Duminică are loc crosul „Ocolul oraşului în 80 de minute“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 30.07.2021

Duminică are loc crosul „Ocolul oraşului în 80 de minute“

GALERIE
cros viasi
  • cros viasi
- +

Ieşenii vor putea participa weekendul acesta la un cros care îi va purta pe alergători în cea mai veche zonă a Iaşului şi în locurile în care s-au petrecut evenimente remarcabile ale istoriei oraşului, dar şi ale întregii ţări, turul intitulându-se „Ocolul oraşului în 80 de minute“. 

Crosul şi vizita la aceste obiective istorice sunt organizate de către „Iasi.Travel, Running Iasi“, urmând ca întâlnirea celor care doresc să participe la eveniment să aibă loc pe data de 5 august, de la ora 19.00, în parcul Grupul statuar al voievozilor de lângă Casa de Cultură a Studen­ţilor. După o mică încălzire şi o poză de grup, se va da startul, traseul urmând să fie Palatul Cantacuzino - Paşcanu/ Palatul Copiilor - Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ corp A -  Muzeul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ - Muzeul memorial „Mihail Kogal­niceanu“ - Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“, Piaţa Naţiunilor Unite - Muzeul de Istorie Naturală - Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi“ - Palatul Culturii, Muzeul de Istorie al Moldovei - Grupul statuar al voievozilor. Organizatorii atrag atenţia participanţilor asupra faptului că este necesară respectarea regulilor de circulaţie pentru pietoni, siguranţa, dar şi buna dispozitie. De asemenea, ritmul de alergare va fi unul lejer, în aşa fel încât fiecare participant să poată termina cu succes turul.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

În căutarea Secretarului General

Lucian DÎRDALA

În căutarea Secretarului General

În ceea ce priveşte dimensiunea geografică şi politică, ideea unui secretar general venit din Est pare, şi ea, atractivă. Pe fondul relaţiilor tensionate cu Moscova, ea ar transmite un mesaj de fermitate, date fiind încercările Rusiei de a submina stabilitatea unora dintre ţările din flancul răsăritean.

Filmuletul zilei

opinii

Ciudăţenii şi nu prea

Alexandru CĂLINESCU

Ciudăţenii şi nu prea

Digi anunţă, pentru această toamnă, un curs intensiv de jurnalism cu durata de trei luni. Prima obiecţie care îţi vine în minte este că trei luni înseamnă mult mai puţin decât trei ani de facultate (plus doi pentru un eventual master). Să admitem totuşi că e vorba de nişte cursuri intensive, cu rol de iniţiere în secretele meseriei. 

Drum fără pulbere (I)

Neculai SEGHEDIN

Drum fără pulbere (I)

Întrebat fiind de ce a încheiat pactul cu diavolul, pact care includea şi romanul Drum fără pulbere, scriitorul Petru Dumitriu ar fi răspuns sec: De foame! Judecând după averea pe care o adunase până la fuga sa în Republica Federală Germania, în februarie 1960, se pare că marele romancier era posesorul unei pofte de mâncare insaţiabile! 

Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

Ciprian IFTIMOAEI

Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

Avem o problemă cu forţa de muncă, o ştim cu toţii, în special cu lipsa oamenilor pregătiţi profesional/ calificaţi/ disponibili de a munci. Care sunt cauzele acestei probleme? 

pulspulspuls

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

PULS

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

Băbăeţi, sau măi fetelor care vă ocupaţi de mesajele publice ale premarelui, mai opriţi-l, măi, din beţia de cuvinte pe şefu’, că în ultima vreme o ia cam des pe ulei, mai ales când îl apucă actul ratat pe seară! Iaca, de-un par egzamplu, am văzut alaltăseară ditamai scrisoroiul destinat gazetei noastre şi semnat de premare, cântărind nu mai puţin de 3.300 de semne (aproape două file dactilo, pentru cei mai familiarizaţi cu bătrâna maşină de scris), în care am trântit căciula în vreo 3-4 rânduri de bătătură, râzând de stilul puerilo-ridicolo-comunist în care era redactată misiva, presărată ici-colo cu răutăţi sau jigniri clar învăţate de la amicul buhai şantajist. 

Caricatura zilei

30 km/h

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.