Duminică puteţi vizita gratuit 9 muzee
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 25.11.2020

Duminică puteţi vizita gratuit 9 muzee

GALERIE
Muzeului Literaturii Române Iaşi
  • Muzeului Literaturii Române Iaşi
- +

Duminica aceasta, ieşenii vor putea vizita gratuit 9 muzee literare din componenţa Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi. Instituţia ieşeană a demarat această acţiune încă din 2014, astfel muzeele ieşene au porţile deschise pentru oricine în prima duminică a fiecărei luni.

Conducerea Muzeului Naţional al Literaturii Române a adoptat această măsură pentru a facilita accesul vizitatorilor din toate categoriile sociale, indiferent de vârstă sau venit, contribuind astfel la egalizarea şanselor în materie de consumul cultural.

Acţiunea face parte din strategia mai amplă de revitalizare a Muzeului Literaturii Române Iaşi şi de apropiere a societăţii faţă de patrimoniul cultural al judeţului. Duminica aceasta, ieşenii vor putea vizita gratuit Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca), Muzeul „Sf. Ierarh Dosoftei – Mitropolitul”, Muzeul „Mihai Eminescu”, Muzeul „Mihail Sadoveanu”, Colecţia „Istoria teatrului românesc”, Muzeul „Otilia Cazimir”, Muzeul „George Topîrceanu”, Muzeul „Mihai Codreanu” sau Muzeul „Vasile Alecsandri” (Mirceşti). Programul de vizitare este cel standard, între orele 10.00 şi 17.00. Vizitatorii sunt rugaţi să respecte în cadrul vizitelor măsurile impuse de lege, să păstreze distanţa fizică recomandată, să poarte măşti de protecţie pe perioada vizitei şi să se dezinfecteze pe mâini după atingerea suprafeţelor. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Condiţia sincerităţii

Lucian DÎRDALA

Condiţia sincerităţii

Problema este că noi avem alegeri acum, iar campania electorală ar trebui să fie intervalul în care să-i întrebăm pe politicieni cum vor proceda mai încolo. Dacă vrem să ameliorăm funcţionarea sistemului nostru politic, sinceritatea este una dintre condiţiile fundamentale.

Filmuletul zilei

opinii

Memoria Moldovei reloaded (II)

Florin CÎNTIC

Memoria Moldovei reloaded (II)

Dincolo de festivism şi artificii, se cuvine să vedem victoria de la Chişinău a Maiei Sandu printr-o lentilă de Realpolitik, dacă vrem să ne folosească la ceva. Iar arhivele oferă nu numai argumente identitare şi istorice, dar şi sugestii de bună guvernare.

De ce mă ocup cu literatura?

Radu PĂRPĂUȚĂ

De ce mă ocup cu literatura?

Într-un articol pe care l-am publicat cu ani în urmă în „Ziarul de Iaşi” scriam despre profesiunea mea de credinţă ca scriitor. În articolul „Scrisul” vorbeam despre faptul că scrierea literaturii îţi mănâncă toată viaţa. Scrisul şi gândul la scris îţi ocupă tot timpul, te devorează, nu te lasă ziua, îţi omoară nopţile, te chinuie în tren, în taxi, în parc şi vai! la serviciu, peste tot, clipă de clipă, zi de zi. 

Ca-n vis...

Nicolae TURTUREANU

Ca-n vis...

Ieri, o zi în care „m-am simţit”, adică n-am fost aşa nesimţit, ca-n altele. Dar proiectele matinale s-au zburătăcit. Mai întâi, am cedat insistenţelor (de câteva zile) ale „ăstora”, de-a-mi instala un nou program pe computer. La naiba, acum toate-s puse altfel, iar eu umblu ca un elefănţel printre porţelanuri... Şi nu pricep mai nimic. 

pulspulspuls

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Una scurtă pe azi tot din zona Ţaigherimii, stimaţi participanţi la trafic, dacă tot i-am avut în vizor în ultimele zile pe aceşti băieţi isteţi. 

Caricatura zilei

Licitație

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.