Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Duminică, la Hotel Ramada: Târg educaţional pentru elevii care vor să studieze în străinătate

GALERIE
targ educational
  • targ educational
- +

Anul acesta, oferta universităţilor din Olanda este interesantă prin prisma costurilor: studenţii din primul an vor plăti doar un sfert din taxa de şcolarizare.

Târgurile educaţionale internaţionale, cu oferte de la cele mai importante universităţi sau licee din Europa, se reiau în această vară, tinerii ieşeni având ocazia ca duminică, pe 13 iunie, la Hotel Ramada, în intervalul orar 12.00-16.00, să afle care sunt cele mai avantajoase oferte, ce bruse sau finanţări pot accesa pentru a studia peste hotare, dar şi care sunt ţările sau instituţiile de învăţământ care oferă o curriculă potrivită pentru aptitudinile pe care le au.

Primul astfel de târg a avut loc pe 10 iunie la Constanţa, iar a doua zi, pe 11 iunie, reprezentanţii celor mai importante universităţi din Europa au ajuns la Galaţi, iar pe 12 iunie la Bucureşti. Ediţiile World Education Fairs vor continua la Iaşi pe 13 Iunie şi Timişoara pe 14 Iunie, cei interesaţi putând participa doar pe bază de înscriere, pe adresa www.worldeducation.ro.

„Pentru anul  în curs, procesul de înscriere la unele universităţi din străinătate este activ până la sfârşitul lunii iunie, iar tinerii interesaţi pot bifa până la 5 opţiuni, inclusiv aplicarea pentru burse internaţionale, dacă vorbim strict de Marea Britanie.

Aici toate cursurile au început să se organizeze în format fizic. Cu excepţia specializărilor de medicină alături de universităţile OXBRIDGE (Oxford-Cambridge), care au locurile completate, înscrierile pentru alte domenii continuă până pe 30 iunie”, a menţionat Ana Maria Papp, Business Development Manager IntergralEdu, organizatorii târgului.

Care sunt cele mai vânate oferte

Potrivit organizatorilor târgului educaţional, în contextual actual, s-a înregistrat o creştere a interesului pentru destinaţii de studiu precum Irlanda, Suedia, Danemarca, Belgia, Italia, Germania sau Austria. În plus, tinerii din România ar putea beneficia de o reducere a taxei de şcolarizare din Olanda la un sfert din valoarea iniţială, iar în Marea Britanie pot beneficia de burse care să acopere 50% din valoarea taxei.

Mai exact, potrivit reprezentanţilor World Education Fair (WEF), la târg vor fi prezente universităţi importante din Olanda, în primul an cei înscrişi beneficind de o reducere a taxei până la valoarea de 542 de euro pentru studiile de licenţă.

„Olanda este o destinaţie de studiu din ce în ce mai populară pentru tinerii din Uniunea Europeană, şi din punct de vedere al costurilor. Guvernul olandez a decis prin programul National Education Agreement să vină în sprijinul studenţilor în condiţiile date de criza coronavirus, oferind acest suport de reducere a taxei de studiu pentru cei care intră în septembrie în primul an, dar şi pentru cei care sunt anul 2, însă cuantumul ajutorului fiind mai mic. Tinerii pot opta de asemnea atât pentru împrumuturi consistente care să acopere studiile sau costurile de trai, dar şi pentru granturi de studiu de până la 380 euro pe lună oferite de statul olandez”, a precizat Ana Maria Papp.

În ceea ce priveşte studiile în Marea Britanie, liceele din UK oferă burse care acoperă 50% din taxe. Cei prezenţi la târgul educaţional vor putea afla care sunt ofertele liceelor de top din Marea Britanie şi din Elveţia, dar şi ce instituţii organizează tabere educaţionale.

„Marea Britanie rămâne destinaţia preferată de familiile din România pentru studiile gimnaziale şi liceale. În acelaşi timp constatăm un interes crescut al acestora pentru noi destinaţii de studiu din Europa sau America de Nord. Elveţia ocupă de asemenea, un loc important în preferinţele elevilor români”, explică Raluca Niculae, Manager Departament Licee, IntegralEdu, care menţionează că, în ciuda pandemiei, cererile de înscriere la universităţi din străinătate se află în ascendenţă comparativ cu ceilalţi ani, sfătuindu-i pe cei interesaţi să studieze peste hotare să înceapă cât mai curând demersurile pentru a-şi asigura un loc.

Tabere de vară pentru tineri

Cei care nu sunt încă interesaţi să studieze peste hotare, dar doresc să intre în contact cu un nou sistem educaţional sau să întâlnească tineri din diferite colţuri ale lumii, au ocazia să afle oferte pentru tabere şcolare, recreative sau academice, în destinaţii precum Elveţia, Italia, Germania, Spania, Austria sau Malta.

Totodată, organizatorii târgului menţionează că restricţiile de călătorie se diminuează treptat, şi nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare în acest moment.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri