anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presa

Dupa 6 ani, piaţa auto a crescut

GALERIE
masini
 • masini
- +

Pe ansamblul pieţei, livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale), înregistrează, după 6 luni din 2014, o creştere de 32,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În interiorul acestei creşteri, avem autoturismele cu + 35,7%.

Şi pe plan european se remarcă o evoluţie pozitivă, principalele ţări europene  înregistrând creşteri ce consolidează un trend ascendent (Franţa 3,1%, Germania 2,4%, Italia 2,9%, Spania 17,8%, UK 10,6%).

În continuare, vânzările pe piaţa din România sunt susţinute de achiziţiile realizate de către persoanele juridice (72% din volumulul total înregistrat pe primele 6 luni din 2014). De remarcat este însă faptul că pentru luna iunie raportul pers/fizice/pers. juridice este mai  echilibrat (36% vs. 64%, în scădere totuşi faţă de luna trecută), influenţa Programului „Rabla„ fiind evidentă.
 

La nivelul judeţului Iaşi, cu un volum total de 1.208 untăţi vândute, se păstrează trendul ascendent al întregii ţări.
Daca analizăm vânzările totale (autoturisme + autoutilitare) ale mărcilor de import, pe primul loc se află Toyota cu 102 unităţi, urmată de Ford cu 100 de unităţi, cele două mărci de import impreună cu Dacia fiind singurele care în primele 6 luni au depăşit pragul de 100 de unităţi. Topul este continuat de Volkswagen (90 unităţi), Renault (80 unităţi) si Skoda (68 unităţi).
Analizand doar vânzarea de autoturisme, liderul este Dacia, brandul naţional păstrând şi titulatura de cea mai vândută maşină.  Top-ul pe mărci de import la jumătatea anului 2014 este condus de către Toyota, cu 89 unităţi vândute, urmată de Volkswagen cu 79 de unităţi,  Ford cu 73 de unităţi,  Skoda (68 unităţi) si Renault (59 unităţi).

Cu datele înregistrate în luna iunie 2014, consemnăm un număr de 12 luni consecutive de creştere faţă de lunile similare din anul precedent. Chiar dacă aceste  volume cuprind, din analiza majorităţii jucătorilor din piaţă şi volume ce fac obiectul  comerţului intracomunitar, ele arată totuşi o consolidare a evoluţiei pozitive din ultima perioadă remarcată inclusiv la nivel european.

Pentru a avea însă o evoluţie constant pozitivă, consistentă şi predictibilă, într-o oarecare măsură, piaţa are nevoie de măsuri privind fiscalizarea comerţului cu autovehicule  rulate din import (TVA, impozite etc), sancţionarea modificării kilometrajului, ori a circulaţiei pe teritoriul naţional a autovehiculelor înmatriculate în alte state, utilizate pe o perioadă mai  lungă de către rezidenţi români. Pe de altă parte, este nevoie şi de un cadru legal care să stimuleze achiziţia de autovehicule care încorporează tehnologie avansată (electrice, hibride  sau folosesc combustibili alternativi), deoarece acestea poluează mai puţin sau deloc,  contribuind, totodată şi la creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Toyota Iasi
DN 28, Iasi – Tg. Frumos, Km 10
Tel: 0232 211 664
Fax: 0232 212 555

www.toyotaiasi.ro

 


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.