost şi eu la mama şi bunica mea. Suntem foarte apro­piaţi de părinţi. Aveam planuri de viitor împreună. Consideram că avem tot timpul din lume şi viaţa înainte. Am vorbit cu el în seara respectivă, chestii uzuale. Ne-am povestit unuia altuia ce am mai făcut, el a rămas că se întâlneşte cu nişte prieteni în seara aia, mi-a zis cu cine, dar nu am reţinut. Nu îi ştiam toţi prietenii din Iaşi. Avea foarte mulţi prieteni şi în Timişoara, şi în Iaşi. Nu avea timp să se vadă cu toţi când venea acasă, în Iaşi. Eu nu am fost niciodată pe la Ana, din câte am înţeles, ea acolo locuia, în acel apartament“, a adăugat iubita băiatului.

Cei doi urmau să petreacă Revelionul la Praga. „El a venit la părinţii lui în Iaşi şi urma să ne vedem a doua zi. Pe 30 urma să plecăm într-o excursie la Praga, cu mai mulţi prie­teni, să petrecem acolo Reve­lio­nul. Ar fi atâtea de zis... Aveam o viaţă foarte fericită, era o persoană jovială şi foarte veselă... Aveam atâtea planuri şi vise, şi aveam tot timpul înainte. Ana Ungureanu era o prietenă de-a noastră. Vara trecută am fost cu toţii voluntari la un festival şi ne-am simţit cu toţii bine. Era în cercul nostru de prieteni. Am mai ţinut legătura şi pe Facebook, eram cu toţii în acelaşi cerc de prieteni. Şi Ana era o prietenă foarte veselă şi jovială, implicată social la fel ca şi noi ceilalţi. Nu există o problemă care să o fi avut, orice ce ar fi putut fi intenţionat. Nu există această posibilitate, ca el să se fi sinucis. Noi eram genul de oa­meni care voiau să facă lumea mai bună. Să facem campanii de informare, proiecte, proiecţii de filme, documentare, proteste cu Roşia Montană, gaze de şist, să fim atenţi la ce cumpărăm, să cumpărăm de la producători lo­cali, dacă vedeam pe cineva că aruncă chiştocul de ţigară pe jos îl atenţionam... Chiar voiam să fa­cem lumea mai bună prin exemplul nostru“, a subliniat ea.

Azi este înmormântarea

Poliţiştii cercetează cele două variante: cea a sinuciderii şi a accidentului. Aceştia aşteaptă analizele histopatologice de la Institutul de Medicină Legală pentru a se vedea dacă tinerii au consumat băuturi alcoolice în exces sau altceva. Înmormântarea tânărului are loc astăzi, la ora 10, în Cimitirul „Sf. Petru şi Pavel“ din Iaşi.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Parabola celor 15.000 de specialişti

Cătălin ONOFREI

Parabola celor 15.000 de specialişti

Dacă neamţul îl admiră în secret pe rus?

Filmuletul zilei

opinii

Risipa ca necesitate

Briscan ZARA

Risipa ca necesitate

Foarte puţine lucruri se mai repară, acum majoritatea se înlocuiesc cu altele noi. Atelierele de reparaţii sunt extrem de rare şi doar pentru „săraci, zgârciţi, înapoiaţi, prinşi în capcana trecutului ori nostalgici ai comunismului”.

Migraţia externă a ieşenilor

Ciprian IFTIMOAEI

Migraţia externă a ieşenilor

Ce a fost şi ce urmează după criza pandemică?

Încâlcita moştenire a Securităţii

Mihai DORIN

Încâlcita moştenire a Securităţii

Sau cum le-a explodat istoria în faţă.

pulspulspuls

Iacătă-i şi pe pesediştii ieşeni!

Iacătă-i şi pe pesediştii ieşeni!

Ca să nu fie mai prejos decât şefii Ciolacu şi Tudose, care au fost amendaţi pentru că stăteau 11 la o masă la o pensiune-restaurant din Buzău, iacătă că sâmbăta asta pesediştii ieşeni s-au adunat şi ei ca să sărbătorească Ziua Recoltei, la un local din zona Ciurchi. 

Caricatura zilei

(continuarea desenului de ieri)

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.