Duminică, la Hotel Ramada: Târg educaţional pentru elevii care vor să studieze în străinătate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 31.07.2021

Duminică, la Hotel Ramada: Târg educaţional pentru elevii care vor să studieze în străinătate

GALERIE
targ educational
  • targ educational
- +

Anul acesta, oferta universităţilor din Olanda este interesantă prin prisma costurilor: studenţii din primul an vor plăti doar un sfert din taxa de şcolarizare.

Târgurile educaţionale internaţionale, cu oferte de la cele mai importante universităţi sau licee din Europa, se reiau în această vară, tinerii ieşeni având ocazia ca duminică, pe 13 iunie, la Hotel Ramada, în intervalul orar 12.00-16.00, să afle care sunt cele mai avantajoase oferte, ce bruse sau finanţări pot accesa pentru a studia peste hotare, dar şi care sunt ţările sau instituţiile de învăţământ care oferă o curriculă potrivită pentru aptitudinile pe care le au.

Primul astfel de târg a avut loc pe 10 iunie la Constanţa, iar a doua zi, pe 11 iunie, reprezentanţii celor mai importante universităţi din Europa au ajuns la Galaţi, iar pe 12 iunie la Bucureşti. Ediţiile World Education Fairs vor continua la Iaşi pe 13 Iunie şi Timişoara pe 14 Iunie, cei interesaţi putând participa doar pe bază de înscriere, pe adresa www.worldeducation.ro.

„Pentru anul  în curs, procesul de înscriere la unele universităţi din străinătate este activ până la sfârşitul lunii iunie, iar tinerii interesaţi pot bifa până la 5 opţiuni, inclusiv aplicarea pentru burse internaţionale, dacă vorbim strict de Marea Britanie.

Aici toate cursurile au început să se organizeze în format fizic. Cu excepţia specializărilor de medicină alături de universităţile OXBRIDGE (Oxford-Cambridge), care au locurile completate, înscrierile pentru alte domenii continuă până pe 30 iunie”, a menţionat Ana Maria Papp, Business Development Manager IntergralEdu, organizatorii târgului.

Care sunt cele mai vânate oferte

Potrivit organizatorilor târgului educaţional, în contextual actual, s-a înregistrat o creştere a interesului pentru destinaţii de studiu precum Irlanda, Suedia, Danemarca, Belgia, Italia, Germania sau Austria. În plus, tinerii din România ar putea beneficia de o reducere a taxei de şcolarizare din Olanda la un sfert din valoarea iniţială, iar în Marea Britanie pot beneficia de burse care să acopere 50% din valoarea taxei.

Mai exact, potrivit reprezentanţilor World Education Fair (WEF), la târg vor fi prezente universităţi importante din Olanda, în primul an cei înscrişi beneficind de o reducere a taxei până la valoarea de 542 de euro pentru studiile de licenţă.

„Olanda este o destinaţie de studiu din ce în ce mai populară pentru tinerii din Uniunea Europeană, şi din punct de vedere al costurilor. Guvernul olandez a decis prin programul National Education Agreement să vină în sprijinul studenţilor în condiţiile date de criza coronavirus, oferind acest suport de reducere a taxei de studiu pentru cei care intră în septembrie în primul an, dar şi pentru cei care sunt anul 2, însă cuantumul ajutorului fiind mai mic. Tinerii pot opta de asemnea atât pentru împrumuturi consistente care să acopere studiile sau costurile de trai, dar şi pentru granturi de studiu de până la 380 euro pe lună oferite de statul olandez”, a precizat Ana Maria Papp.

În ceea ce priveşte studiile în Marea Britanie, liceele din UK oferă burse care acoperă 50% din taxe. Cei prezenţi la târgul educaţional vor putea afla care sunt ofertele liceelor de top din Marea Britanie şi din Elveţia, dar şi ce instituţii organizează tabere educaţionale.

„Marea Britanie rămâne destinaţia preferată de familiile din România pentru studiile gimnaziale şi liceale. În acelaşi timp constatăm un interes crescut al acestora pentru noi destinaţii de studiu din Europa sau America de Nord. Elveţia ocupă de asemenea, un loc important în preferinţele elevilor români”, explică Raluca Niculae, Manager Departament Licee, IntegralEdu, care menţionează că, în ciuda pandemiei, cererile de înscriere la universităţi din străinătate se află în ascendenţă comparativ cu ceilalţi ani, sfătuindu-i pe cei interesaţi să studieze peste hotare să înceapă cât mai curând demersurile pentru a-şi asigura un loc.

Tabere de vară pentru tineri

Cei care nu sunt încă interesaţi să studieze peste hotare, dar doresc să intre în contact cu un nou sistem educaţional sau să întâlnească tineri din diferite colţuri ale lumii, au ocazia să afle oferte pentru tabere şcolare, recreative sau academice, în destinaţii precum Elveţia, Italia, Germania, Spania, Austria sau Malta.

Totodată, organizatorii târgului menţionează că restricţiile de călătorie se diminuează treptat, şi nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare în acest moment.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.