anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.08.2020

Comunicat de presa

Dupa 6 ani, piaţa auto a crescut

GALERIE
masini
  • masini
- +

Pe ansamblul pieţei, livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale), înregistrează, după 6 luni din 2014, o creştere de 32,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În interiorul acestei creşteri, avem autoturismele cu + 35,7%.

Şi pe plan european se remarcă o evoluţie pozitivă, principalele ţări europene  înregistrând creşteri ce consolidează un trend ascendent (Franţa 3,1%, Germania 2,4%, Italia 2,9%, Spania 17,8%, UK 10,6%).

În continuare, vânzările pe piaţa din România sunt susţinute de achiziţiile realizate de către persoanele juridice (72% din volumulul total înregistrat pe primele 6 luni din 2014). De remarcat este însă faptul că pentru luna iunie raportul pers/fizice/pers. juridice este mai  echilibrat (36% vs. 64%, în scădere totuşi faţă de luna trecută), influenţa Programului „Rabla„ fiind evidentă.
 

La nivelul judeţului Iaşi, cu un volum total de 1.208 untăţi vândute, se păstrează trendul ascendent al întregii ţări.
Daca analizăm vânzările totale (autoturisme + autoutilitare) ale mărcilor de import, pe primul loc se află Toyota cu 102 unităţi, urmată de Ford cu 100 de unităţi, cele două mărci de import impreună cu Dacia fiind singurele care în primele 6 luni au depăşit pragul de 100 de unităţi. Topul este continuat de Volkswagen (90 unităţi), Renault (80 unităţi) si Skoda (68 unităţi).
Analizand doar vânzarea de autoturisme, liderul este Dacia, brandul naţional păstrând şi titulatura de cea mai vândută maşină.  Top-ul pe mărci de import la jumătatea anului 2014 este condus de către Toyota, cu 89 unităţi vândute, urmată de Volkswagen cu 79 de unităţi,  Ford cu 73 de unităţi,  Skoda (68 unităţi) si Renault (59 unităţi).

Cu datele înregistrate în luna iunie 2014, consemnăm un număr de 12 luni consecutive de creştere faţă de lunile similare din anul precedent. Chiar dacă aceste  volume cuprind, din analiza majorităţii jucătorilor din piaţă şi volume ce fac obiectul  comerţului intracomunitar, ele arată totuşi o consolidare a evoluţiei pozitive din ultima perioadă remarcată inclusiv la nivel european.

Pentru a avea însă o evoluţie constant pozitivă, consistentă şi predictibilă, într-o oarecare măsură, piaţa are nevoie de măsuri privind fiscalizarea comerţului cu autovehicule  rulate din import (TVA, impozite etc), sancţionarea modificării kilometrajului, ori a circulaţiei pe teritoriul naţional a autovehiculelor înmatriculate în alte state, utilizate pe o perioadă mai  lungă de către rezidenţi români. Pe de altă parte, este nevoie şi de un cadru legal care să stimuleze achiziţia de autovehicule care încorporează tehnologie avansată (electrice, hibride  sau folosesc combustibili alternativi), deoarece acestea poluează mai puţin sau deloc,  contribuind, totodată şi la creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Toyota Iasi
DN 28, Iasi – Tg. Frumos, Km 10
Tel: 0232 211 664
Fax: 0232 212 555

www.toyotaiasi.ro

 


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un preşedinte discret

Lucian DÎRDALA

Un preşedinte discret

Nu se pune problema să stabilim, aici, pattern-uri ambiţioase. Se poate, totuşi, observa că preşedinţii Senatului din guvernările dominate de Ion Iliescu au fost politicieni lipsiţi de ambiţia de a controla partidul sau guvernul, acceptând fără obiecţii supremaţia lui Ion Iliescu.

Filmuletul zilei

opinii

Ultima mineriadă (I)

Florin CÎNTIC

Ultima mineriadă (I)

Faptul că la presiunea societăţii civile conducerea DIICOT a hotărât să infirme în mare măsură scandaloasa încercare de muşamalizare făcută de procurorul Doru Stoica arată cât de exploziv este dosarul represiunii din 10 august 2018.

Imagine all the people...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Imagine all the people...

Memoriei lui Philippe Muray (1945-2006)

Efemeride electronice

Ioan MILICĂ

Efemeride electronice

pulspulspuls

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Cu nespusă sfială ridicăm privirea spre mitra Sfinţiei voastre, convinşi fiind că îndrăzneala ne va fi iertată, iar rostirea noastră păcătoasă va fi aşişderea trecută cu vederea, dacă se va dovedi nevrednică de înalta judecată a Sfinţiei Voastre.

Caricatura zilei

3 AM

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.