Dumitru Oprea, despre creşterea birocraţiei în achiziţiile IT&C
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Dumitru Oprea, despre creşterea birocraţiei în achiziţiile IT&C

GALERIE
dumitru oprea
  • dumitru oprea
- +

Senatorul PDL Dumitru Oprea pune la îndoială oportunitatea înfiinţării, de către Ministerul Societăţii Informaţionale (MSI), a unei noi structuri administrative, numită Comitetul Tehnico-Economic pentru Societatea Informaţională.

Într-un document adresat Ministrului MSI, domnul Dan Nica, luni, 23 septembrie 2013, parlamentarul ieşean a arătat că, în afară de crearea unei noi structuri administrative, care presupune o nouă schemă de personal finanţată de la bugetul de stat, prin proiectul de hotărâre se impune obţinerea unui aviz, din motive nu foarte clare. În opinia senatorului Oprea, toate aceste lucruri nu fac decât să adauge etape la procesele de derulare a proiectelor din fonduri publice, inclusiv europene, deci noi întârzieri, de cel puţin 10 zile.

În consecinţă, Dumitru Oprea i-a solicitat Ministrului Nica să precizeze din ce fonduri vor fi acoperite costurile cu funcţionarea acestui comitet şi care sunt criteriile necesare obţinerii avizului pentru procedurile de achiziţii de soluţii IT&C, în afara valorii contractului. Totodată, senatorul PDL a cerut explicaţii şi pentru faptul că avizul nu este cerut înainte de întocmirea caietului de sarcini şi doar pentru anumite categorii de aplicaţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.