Dupa 6 ani, piaţa auto a crescut
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presa

Dupa 6 ani, piaţa auto a crescut

GALERIE
masini
  • masini
- +

Pe ansamblul pieţei, livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale), înregistrează, după 6 luni din 2014, o creştere de 32,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În interiorul acestei creşteri, avem autoturismele cu + 35,7%.

Şi pe plan european se remarcă o evoluţie pozitivă, principalele ţări europene  înregistrând creşteri ce consolidează un trend ascendent (Franţa 3,1%, Germania 2,4%, Italia 2,9%, Spania 17,8%, UK 10,6%).

În continuare, vânzările pe piaţa din România sunt susţinute de achiziţiile realizate de către persoanele juridice (72% din volumulul total înregistrat pe primele 6 luni din 2014). De remarcat este însă faptul că pentru luna iunie raportul pers/fizice/pers. juridice este mai  echilibrat (36% vs. 64%, în scădere totuşi faţă de luna trecută), influenţa Programului „Rabla„ fiind evidentă.
 

La nivelul judeţului Iaşi, cu un volum total de 1.208 untăţi vândute, se păstrează trendul ascendent al întregii ţări.
Daca analizăm vânzările totale (autoturisme + autoutilitare) ale mărcilor de import, pe primul loc se află Toyota cu 102 unităţi, urmată de Ford cu 100 de unităţi, cele două mărci de import impreună cu Dacia fiind singurele care în primele 6 luni au depăşit pragul de 100 de unităţi. Topul este continuat de Volkswagen (90 unităţi), Renault (80 unităţi) si Skoda (68 unităţi).
Analizand doar vânzarea de autoturisme, liderul este Dacia, brandul naţional păstrând şi titulatura de cea mai vândută maşină.  Top-ul pe mărci de import la jumătatea anului 2014 este condus de către Toyota, cu 89 unităţi vândute, urmată de Volkswagen cu 79 de unităţi,  Ford cu 73 de unităţi,  Skoda (68 unităţi) si Renault (59 unităţi).

Cu datele înregistrate în luna iunie 2014, consemnăm un număr de 12 luni consecutive de creştere faţă de lunile similare din anul precedent. Chiar dacă aceste  volume cuprind, din analiza majorităţii jucătorilor din piaţă şi volume ce fac obiectul  comerţului intracomunitar, ele arată totuşi o consolidare a evoluţiei pozitive din ultima perioadă remarcată inclusiv la nivel european.

Pentru a avea însă o evoluţie constant pozitivă, consistentă şi predictibilă, într-o oarecare măsură, piaţa are nevoie de măsuri privind fiscalizarea comerţului cu autovehicule  rulate din import (TVA, impozite etc), sancţionarea modificării kilometrajului, ori a circulaţiei pe teritoriul naţional a autovehiculelor înmatriculate în alte state, utilizate pe o perioadă mai  lungă de către rezidenţi români. Pe de altă parte, este nevoie şi de un cadru legal care să stimuleze achiziţia de autovehicule care încorporează tehnologie avansată (electrice, hibride  sau folosesc combustibili alternativi), deoarece acestea poluează mai puţin sau deloc,  contribuind, totodată şi la creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Toyota Iasi
DN 28, Iasi – Tg. Frumos, Km 10
Tel: 0232 211 664
Fax: 0232 212 555

www.toyotaiasi.ro

 


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.