anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Dumitru Oprea: „Au început derapajele bugetare la nivelul Primăriei Iași”

GALERIE
dumitru oprea
 • dumitru oprea
- +

Senatorul Dumitru Oprea solicită o mai mare atenție din partea guvernului în privința derapajelor bugetare ale autorităților locale și companiilor de stat.

Într-o întrebare adresată Ministrului Finanțelor Publice, Anca Dana Dragu, luni, 01 februarie 2016, parlamentarul liberal a atras atenția că multe primării, consilii locale, companii de stat manifestă deja tendința utilizării fondurilor bugetare către destinații care nu susțin dezvoltarea comunităților locale sau investițiile, ci sunt destinate campaniilor electorale.

În acest context, Dumitru Oprea a dat ca exemplu alocarea, de către primarul interimar Mihai Chirica, a peste 10 milioane de lei pentru fondul de rezervă, cu un evident interes electoral. Motivul edilului este că sumele respective sunt pentru acoperirea contribuției la proiectele cu fonduri europene, în condițiile în care aceste sume trebuie să fie reflectate distinct în buget. De asemenea, nu există nici o fundamentare pentru sumele mari alocate echipei de fotbal și pentru o așa zisă promovare turistică a Iașului. În plus, reiese că, prin propunerea primarului interimar de repartizare a fondurilor, municipiul Iași va fi avea un buget cu un deficit de 10%.

În aceste condiții, senatorul PNL i-a solicitat Ministrului Finanțelor Publice să precizeze măsurile pe care le va avea în vedere astfel încât bugetele locale și ale companiilor de stat să nu fie risipite în cadrul campaniilor electorale care vor urma în acest an. Totodată, Dumitru Oprea consideră că Ministerul trebuie să acționeze astfel încât să prevină situațiile în care primăriile ajung să înregistreze deficite bugetare încă din primele luni ale anului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.