Dumitru Oprea: Creșterea standardului de viață al ieșenilor de la sate devine o obligație pentru Consiliul Județean
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

ADVERTORIAL

Dumitru Oprea: Creșterea standardului de viață al ieșenilor de la sate devine o obligație pentru Consiliul Județean

GALERIE
Oprea_poza_profil
  • Oprea_poza_profil
- +

Unul dintre cele mai grave fenomene înregistrate în multe dintre satele județului îl constituie sărăcia. La doar câteva minute de municipiul Iași, încep să se vadă casele care stau să cadă, oamenii care se chinuie să muncească pământul cum pot și ei.  

Multă vreme, aceste lucruri au fost tratate drept o fatalitate, iar cei obligați să le remedieze le-au abordat pe principiul că mai mult de atât nu se poate face, că e bine și așa, că putea fi și mai rău. Or aici cred că rolul Consiliului Județean este vital, prin implicarea activă în schimbarea mentalităților și în sprijinirea oamenilor să găsească soluțiile cele mai bune, fără prea mulți bani, astfel încât să crească nivelul de trai și la sate. 

Agricultorii vor sprijiniți de Consiliul Județean

Agricultorii din județ trebuie ajutați, în condițiile în care, pentru mare parte dintre ei, lucrul la câmp este unica sursă de întreținere. Slaba productivitate în rândul agricultorilor mici și mijlocii, lipsa piețelor de desfacere și a capacităților de stocare determină ca produsele lor să fie vândute la prețuri foarte mici, să obțină o valoare adăugată mică, încetinind dezvoltarea fermelor și chiar menținerea lor la nivel de subzistență.  

Ca președinte al Consiliului Județean voi susține asocierea producătorilor agricoli, în vederea creșterii puterii de negociere cu lanțurile de magazine. Totodată, vor fi demarate acțiuni de promovare a produselor autohtone și de sprijinire a organizării unor piețe agroalimentare pentru desfacerea, de către micii producători, a produselor proprii. Tot prin Consiliul Județean putem construi infrastructura de colectare, sortare, păstrare și vânzare a produselor agricole și pomicole, prin înființarea de centre logistice, care să ofere depozite și camere frigorifice pentru produsele micilor producători. Avem capacitatea de a organiza târguri și expoziții pentru promovarea micilor producători atât pe piețe locale, cât și regionale. Nu în ultimul rând, avem în vedere transformarea TRANSAGROPOLIS într-o rețea județeană și creștea rolului Camerei Agricole ca principal nod de legătură cu producătorii locali.  

Extinderea infrastructurii de apă, canalizare, electricitate și gaze este obligatorie

Pe lângă susținerea agricultorilor, există multe alte probleme de rezolvat. Este necesară extinderea și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă și a celei de colectare a apelor uzate. Acest lucru se poate realiza atât prin sprijinirea comunităților rurale de a accesa fondurile europene pentru astfel de proiecte, cât și prin investițiile proprii ale operatorului regional de apă – APAVITAL.  

Totodată, Consiliul Județean Iași poate asigura calitatea vieții în mediul rural prin sprijinirea creșterii accesibilității a cât mai multor familii și agenți economici la surse de energie electrică, convenționale, dar mai ales alternative, la rețelele de gaze naturale.  

În același timp, Consiliul Județean are obligația de a îmbunătăți calitatea serviciilor medicale de bază. Vom sprijini modernizarea infrastructurii medicale din mediul rural, prin fonduri destinate reparării și dotării cabinetelor medicale din comunele județului, atât din alocări bugetare ale Consiliului Județean către primării, cât și prin accesarea finanțărilor europene.  

Toate acestea lucruri se pot face utilizând eficient și cu bun simț resursele financiare și umane pe care deja le avem. Important este să dovedim că ne pasă de mediul rural și că vrem cu adevărat să îmbunătățim nivelul de trai al tuturor ieșenilor. Am convingerea că printr-o astfel de abordare rezultatele nu vor întârzia să apară  

Prof. univ. dr. Dumitru Oprea, candidat PNL pentru Președinția Consiliului Județean Iași

Publicat la comanda PNL Iasi, cod AEP 21160042.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.