Dumitru Oprea: “Iaşul nu se regăseşte pe nici o listă de priorităţi în planul de dezvoltare”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Dumitru Oprea: “Iaşul nu se regăseşte pe nici o listă de priorităţi în planul de dezvoltare”

GALERIE
dumitru oprea
  • dumitru oprea
- +

Senatorul Dumitru Oprea critică intenţia guvernului Ponta de a condamna Iaşul la subdezvoltare.

Într-o interpelare adresată Ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Nicolae Dragnea, marţi, 2 decembrie 2014, parlamentarul ieşean a arătat că, din analiza documentelor de planificare pentru POR Nord-Est, rezultă că judeţul Iaşi este trecut la categoria "şi altele" în privinţa dezvoltării regionale.

În acest sens, nici o investiţie în infrastructura de transport rutier, feroviar sau aerian nu se regăseşte în lista pentru 2014-2020. Astfel, autostrada Iaşi-Tg. Mureş, devenită între timp drum expres, este prevăzută a fi iniţiată după 2030, lucrările pentru aeroport, după 2021, la fel ca drumul expres Iaşi-Ungheni.

În consecinţă, având în vedere că POR nu a fost încă aprobat de Comisia Europeană, senatorul Dumitru Oprea i-a solicitat Ministrului Dezvoltării să precizeze care dintre promisiunile electorale ale PSD privind investiţiile din Iaşi vor fi respectate în perioada 2014-2020, în special cele în infrastructura de transport, sănătate, educaţie şi cultură.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opţiuni

Cătălin ONOFREI

Opţiuni

Urmează o perioadă plină de umor.

Filmuletul zilei

opinii

Femei tunate

Briscan ZARA

Femei tunate

Se pune o presiune culturală tot mai mare din partea societăţii moderne plictisite de ceea ce este natural, normal, pentru perfecţionarea continuă a aspectului fizic. Fetele/ femeile petrec din ce în ce mai mult timp în faţa oglinzii pentru a-şi acoperi defectele (de cele mai multe ori unice şi fermecătoare) pentru a arăta cât mai asemănător cu personajele din desene animate, pentru a fi, cu alte cuvinte, toate la fel!

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Big Data înseamnă procesare, analiză şi predicţie având la dispoziţie capacităţi imense de stocare a datelor din mediul digital. Aceste date sunt frecvent descrise de o componentă a informaticii numită Artificial Intelligence - AI (inteligenţă artificială), mai exact de un domeniu al AI numit „învăţare automatizată” care, mai pe înţelesul tuturor, înseamnă matematică aplicată în procesarea unui volum mare de date pentru a obţine probabilităţi. 

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Mihai DORIN

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Avem fireşti aşteptări ca într-un partid tinerii să fie o alternativă la mentalitatea şi năravurile generaţiei vechi. Aşa ar fi normal într-o ţară în care clasa politică şi-ar propune să fie în serviciul public cu responsabilitate, maturitate şi patriotism. Din nefericire, sursele şi resursele reclamate de o asemenea conduită, lipsesc aproape cu desăvârşire. 

pulspulspuls

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele, din străfundul sufletului, cică se tot aud de sâmbătă seară încoace prin zona lui dom’ Costel şi a apropiaţilor acestuia, stimaţi telespectatori.

Caricatura zilei

Turnee golf

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.