anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Duminică începe noul an pastoral în Dieceza catolică de Iaşi

GALERIE
diaceza, catolica, an pastoral
 • diaceza, catolica, an pastoral
- +

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a anunţat că duminică, 25 septembrie, va începe anul pastoral 2022 – 2023 în Dieceza de Iaşi. Momentul va fi marcat în cadrul Liturghiei care va fi săvârşită de PS Iosif Păuleţ, episcop de Iaşi, de la ora 11.00, în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină”. 

Într-o scrisoare dedicată comunităţii catolice din Dieceza de Iaşi, episcopul a explicat că intrarea în acest an pastoral face parte dintr-un plan pe durata a trei ani demarat la nivel diecezan, până în 2025, pe tema „Uniţi în familia lui Dumnezeu, trăim bucuria evangheliei!”. „Imaginea-simbol va fi mozaicul coborârii Duhului Sfânt asupra apostolilor uniţi în rugăciune împreună cu Sfânta Fecioară Maria, care se regăseşte în catedrala nouă din Iaşi. Redăm integral textul scrisorii circulare a episcopului de Iaşi. Pentru a concentra mai bine eforturile pastorale depuse de toţi membrii Bisericii noastre, pe data de 25 septembrie, vom începe un parcurs pastoral la nivel diecezan pe durata a trei ani: 2022-2025”, a spus PS Iosif Păuleţ în scrisoarea sa.

Acesta a spus că planul pastoral are ca prioritate creşterea comuniunii în Biserică prin acţiuni concrete de apropiere între toţi membrii, iar activităţile organizate vor fi concentrate în jurul vizitei episcopului în cât mai multe comunităţi din Dieceză. „Vom porni la acest drum duminică, 25 septembrie, când va începe şi noul an pastoral 2022-2023. Este adevărat că anul liturgic este structura principală a timpului Bisericii, în care aceasta celebrează întregul mister al lui Cristos, de la întrupare până la întoarcerea sa glorioasă. Cu toate acestea, se impune ca începutul anului pastoral să fie anticipat în luna septembrie, astfel încât iniţiativele pastorale să ţină cont de ritmul comunităţilor parohiale şi de dinamica societăţii (de exemplu, deschiderea anului şcolar, reluarea activităţilor după perioada estivală etc.)”, a mai spus PS Iosif Păuleţ. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.