Duelul fiosofilor: victorie de etapă a lui Antonesei în fața lui Liiceanu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

Duelul fiosofilor: victorie de etapă a lui Antonesei în fața lui Liiceanu

GALERIE
liviu-antonesei
  • liviu-antonesei
- +

Filosoful, care se consideră prejudiciat moral de unele afirmaţii ale scriitorului ieşean, îi solicită acestuia despăgubiri de 50.000 de euro.

Al doilea proces în care Gabriel Liiceanu cere despăgubiri de la Liviu Antonesei s-a încheiat în favoarea scriitorului ieşean. Amintim că Liiceanu l-a chemat în faţa instanţei cu aproape doi ani în urmă „pentru prejudiciul moral cauzat prin încălcarea drepturilor nepatrimoniale, constând în onoare, demnitate, reputaţie şi imagine, prin acuzaţii mincinoase şi prin declaraţii denigratoare şi defăi­mă­toare susţinute pe blogul său personal“.

Liviu Antonesei câştigase primul proces, dar Gabriel Liiceanu a făcut apel. Însă Curtea de Apel a anulat apelul Editurii Humanitas pentru timbrare insuficientă şi a respins apelul filosofului.

„Respir uşurat şi nu prea. Instanţa nu a dat o sentinţă definitivă, ci una cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicarea soluţiei către părţi. Nici avocatul meu, maestrul Nicolae Volovăţ, nici eu nu putem şti deocamdată acest final al soluţiei, trebuie să aşteptăm motivarea instanţei. Asta e!“, a scris Antonesei pe blogul personal.

Litigiul dintre cei doi a pornit de la un interviu pe care scriitorul ieşean l-a dat pentru realizarea unei teze de doctorat. În cadrul acelui interviu, Antonesei a spus despre Liiceanu, care conduce Editura Humanitas, că „a primit cadou fosta Editură Politică, cu tot ce avea aceasta în pa­trimoniu, inclusiv titlurile cumpărate“. Liiceanu s-a considerat calomniat şi a cerut daune morale de 50.000 de euro, la fel ca şi Editura Humanitas, care l-a dat şi ea în judecată pe Antonesei.

În ceea ce-l priveşte pe Liviu Antonesei, el a precizat pe blogul său că nu a făcut altceva decât să reia informaţii apărute deja în mass-media. Scriitorul ţine pe blogul său un jurnal al procesului, pe care l-a intitulat chiar aşa, „Jurnal de pârât“, şi care a ajuns la capitolul 69.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Degetelezare

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.